Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Loka ano četla jsem diskuzi. A proč jsi překvapená, že se divím? To se nemůžu na věc koukat jinak? Můj názor je takový, že některé příspěvky byly na hraně. Ono je něco jiného rasové názory říkat mezi kamarády a nebo psát na veřejný server…
Češi (hlavně Češky) kradou a jsou to nevychovaní burani.
Připadá vám tohle tvrzení ok? Je to celkem rozšířené stereotypní vnímání Čechů a má stejné motivy, jako ty „pravdy“, co tu padají.
tak teda ja jsem den ode dne prekvapenejsi ![]()
Slovo „rasismus“ v dnesni dobe hojne pouzivaji prave obcane jine komunity, kteri se timto slovem ohani.
A ano taky casto slychavam ve ctyri rano, kdyz oni jdou z hospody pod okny „bila chatro vstavat a makat“..
Jinak co je spatneho na tom, kdyz nekdo napise „Vietnamci maji vedle obchodu pestirnu konopi“? To smazes, Terezo?
A kdyz napisu, ze sousede vedle v dome maji pestirnu konopi, tak co s tim? TO taky smazes, nebo ne, protoze neuvadim rasu?
A vymazat celou diskuzi je dle me naprosty nesmysl!!!! Na druhou stranu ale zase chapu, ze mazat na xx strankach jen urcite prispevky je zrejme nemozne.
Příspěvek upraven 21.08.11 v 19:36
Viking píše: Češi (hlavně Češky) kradou a jsou to nevychovaní burani.
Připadá vám tohle tvrzení ok? Je to celkem rozšířené stereotypní vnímání Čechů a má stejné motivy, jako ty „pravdy“, co tu padají.
já s tím ale souhlasím
z části máš pravdu, obecně jsme takový národ jednoduchých zlodějíčků a závistivců, přesně tak nás vníímá okolní svět
řekal bych že neříkáš nic, s čím by bylo potřeba nesouhlasit - Češi obecně jsou trošku hrabavý národ
![]()
Viking píše: Češi (hlavně Češky) kradou a jsou to nevychovaní burani.
jinak ta naše „zlodějina a chamtivost národa“ - přiznejme si, že to tak asi opravdu je
vychází ale právě ze situací ve které žijeme..makáme jak blbý, za pár korun, sotva se uživíme, nedej bože přijít jeden o práci. Např kdo žije v anglii z kamarádů říká, jak je tady na místní poměry všechno šíleně drahé! Tak je pak jasné, že nás situace nutí trošku syslit, neříkám vyloženě krást, to dělají spíš ti vrchní, ale na naše poměry je tu situace pro nás obyčejné lidi zoufalá a umět řeč, jsem pryč
Obecně platí???Tak trochu obecně? A neříkala adminka, že se tady nebude zobecňovat? Že vše je individuální?
Nebo to, že je tak trochu pravda, že obecně Češi jsou takoví, je v pořádku, Ale napsat, že cikáni obecně čerpají sociální dávky je rasismus?
jistě, protože na bílý přece rasismu uplatňován enní, jestli jsi to tad po přečtení všech přípěvků nepochopila
loka píše:Viking píše: Češi (hlavně Češky) kradou a jsou to nevychovaní burani.já s tím ale souhlasím
Připadá vám tohle tvrzení ok? Je to celkem rozšířené stereotypní vnímání Čechů a má stejné motivy, jako ty „pravdy“, co tu padají.z části máš pravdu, obecně jsme takový národ jednoduchých zlodějíčků a závistivců, přesně tak nás vníímá okolní svět
řekal bych že neříkáš nic, s čím by bylo potřeba nesouhlasit - Češi obecně jsou trošku hrabavý národ
![]()
Hm, tak to mnohé vysvětluje, jestli se sama na sebe díváš takhle; s takovou povahou Ti asi opravdu nezbývá než generalizovat.
Já se shodou okolností za jednoduchého zlodějíčka nepovažuju, ani nikoho ze svých přátel, takže by mě nenapadlo označit „svůj národ“ podle těch jeho členů, kteří jsou jako Ty. Ale jak říkám, chápu Tě (a trošičku lituju, ale ne moc:).
loka píše:Viking píše: Češi (hlavně Češky) kradou a jsou to nevychovaní burani.jinak ta naše „zlodějina a chamtivost národa“ - přiznejme si, že to tak asi opravdu je
Připadá vám tohle tvrzení ok? Je to celkem rozšířené stereotypní vnímání Čechů a má stejné motivy, jako ty „pravdy“, co tu padají.vychází ale právě ze situací ve které žijeme..makáme jak blbý, za pár korun, sotva se uživíme, nedej bože přijít jeden o práci. Např kdo žije v anglii z kamarádů říká, jak je tady na místní poměry všechno šíleně drahé! Tak je pak jasné, že nás situace nutí trošku syslit, neříkám vyloženě krást, to dělají spíš ti vrchní, ale na naše poměry je tu situace pro nás obyčejné lidi zoufalá a umět řeč, jsem pryč
Takže tobě by nevadilo, kdyby tě někdo nazval zlodějkou?
Mě teda jooo, a dost. Mám taky svoji hrdost na to, aby mě to bylo jedno.
Bohužel, ať se to některým líbí nebo ne, jsou i určité mantinely svobody projevu a jejich překročení může být dokonce i trestným činem. Provozovatel diskuze, jestliže se dozví, že byl obsah příspěvku protiprávní, je povinen jej smazat.
Tak pokud se nebude zobecňovat a bude se všecko brát individuálně, tak mám návrh. Napišme každý (každá) za sebe, co podle nás ještě není a co už je rasismus.
A začnu.
Tak rasismus je podle mě to, když někdo získá na základě příslušnosti k rase nějaké výhody, trvale vyšší životní stndard nebo tak něco, když se těm „ostatním“ otevřeně vysmívá a dává jim pocítit, že to co on nikdy dosáhnout nemůžou. Prostě proto, že se narodili takoví, jací se narodili.
Pro ilustraci bych uvedl pár výrazů, které jsou podle mě těžce rasistické (slyšeno na vlstní uši):
„Vy bílí chrapuni, hlavy vám rozkopeme…“
„Hej tvarohový ksichte, kup mně pivo - nebo ti zakroutím krkem…“
No a některé další už tady zazněly (třeba s tím výkřikem ve čtyři ráno…)
Pokud se pletu a toto rasismus není, tak prosím předložit věcný argument, proč tyto výroky nelze za rasismus považovat.
EI-Brno: pro výroky typu „Češi jsou zloději“ mám docela pochopení, byť je to stereotyp. V roce 1989 jsem pracoval jako dělník ve fabrice. Jen co se otevřely hranice, vzali někteří kolegové pas a hurá do Vídně. Vrátili je na hranice s eskortou - přistihli je totiž v obchoďáku, jak kradou. ![]()
Nedá mi to zareagovat.
Chápu adminku, má dost těžkou funkci, aby měla 8 hlav a 30 očí, uhlídat to tu, uf uf. ALE…
6 let je u nás nové hřiště pro děti, za 6 let nechodily romské děti na hřiště a za tu dobu se zničil jen jeden houpací kůň a pokroutil jeden odpadkový koš. Za poslední 4 měsíce jsou na nich už JEN romské děti a půlka zařízení (točící kolotoč, houpačka a taková lanovka na sešup dolů) je zničeno. Čím to je?? ![]()
babulka01 píše:
Tak, budeme se ještě bavit o rasismu???http://www.novinky.cz/…mocnici.html
Pokud se o tom nemůžeme bavit normálně, tak jak chceme tak proč potom nějaká diskuse je a proč nás potom informují komu kdo dal zase přes hubu.
viki, el-brno atd - evidentně jste špatn četly…já pslaa, že chápu, že prookolní země, taktop působíme, je to stanovené tím, jak jsme obecně jako země prezentováni. Ale tohle rozhodně neovlivňují obyčejní lidé jako třeba já nebo vy. Ani já se nepovažuji ani své známé za zloděje, nicméně znám i spoustu bílých, kteří ten stát taky pěkně ždímou
ale to je orpavdu člověk od člověka, ale pověst, jakou nám vybudovali ajko národu vyšší lidé těžko my ovlivníme ![]()
Jura007 píše:
EI-Brno: pro výroky typu „Češi jsou zloději“ mám docela pochopení, byť je to stereotyp. V roce 1989 jsem pracoval jako dělník ve fabrice. Jen co se otevřely hranice, vzali někteří kolegové pas a hurá do Vídně. Vrátili je na hranice s eskortou - přistihli je totiž v obchoďáku, jak kradou.
No že mají Češi takovou pověst, to vím. To ale nic nemění na tom, že mě může vadit, když mě někdo nazve zlodějkou, no ne? A doteď jsem si myslela, že to urazí každého slušného člověka, ale asi jsem se spletla a zlodějíčků je mezi náma víc, než jsem si myslela… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat