Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jura007 píše:
Tak dobře - podle mě je to jev, kdy jednomu člověku se nelíbí, jak ho označil druhý člověk a to v souvislosti s příslušností prvního člověka k určité rase (skutečné nebo domnělé).
Mně taky kolegové občas řeknou „ty Žiďáku jeden“- ale mám přinejmenším tři důvody, proč mě to nepohoršuje a do jisté míry jsem na to hrdý.
Takže by tam asi musel být ten prvek pohoršení ze strany „hodnoceného“.
ze ty krades, ty Zidaku jeden ![]()
Viking - „projev rasové nesnášenlivosti“ - tohle asi neuslyším z úst někoho, kdo vyšel školu v páté třídě. Zato „rasismus“, „rasisti“ a „diskriminace“ slyším často. Takže proto řeším to, co slyším.
careynka píše:Jura007 píše:ze ty krades, ty Zidaku jeden
Tak dobře - podle mě je to jev, kdy jednomu člověku se nelíbí, jak ho označil druhý člověk a to v souvislosti s příslušností prvního člověka k určité rase (skutečné nebo domnělé).
Mně taky kolegové občas řeknou „ty Žiďáku jeden“- ale mám přinejmenším tři důvody, proč mě to nepohoršuje a do jisté míry jsem na to hrdý.
Takže by tam asi musel být ten prvek pohoršení ze strany „hodnoceného“.
A tys byla u nás na dílně, že tu formulaci tak dobře znáš???
No ale vážně, i toto patří k chlapskému pojetí humoru. A fakt nemám potřebu se nad tím pohoršovat.
Jura007 píše:careynka píše:A tys byla u nás na dílně, že tu formulaci tak dobře znáš???Jura007 píše:ze ty krades, ty Zidaku jeden
Takže by tam asi musel být ten prvek pohoršení ze strany „hodnoceného“.![]()
![]()
No ale vážně, i toto patří k chlapskému pojetí humoru. A fakt nemám potřebu se nad tím pohoršovat.
ne, nebyla…ale o Zidacich se rika, ze kradou
tak jsem si dala jedna a jedna dohromady
a nebo treba taky kafe od Zida ![]()
mmonica píše:
Jo aby jsi to nebrala jako podpasovku,nahlasila jsem Tvuj prispevek,ze srazim uroven diskuze k imbecilite,protoze ho povazuji za sprosty a utocny
Tak to se omlouvám, bylo to hodnocení úrovně celé této debaty, respektive povzdech nad tím, že diskuse, která by mohla být zajímavá, podnětná a inteligentně vedená, taková kvůli některým příspěvkům není… Ale imbecilita je pojem ze staršího dělení inteligence, už se nepoužívá a může být vnímán negativně, to je pravda.
Jura007 píše:
Viking - „projev rasové nesnášenlivosti“ - tohle asi neuslyším z úst někoho, kdo vyšel školu v páté třídě. Zato „rasismus“, „rasisti“ a „diskriminace“ slyším často. Takže proto řeším to, co slyším.
A Ty cítíš vážnou potřebu řešit pojmový aparát páťáků? Není to tak nějak zbytečné?
careynka píše:Jura007 píše:ne, nebyla…ale o Zidacich se rika, ze kradoucareynka píše:A tys byla u nás na dílně, že tu formulaci tak dobře znáš???Jura007 píše:ze ty krades, ty Zidaku jeden
Takže by tam asi musel být ten prvek pohoršení ze strany „hodnoceného“.![]()
![]()
tak jsem si dala jedna a jedna dohromady
a nebo treba taky kafe od Zida
A to ještě nevíš, že moje sestra měla přezdívku „Maryša“ - vdala se totiž za Vávru ze mlýna (fakt, nedělám si srandu).
Viking píše:Jura007 píše:A Ty cítíš vážnou potřebu řešit pojmový aparát páťáků? Není to tak nějak zbytečné?
No když tomu páťákovi táhne na šestnáctý rok věku - a za dva roky bude mít volební právo, tak bych to docela i řešil… ![]()
Jura007 píše:Viking píše:No když tomu páťákovi táhne na šestnáctý rok věku - a za dva roky bude mít volební právo, tak bych to docela i řešil…Jura007 píše:A Ty cítíš vážnou potřebu řešit pojmový aparát páťáků? Není to tak nějak zbytečné?
Po pravdě Ti úplně nerozumím. Pokud Tě zajímá, co tím slovem myslí tenhle šestnáctiletý páťák, tak přece nepotřebuješ definovat pojem, s tím to nemá nic společného. Já tuším, že tohle víš, jen mi pak uniká smysl Tvého tázání… ![]()
Jura007 píše:Viking píše:No když tomu páťákovi táhne na šestnáctý rok věku - a za dva roky bude mít volební právo, tak bych to docela i řešil…Jura007 píše:A Ty cítíš vážnou potřebu řešit pojmový aparát páťáků? Není to tak nějak zbytečné?
Díky za podnětnou diskusi, ovšem s přibývajícími příspěvky směřujeme k tématu smazané diskuse, byla bych nerada, kdyby se tato diskuse v budoucnu využila k nevhodným komentářům.
Tématem této vysvětlující diskuse bylo, že jakékoliv projevy generalizací/ zobecňování související s rasovou nesnašenlivostí, rasismem a xenofobií budou mazány. Pokud se tyto komenáře budou opakovat od stejných uživatelů, kteří toto nerespektují, přistoupíme z blokaci účtu.
Tímto příspěvkem diskusi zamykám.
Pokud máte nějaké dotazy, pište SZ na nick admin.
Tereza
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat