Smazání diskuse

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
19494
21.8.11 22:31
davmi píše:
jak píše Jura, osobní zkušenosti nejsou dobré, proto se nemůžeme divit tomu, jak to je.
Za rasistu bych se považovala, kdybych viděla roma a chtěla mu zakroutit krkem, což nemám s žádným romém na ulici problém, když se chová jako člověk.Bohužel je to 1 z 5 a to jsme opět u vlastní zkušenosti, žádné škatulkování.

nektery uz jsou poznat podle ksichtu, jsou typicky a taky to daji znat. Taky nejsem rasistka, kdyz mi vadi jen tech 98% a ty slusny ne. Rasista by zabil i ty slusny jen proto, ze jsou taky tmavy

• načítám...
mmonica
21.8.11 22:32
Viking píše:
Když jsme u těch paušalizací, koukám, že jsem průměrné IQ uživatelů emimina v této diskusi značně nadhodnotila. mmnonica, jaká že je tedy ta definice rasismu, prosím pěkně?
edit admin

To si snad umis najit ne,treba na Wikipedii

• Upravit
15043
21.8.11 22:33
  • načítám...
9887
21.8.11 22:34

mmonica: To myslíš tady - http://cs.wikipedia.org/wiki/Rasismus? Čtu tam větu „Rasismus zatím nebyl nikde přesně definován.“. Takže?

• načítám...
mmonica
21.8.11 22:36
Viking píše:
mmonica: To myslíš tady - http://cs.wikipedia.org/wiki/Rasismus? Čtu tam větu „Rasismus zatím nebyl nikde přesně definován.“. Takže?

Takze to tak asi bude ne? :mrgreen:

• Upravit
mmonica
21.8.11 22:37

Zkus hledat jeste jinde,ja jenom napsala,ze je dobre prostudovat co to slovo znamena :mrgreen:

• Upravit
Gabika
21.8.11 22:37

Juro, napadlo by mi pár dôvodov, prečo nevydržali… ale to sú moje dohady, a to asi ani nie je predmetom diskusie. Môj otec mal na prevádzke podriadených rómov, a nikdy nehovoril o tom, že by s nimi mal problém, naopak, na ulici ho zďaleka zdravili, na jarmoku mu zahrali na husliach :-)

Ja mám (ako každý) mnoho dobrých i zlých skúseností s ľuďmi takými i onakými. Ale keď si spomeniem na to, ako sa mi vlúpali v Košiciach do bytu, tak ma štve, že sa mi vlúpali do bytu, a veru som musela chvíľku premýšľať, než som si spomenula, ktorá národnosť to urobila… proste to pre mňa nie je podstatné…

• Upravit
18305
21.8.11 22:40

A co teda na té definici rasismu zapracovat tady v této diskusi??? Za sebe bych dal jedno kritérium: z projevu rasismu musí být nějaký zaznamenatelný výstup - slovní, peněžní, veřejně správní atd. Co se dá zaznamenat, to se dá podchytit a dál s tím pracovat (zkoumat atd.)

• načítám...
9887
21.8.11 22:41
mmonica píše:
Viking píše:
mmonica: To myslíš tady - http://cs.wikipedia.org/wiki/Rasismus? Čtu tam větu „Rasismus zatím nebyl nikde přesně definován.“. Takže?

Hmm, takže se tu oháníš přesnou definicí rasismu, a když Tě o ni požádám, odkážeš mě na zdroj, který tvrdí, že přesná definice není? To je velice - jak bych to nejlíp vyjádřila - výmluvné.

• načítám...
mmonica
21.8.11 22:41

Jo aby jsi to nebrala jako podpasovku,nahlasila jsem Tvuj prispevek,ze srazim uroven diskuze k imbecilite,protoze ho povazuji za sprosty a utocny

• Upravit
mmonica
21.8.11 22:44
Viking píše:
mmonica píše:
Viking píše:
Hmm, takže se tu oháníš přesnou definicí rasismu, a když Tě o ni požádám, odkážeš mě na zdroj, který tvrdí, že přesná definice není? To je velice - jak bych to nejlíp vyjádřila - výmluvné.

Nevidim,ze bych nekde psala neco o definici rasismu,jenom jsem doporucila si to slovo prostudovat
a taky Ti rekla,ze to co Ty povazujes za rasismus rasismus neni

• Upravit
Gabika
21.8.11 22:46
Jura007 píše:
A co teda na té definici rasismu zapracovat tady v této diskusi??? Za sebe bych dal jedno kritérium: z projevu rasismu musí být nějaký zaznamenatelný výstup - slovní, peněžní, veřejně správní atd. Co se dá zaznamenat, to se dá podchytit a dál s tím pracovat (zkoumat atd.)

No dobre, ale čo to je ten prejav rasizmu? Záznam sa dá urobiť i z futbalového zápasu :wink: :-)

• Upravit
9887
21.8.11 22:48
Jura007 píše:
A co teda na té definici rasismu zapracovat tady v této diskusi??? Za sebe bych dal jedno kritérium: z projevu rasismu musí být nějaký zaznamenatelný výstup - slovní, peněžní, veřejně správní atd. Co se dá zaznamenat, to se dá podchytit a dál s tím pracovat (zkoumat atd.)

Problém je v tom, že to slovo se používá v mnoha významech, ale tváří se jako pojem. Nemá podle mě cenu hledat zastřešující definici, zákonitě se v tom bude míchat xenofobie, etnocentrismus, evoluce, židi, hodná romská sousedka a zneužívání dávek… Užitečnější mi přijde myslet v trochu jemnějších kategoriích. „Projev rasové nesnášenlivosti“ je mnohem uchopitelnější:)

• načítám...
mmonica
21.8.11 22:49

Mejte se vsichni,jdu spat,
zitra uz to tu stejne nebude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Upravit
18305
21.8.11 22:51

Tak dobře - podle mě je to jev, kdy jednomu člověku se nelíbí, jak ho označil druhý člověk a to v souvislosti s příslušností prvního člověka k určité rase (skutečné nebo domnělé).
Mně taky kolegové občas řeknou „ty Žiďáku jeden“ :wink: - ale mám přinejmenším tři důvody, proč mě to nepohoršuje a do jisté míry jsem na to hrdý.
Takže by tam asi musel být ten prvek pohoršení ze strany „hodnoceného“.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová