Slovinsko - moře, Julské Alpy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56138
3.6.14 21:32
@luon píše:
Lanovka vede z Bovce na Prestreljenik, případně Kanin. Loni ale myslím, nefungovala, byla poškozená. Nevím, jak letos…

Lanovka nebude fungovat. nepodarilo se jim sehnat penize. Bydlime v bovecu vzdy skoro u ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.6.14 21:32

@luon a jak je to s těmi kempy? Nám je to prakticky jedno, kde budeme spát, stejně spíme v autě a ve střešním stanu, když nechceme jít do nějakého penzionu nebo hotelu a podobně, spíš jestli je jich tam dost nebo jestli to znamená být na jednom místě a vracet se tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56138
3.6.14 21:33

Regino, pave v Bovecu je nekolik kempu u reky. ale nevim, my playtime treba za apartman na konci srpna 300 euro a jsou to 2 byty.
my tam jezdime s kolama, deti 5 a 12.strasne se tesim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
3.6.14 21:37
@jkra píše:
Lanovka nebude fungovat. nepodarilo se jim sehnat penize. Bydlime v bovecu vzdy skoro u ni.

Aha, díky za info. To je škoda, docela. Připadalo mi, že musela být hodně využívaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.6.14 21:41

@jkra nám nejvíc vyhovuje všude být tak den dva a jet zase dál… nebo spíš zastavit, kde se nám nejvíc líbí, pobýt dle libosti a zase dál… a když se nám někde nelíbí nebo to není ono, tak se sbalíme a jedeme dál… na kolech taky někdy vyrazíme… teda s kolama… akorát ta starší nějak kolo nemusí… prtě je pravý opak, ta je sportovec tělem i duší… ale po horách a po lesích a kopcích je to baví obě… a cestování je naštěstí baví taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.6.14 21:45

Kdysi jsem tam byla na poznávačce… strašně moc se mi líbil Vršič, Bled, Škocjanské jeskyně, přímořské městečko Piran, lanovkou jsme jeli na Vogel - výhled na Bohinjské jezero a hory. Ještě jsme měli jít k vodopádu Savica, ale na to už nebyl nějak čas, protože klasicky se někteří účastníci zájezdu někde zdrželi a nabrali jsme zpoždění :cert: Hned bych jela znovu, naprosto jsem si to tam zamilovala.

Příspěvek upraven 03.06.14 v 22:05

• Citovat
  • Upravit
2100
3.6.14 21:53
@Regina Hero píše:
@luon a jak je to s těmi kempy? Nám je to prakticky jedno, kde budeme spát, stejně spíme v autě a ve střešním stanu, když nechceme jít do nějakého penzionu nebo hotelu a podobně, spíš jestli je jich tam dost nebo jestli to znamená být na jednom místě a vracet se tam…

Nemyslím, že byste se museli vracet na jedno místo, kempů je určitě víc, ale nemám s nimi žádnou zkušenost. My jsme využívali ten jeden vyzkoušený, z něj jsme se pak případně přiblížili někam autem. Letos bychom raději asi nějaký apartmán, já mám tedy vyhlédnutou farmu přímo v údolí Trenta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
3.6.14 22:02

Ještě těsně před dětmi jsme byli s manželem v Julkách. Jsou nádherné. Šli jsme tenkrát několikadenní přechod. Vystoupali jsme nad 2000 m a dolů slezli až po 6 dnech. S malými dětmi se to nedá absolvovat, na Triglavu nás chytla mlha a silný vítr - byla to fakt lahůdka :roll: :) Určitě se tam chceme jednou vrátit i s dětmi, ale až budou starší (tak kolem 12 let). Jsou tam ale i místa krásná a vhodná pro malé děti - Bohinjské jezero (nádhera), vodopád Savica, jezero Bled. Můžete taky lanovkou pod Vogel. Ve Slovinsku stojí za návštěvu jeskyně (třeba Postojnska ;) ). Po dnech strávených v horách jsme se pak přesunuli do Koperu (pronajali jsme si tam garsonku v soukromí. Ohřáli se u moře :) Moc pěkný byl Piran, je velmi blízko u hranic s Chorvatskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.6.14 22:06

@bartsch našla jsem si obrázky Piranu (nebo Piraně?) a vypadá to úchvatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
3.6.14 22:08
@Regina Hero píše:
@bartsch našla jsem si obrázky Piranu (nebo Piraně?) a vypadá to úchvatně…

Asi ten Piran :) Líbilo se mi tam moc a co si pamatuji, v restauraci jsme si dávali malé chobotničky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.6.14 22:10

@bartsch tak chobotničky nemusím, ale kalamáry miluji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
10.7.14 22:13

@Regina Hero
Ahoj :) Předevčírem jsme se vrátili ze Slovinska, tak jsem si vzpomněla na tuto diskusi. Chystáte se tam ještě?
Byli jsme 4 dny v Alpách, bydleli jsme v Trentě. Tam bylo krásně, jen se dětem nechtělo moc chodit. Ale u řeky si vyhráli hodně :) Pak jsme se přesunuli k moři do Strunjanu, mezi Izolou a Piranem. Kluci se tam vyřádili, viděli moře poprvé, ale na mě tam byla moc civilizace. Příště bychom k moři asi raději přece jen jinam. Co vy? Už jste se rozhodli, kam vyrazíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
11.7.14 07:34

@luon Mohla bych se zeptat, kde jste spali, zda v kempu ci v tom zminovanem apartmanu? Nemela by jsi kdyztak nejaky odkaz na kemp, se kterym jste byli spokojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
11.7.14 09:01

@Cuddy S dětmi jsme letos byli v apartmánu, ale dřív jsme s mužem jezdívali do tohoto kempu:
http://www.sloveniaholidays.com/…av-soca.html
Spokojení jsme tam vždycky byli :) Z farmy, na které jsme bydleli, jsme viděli přímo do kempu, takže stále je a funguje. Jen jsem nehledala ceny, tak to ti nenapíšu. Každopádně v celém údolí Trenta je kempů hodně, jezdí tam hodně i vodáci. Docela fajn bylo, že jsme přímo v Trentě našli i malý obchůdek, takže nebylo nutné jezdit na nákupy někam dál.

Nepsala jsi náhodou, že se chystáte na Triglav? Odkud byste šli? Jen že jsme se cestou zpátky stavovali u cesty k Aljaževu domu, celkem nás překvapilo, že se na parkovišti u něj nejen platí, ale taky se tam nesmí stát přes noc. Dřív to tak nebylo, takže se dala naplánovat nějaká delší trasa s přespáním v horách a auto nechat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.7.14 09:04

@luon ještě jsme se nerozhodli, momentálně studujeme trasy v italských Alpách, moře už máme vyhlídnuté - děsně se mi zalíbil Piran… jedeme až v srpnu, takže pořád je času dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí