Služby pro přátele zdarma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodině bych učto dělala za darmo, ale přátelům už ne. Přeci jen je to halda papíru, kterýma se musíš prohrabat. Kamarádka platí učetní 1tisíc měsíčně! Za to, že jí průběžně nosí doklady a na konci jí udělá přiznání.
Hlavně bych se hanbou propadla, kdybych se tě ani nezeptala, kolik za to chceš. Dělám ve službách(kosmetických) a rodinu dělám za darmo a přátelé mi vždy něco dali. A ještě se ptali, zda to není málo. Samozřejmě jsem jim to dělala za méně, než zákaznicím a ne za plnou částku. Přeci jen u toho taky spotřebuji materiál, který platím.
Takže pokud nad tím trávíš plno času, který bys mohla použít na něco pro tebe důležitějčího, neboj se říct si o odměnu! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já taky ještě říkám,že nejsem zaopatřovací ústav
Přítel mi říká,že si sedím na penězích,ale mám zase aspon něco ušetřeno,narozdíl od mého drahého.Proč bych měla jít kamarádce hlídat dítě,když chceme jet s přítelem na hory?Neobětuju se a podotýkám,že kamarádka mi taky nikdy nepomohla-já po ní teda ani nikdy nic nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
peta308-tak je jasný,že kdby za mnou přišel přítel s haldou papírů tak bych si to zaplatiti nechala.Ale takový ty osobní daně s pár papírama bych dělala grátis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje kamarádka občas stříhá mě, pravidelně teď stříhá přítele,ale peníze za žádnou cenu nechce. Vždy jí tam necháme peníze, ale já je pak najdu hozené v kabelce zpět. Takže tam to řeším pořádně velkým obědem nebo večeří. Odejít jen s „děkuji“ tak to bych se raději stříhala sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou jsem toto řešila s kamarádem je masér, šikovný, ale když začínal taky hledal klientelu, všechny začátky jsou těžké. Jak se to dozvěděli kamarádi, každý čekal, že bude mít masáž zdarma a tehdy on řekl výbornou větu - právě od kamarádů čekám, že mi zaplatí a možná í víc aby mi pomohli to rozjed, od toho jsme kamarádi abychom si pomáhali a za pěkné slovo nebo úsměv si masérnu nezařídím:-).
Já si myslím to stejné a nikdy neočekávám od přátel, že mi něco dají nebo udělají zdarma. Snažím se buď za to něco adekvátního dát, nebo zaplatit.
Takže zakladatelko mně přijde na místě chtít za práci peníze i od přátel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi na mateřské a ty nejsi charita, takže si myslím, že je zcela v pořádku, když si řekneš o peníze.
Já naopak nechápu ty tvé „přátelé“, kteří mají tu drzost a nechají si to zpracovat zadarmo. To bych se asi propadla hanbou…
A otázečka mimo… Můžu si daňové přiznání dělat sama, nebo na to musím mít účetní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tterka píše:A otázečka mimo… Můžu si daňové přiznání dělat sama, nebo na to musím mít účetní?
pokud to sama zvládneš, mužeš i sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelko nebo holky, kdo byste mi udelal danove priznani? zn. zaplatim! je to pro me spanelska vesnice a radeji bych to sverila odbornikovi ![]()
pokud mate nekdo zajem, napiste mi sz, dik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tterka píše:
Jsi na mateřské a ty nejsi charita, takže si myslím, že je zcela v pořádku, když si řekneš o peníze.
Já naopak nechápu ty tvé „přátelé“, kteří mají tu drzost a nechají si to zpracovat zadarmo. To bych se asi propadla hanbou…A otázečka mimo… Můžu si daňové přiznání dělat sama, nebo na to musím mít účetní?
Jak psala Vendy. Priznani si muzes udelat sama ![]()
- Citovat
- Upravit
No, já ted řeším něco podobného s našimi přáteli, i když jinou situaci. Často se s nimi navštěvujeme, máme každý 2 děti, takže i kvůli nim,a by si pohráli, my dospělí si taky rozumíme, ale co mě štve je fakt, že kdykoliv jsme domluvení, že k nim přijdeme, tak kamarádka má nachystané max. nějaké tyčinky nebo čipsy (bud jedno nebo druhé) + dostaneme kafe nebo čaj, přitom tam strávíme skoro celé odpoledne a já tam přivezu tašku plnou dobrot - flašku vína (které oni schovají a neotevřou), čokoládky pro děti a třeba nějaké sušenky, prostě něco na zub, at tam nejdeme s prázdnou. Za to, když oni přijdou k nám, tak já mám nachystaný plný stůl dobrot, od jednohubek po nějaký slaný štrůdl, případně chlebíčky, k tomu chipsy, tyčinky…Oni nad tím mlaskají, jak to mám výborné, ale příště je to u nich zas jak u suchánků.
A dokonce jsem zažila situaci, že kamarádka při té naší návštěvě, kdy my jsme už umírali hlady
, začala chystat nějakou pomazánku, tak se jí její syn zeptal, co to vaří a ona, že JIM dělá večeři.
Jim, ne nám, prostě trapas, tak jsme se začali sbírat, že už pojedeme. Jako chápete toto jednání?? Je tohle normální??
A ještě jedna story - když jsme byli v létě pozvaní k nim na grilovačku,tak jsme samozřejmě sebou přinesli naložené masíčko, kdyby náhodou toho jejich bylo málo a i tak, prostě ze slušnosti, že jsme je tam nepřijeli „vyžrat“, no jaké bylo naše překvapení, když naši milí přátelé měli nachystané jen asi 6 grilovacích klobás (abych jim nekřivdila, tak měli ještě mísu zeleniny
) a samozřejmě, že se nejdříve peklo naše maso, ze kterého jsme my ochutnali jen jeden plátek masa napůl, zbytek si rozdělili oni se svými dětmi + nějací jejich další známí, kteří tam taky byli pozvaní a ti nepřinesli sebou zhola nic. Ach bože, takže my jsme utratili tak 200kč za maso, které jsme skoro ani neochutnali a za celé odpoledne jsme měli jen jednu malinkou (a chuťově hnusnou
) klobásu..
Jako chápete toto jednání?? Je tohle normální?? ![]()
- Citovat
- Upravit
No,já myslím,že děláš dobře.Nám taky dělala kamarádka daně,dali jsme jí 1000kč,a žádná strana s tím problém neměla.Ona byla ráda,udělala nám to rchle,a my jsme byli rádi,že nemusíme hledat účetní.Lidi co tě zadarmo využívají,no,zvaž zda by ti oni pomohli,třeba s prací na baráku,zda by obětovali víkend a nic za to nechtěli.asi těžko......
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
No, já ted řeším něco podobného s našimi přáteli, i když jinou situaci. Často se s nimi navštěvujeme, máme každý 2 děti, takže i kvůli nim,a by si pohráli, my dospělí si taky rozumíme, ale co mě štve je fakt, že kdykoliv jsme domluvení, že k nim přijdeme, tak kamarádka má nachystané max. nějaké tyčinky nebo čipsy (bud jedno nebo druhé) + dostaneme kafe nebo čaj, přitom tam strávíme skoro celé odpoledne a já tam přivezu tašku plnou dobrot - flašku vína (které oni schovají a neotevřou), čokoládky pro děti a třeba nějaké sušenky, prostě něco na zub, at tam nejdeme s prázdnou. Za to, když oni přijdou k nám, tak já mám nachystaný plný stůl dobrot, od jednohubek po nějaký slaný štrůdl, případně chlebíčky, k tomu chipsy, tyčinky…Oni nad tím mlaskají, jak to mám výborné, ale příště je to u nich zas jak u suchánků.A dokonce jsem zažila situaci, že kamarádka při té naší návštěvě, kdy my jsme už umírali hlady
, začala chystat nějakou pomazánku, tak se jí její syn zeptal, co to vaří a ona, že JIM dělá večeři.
Jim, ne nám, prostě trapas, tak jsme se začali sbírat, že už pojedeme. Jako chápete toto jednání?? Je tohle normální??
A ještě jedna story - když jsme byli v létě pozvaní k nim na grilovačku,tak jsme samozřejmě sebou přinesli naložené masíčko, kdyby náhodou toho jejich bylo málo a i tak, prostě ze slušnosti, že jsme je tam nepřijeli „vyžrat“, no jaké bylo naše překvapení, když naši milí přátelé měli nachystané jen asi 6 grilovacích klobás (abych jim nekřivdila, tak měli ještě mísu zeleniny) a samozřejmě, že se nejdříve peklo naše maso, ze kterého jsme my ochutnali jen jeden plátek masa napůl, zbytek si rozdělili oni se svými dětmi + nějací jejich další známí, kteří tam taky byli pozvaní a ti nepřinesli sebou zhola nic. Ach bože, takže my jsme utratili tak 200kč za maso, které jsme skoro ani neochutnali a za celé odpoledne jsme měli jen jednu malinkou (a chuťově hnusnou
![]()
) klobásu..
Jako chápete toto jednání?? Je tohle normální??
Je to normální
bohužel. Mám stejné zážitky. Ale předsevzetí do roku 2011 - Přestávám dělat svačinářku, taxikáře a chůvu těm, kteří si toho neváží, případně neoplatí. Je mi to líto, učím se to, ale musím.
A k zakladatelce: souhlasím s názory, že přítel si zadarmo nevezme nic. Je to tvůj čas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslím si, že bys měla být škrt. Proč taky ![]()
Je fajn, že jsi pro kamarády dělala když to řeknu hloupě „blbečka“, ale já bych nebyla nikdy nikomu dlužná, sebelepšímu příteli.
Rodinní příslušníci, to už je něco jiného
tam bych buď snížila cenu na „babku“ nebo podle složitosti dala i zadara ![]()
Ale určitě je fajn, že chceš být za svou práci náležitě odměněna, dnes je zlá doba a na kamarádství se bohužel už nehraje. Mít přátele je fajn, ale určitě nenechat se od nich vyždímat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme okruh přátel kde si vypomáháme.Ten umí udělat to,tak nám pomuže,ten má zas dodávku tak něco odveze a muj chlap má zase ruzné styky tam a tam takže mi si neplatíme,ale vracíme určitou službou-výpomocí.
Já nic neumim
takže já ani nemám co dělat aby za to někdo platil,ale zadarmo bych cizímu zadarmo nic nedělala ,kdybych teda něco uměla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
No, já ted řeším něco podobného s našimi přáteli, i když jinou situaci. Často se s nimi navštěvujeme, máme každý 2 děti, takže i kvůli nim,a by si pohráli, my dospělí si taky rozumíme, ale co mě štve je fakt, že kdykoliv jsme domluvení, že k nim přijdeme, tak kamarádka má nachystané max. nějaké tyčinky nebo čipsy (bud jedno nebo druhé) + dostaneme kafe nebo čaj, přitom tam strávíme skoro celé odpoledne a já tam přivezu tašku plnou dobrot - flašku vína (které oni schovají a neotevřou), čokoládky pro děti a třeba nějaké sušenky, prostě něco na zub, at tam nejdeme s prázdnou. Za to, když oni přijdou k nám, tak já mám nachystaný plný stůl dobrot, od jednohubek po nějaký slaný štrůdl, případně chlebíčky, k tomu chipsy, tyčinky…Oni nad tím mlaskají, jak to mám výborné, ale příště je to u nich zas jak u suchánků.A dokonce jsem zažila situaci, že kamarádka při té naší návštěvě, kdy my jsme už umírali hlady
A ještě jedna story - když jsme byli v létě pozvaní k nim na grilovačku,tak jsme samozřejmě sebou přinesli naložené masíčko, kdyby náhodou toho jejich bylo málo a i tak, prostě ze slušnosti, že jsme je tam nepřijeli „vyžrat“, no jaké bylo naše překvapení, když naši milí přátelé měli nachystané jen asi 6 grilovacích klobás (abych jim nekřivdila, tak měli ještě mísu zeleniny) a samozřejmě, že se nejdříve peklo naše maso, ze kterého jsme my ochutnali jen jeden plátek masa napůl, zbytek si rozdělili oni se svými dětmi + nějací jejich další známí, kteří tam taky byli pozvaní a ti nepřinesli sebou zhola nic. Ach bože, takže my jsme utratili tak 200kč za maso, které jsme skoro ani neochutnali a za celé odpoledne jsme měli jen jednu malinkou (a chuťově hnusnou
![]()
) klobásu..
Jako chápete toto jednání?? Je tohle normální??
Priste nic nenoste. Vim ze to asi bude pro vas neprijemne. Ale treba se „hostitele“chytnou za rypak a dojde jim to.
zakl.
- Citovat
- Upravit