Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Naše 2,5 mluví teda krásně, ale celej den
Takže tyhle slovíčka už nepoužívá, většinou to říká dobře, až na r ř… Ale dnes mě dostala…něco jsem horlivě vyprávěla manželovi, ona mě chytla za rameno a říká, maminko, nedělej si starosti
![]()
Tak to máte luxusní zkomoleniny. Jediný co teď ještě máme je:
Můňu - můžu (když opravuji, že tam má být Ž, tak řekne vůžu)
Jinak nevím, protože mluví fakt skoro správně a i říká pěkně č a š
![]()
V krámu na mě syn zavolal pipíčo - pitíčko viděl ho v regálu tak měl radost a musel mi to sdělit a lidi se jen otáčeli ![]()
@S_h_a_n_i_e
malej zase když dá tátovi něco na jídlo a táta se, jako vždy, dožaduje repete, tak mu řekně „ty užs měl“
![]()
To je mila diskuze ![]()
Tevelon-telefon
Einrozec-jednorozec ( kombinace Einhorn a jednorozec)
Apko-jabko ( kombinace Apfel a jabko)
Vezmla-vzala
Jedela-jela
Kombinace s nemcinou proto, ze zijeme v Rakousku a do toho mota slovenstinu a chorvactinu, protoze manzeluv tatinek je chorvat a manzelova maminka slovenka
My mame doma veselo, no ![]()
U nás:
Bá- banán
Ba- ryba
Bao- jogurt
Bababa- jablíčko
babobo- bábovky
kokoko- lízátko
kakoko- prasátko
pahů- pohádka
kšc - moucha
petiti- voda
beti- byla dříve babička, teď už ji umí
Teď mě nic už nenapadá. Jinak mluví pěkně - mami, hačí tady. Hůhu tam (tam je sova) a pod.
Jo a kluk ze mě teď rád dělá de.bila. Takže když vidí kloubový autobus (tramvaj, metro), tak musím na hlas říct, že je to vlak a má vagón ![]()
Jo, jeste me napadlo, ze drive rikala misto pohadka puava, ale ted uz to umi. Super kombinace do dnes je ich spapala Brot
Ale ucitelky ve skolce rikaji, ze tam mluvi ciste nemecky a jine reci do toho nemota ![]()
Atao - letadlo
Mem - jdem
o - jo
bagik - bagr
tator - traktor
trtel - krtek
Holky, tak něco je fakt luxusní
Hlavně ty nechtěné sprosťárny ![]()
Jinak já si ještě vzpoměla na miňa - moucha.
@lucenka píše:
Jo a kluk ze mě teď rád dělá de.bila. Takže když vidí kloubový autobus (tramvaj, metro), tak musím na hlas říct, že je to vlak a má vagón
Takhle mluví ten mladší, starší už mluví dobře, i když občas se taky něco objeví.
Jobur (dříve drubuk) - jogurt
nahroru - nahoru
Matrouš pokakranej - Matouš pokakanej (Aneb snaha nacpat R všude
pivárna - hospoda
robotkem - rodokmen
Butítek - košíček
butinku - peněženka
butinka - zmrzlinka
butinky - botičky
papión - kamión
Píša - Víťa