Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cuddy no my jsme jezdívali v září… ale dcera jde letos do první třídy, takže to padlo, tak jedeme začátkem srpna a jen na dva týdny…
@Regina Hero A neni ten srpen uplne nejhorsi, kvuli prazdninam v Nemecku?
@Cuddy ten srpen je jediný možný termín, kdy manžel může… nastoupil v nové práci, takže jindy to bohužel nejde… teda šlo by v září a později, ale to zase nemůžeme kvůli škole…
@Regina Hero píše:
@dalimil tak s dětmi to musíme tak nějak přizpůsobit… v pohodě máme natrénováno v horách tak sedm kilometrů, když prtě chodí samo… v krosně dáme víc, ale už se nám nechce ji nosit, je už trochu těžká… sice se do nosnosti krosničky vejde, ale kdo se s ní má tahat?
S tím mořem zatím nemáme jasno, to se ještě uvidí… zatím hledám na mapách, koupila jsem knížku o všech Alpách a večer budu studovat obrázky… hahaha…
hlavně brát hodně vody, s tou je to tam blbý. Kemp Triglav potvrzuji, malý, hezky, vedle Soče.
S dětma jste tedy odvážní, já už jsem toho celkem v Alpách nachodil a mám v podstatě stejně děti, ale asi bych do toho ještě nešel. Dlouhé túry, velké převýšení, málo chat, špatně by se mi je motivovalo
Počkám až odrostou, zatím drtíme Krkonoše a Jeseniky. Ale odvážným štěstí přeje, tak přeju ať Vám to vyjde!
@dalimil tak s dětma dlouhé túry nehrozí, to si ještě chvíli taky počkáme, ale nám prozatím stačí i nějaké procházky a ty hory si nafotíme zdálky… nebo pokud se tam dá dojet co nejvýš autem, tak dojedeme autem (ale netuším, jak je to tam se zákazy vjezdu) a prochodíme okolí, uděláme pár fotek a bude to… v Durmitoru jsme taky jen „procházkovali“, ale to mělo prtě jen rok… v Prokletije stejně tak… za pár let už zvládneme i nějaké ferraty, pokud se já nebudu bát… ![]()
@Regina Hero No jo, az zvladnou ty vrcholy deti, tak je uz zase nezvladneme my ![]()
@Cuddy píše:
@Regina Hero No jo, az zvladnou ty vrcholy deti, tak je uz zase nezvladneme my
My taky žádné túry s dětmi neplánujeme, nikam vysoko se asi nedostaneme. Ale známe Julky už natolik, že myslím, že i tak tam pro děti na pár dnů bezpečný a hezký program vymyslíme. Místo je to nádherné ![]()
Pokud se tam opravdu vydáme, tak na začátku července, takže pak můžu napsat čerstvé zkušenosti. Jen právě taky nevíme, jestli se pak vydat někam k moři…
@Regina Hero píše:
@dalimil tak s dětma dlouhé túry nehrozí, to si ještě chvíli taky počkáme, ale nám prozatím stačí i nějaké procházky a ty hory si nafotíme zdálky… nebo pokud se tam dá dojet co nejvýš autem, tak dojedeme autem (ale netuším, jak je to tam se zákazy vjezdu) a prochodíme okolí, uděláme pár fotek a bude to… v Durmitoru jsme taky jen „procházkovali“, ale to mělo prtě jen rok… v Prokletije stejně tak… za pár let už zvládneme i nějaké ferraty, pokud se já nebudu bát…
dá se vyjet asi do dvou sedel ( Vršič, Predil ), udolí bývají uzavřená. U Bohinjskeho jezera a myslím i lanovka, kterou se dá vyjet nahoru… Ten vodopád Piričnik je nenáročný a moc krásný!
@Cuddy píše:
@Regina Hero No jo, az zvladnou ty vrcholy deti, tak je uz zase nezvladneme my
@dalimil píše:
dá se vyjet asi do dvou sedel ( Vršič, Predil ), udolí bývají uzavřená. U Bohinjskeho jezera a myslím i lanovka, kterou se dá vyjet nahoru… Ten vodopád Piričnik je nenáročný a moc krásný!
super, díky… jdu si to zapsat a najít na mapě…
Lanovka vede z Bovce na Prestreljenik, případně Kanin. Loni ale myslím, nefungovala, byla poškozená. Nevím, jak letos…
@dalimil @luon a nevíte ještě, jak je to tam se spaním v autě? Myslím v těch horách… není to zakázané? Myslím mimo kempy…
@Regina Hero Taky myslím, že to je zakázané. Nemám tu teď manžela, bude vědět víc, zeptám se ho pak. Každopádně z toho, co jsem četla, jsem získala dojem, že to je celkem hlídaná oblast. My jsme vždy spali v kempu, případně byl v plánu bivak.