Smazání diskuse

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
9887
21.8.11 21:47

Jura: Možná bys našel nějaké tipy k rozmotávání tady - http://romove.radio.cz/cz/clanek/18805 (paní Hübschmannová už bohužel zemřela). V dalších článcích na stránce se můžeš dozvědět leccos o romské kultuře, historii i o problémech soužití.

• načítám...
20838
21.8.11 21:49
Jura007 píše:
No a co chtěl autor tímto příspěvkem říci? Že mu vrtá v hlavě jediné: některé lidi mimo národnost, která se prohlašuje za diskriminovanou, přitahuje možnost k takovéto národnosti patřit (byť jen teoreticky). Co je vlastně přitahuje na tom, patřit do zdánlivě nejnižší společenské vrstvy??? Možná by odpověď na nějakou podobnou otázku pomohla konečně rozmotávat ten gordický uzel… :think:

Juro, ale tady nikdo nepopírá, že v ČR žijí lidé, co zneužívají sociální dávky, kradou, fetují, napadají ostatní a … (takové lidi ale najdeme v každém státě). Myslím, že se shodneme na tom, že je to špatně a všechny ostatní slušné lidi to štve a rozčiluje. To poslední, co jsem chtěla, bylo založení stejné diskuse, co jsem smazala. Měla jsem v úmyslu upozornit na to, že není možné na eMiminu tyto vlastnosti a činy přisoudit obecně jedné rase, etniku či národnosti. Jedná se o generalizace (pro někoho slovíčkaření), které jsou na veřejnosti (eMimino je veřejný portál) nepřípustné.

Díky za pochopení,
Tereza

• načítám...
Gabika
21.8.11 21:54

Juro, v Brne som nikdy nežila, tak neviem, či som dobre pochopila (hodina už pre mňa začína byť pokročilá a ešte sa popri tom snažím dopozerať seriál :-) ), ale ja vidím problém hlavne v nastavení sociálneho systému v ČR. Dnes, keď som nad tým premýšľala, tak mi napadol citát z „Premiéra“: Každý štát môže mať len toľko nezamestnaných, koľko si môže dovoliť uživiť…" A verím, že to u nás naozaj tak funguje. Sú ľudia, ktorí nemajú zhola nič, a skoro nič ani nedostanú (trebárs už len preto, lebo nemajú trvalé bydlisko, OP… a tí budú na tom biedne, aj keď tu vládne socializmus. A sú ľudia, ktorí „vedia ako na to“, a budú žiť na dávkach, pretože to, čo dostanú od štátu, by si buď neboli schopní zarobiť prácou, alebo im to na živobytie stačí, tak prečo by pracovali?
Rasa s tým nemá nič spoločné, to je sociálna politika štátu.

• Upravit
18305
21.8.11 21:55

Terezo, já myslím, že v tomto státě je hodně věcí špatně. A u tohoto konstatování se cítím docela bezmocný ( a se mnou možná i další). A pravidelným chozením k volbám se nic nezmění. Nerad bych, aby někteří jedinci řešili pocit ztráty bezpečí tím, že si seženou kalašnikova. Ale obávám se, že po pár dalších excesech, jako byl ten dnešní, k tomu bude situace směřovat. A to je to, co mě trápí. V takovém státě bych žít nechtěl.
Ale napadá mě bohužel jen závěr jako v tom vtipu o Roubíčkovi, co chtěl emigrovat: „Prosím jich, nemaj tam nějakej jinej glóbus?“
Sorry za odbočení, ale muselo to ven… :nevim:

• načítám...
mmonica
21.8.11 21:56
admin píše:
Jura007 píše:
No a co chtěl autor tímto příspěvkem říci? Že mu vrtá v hlavě jediné: některé lidi mimo národnost, která se prohlašuje za diskriminovanou, přitahuje možnost k takovéto národnosti patřit (byť jen teoreticky). Co je vlastně přitahuje na tom, patřit do zdánlivě nejnižší společenské vrstvy??? Možná by odpověď na nějakou podobnou otázku pomohla konečně rozmotávat ten gordický uzel… :think:

Juro, ale tady nikdo nepopírá, že v ČR žijí lidé, co zneužívají sociální dávky, kradou, fetují, napadají ostatní a … (takové lidi ale najdeme v každém státě). Myslím, že se shodneme na tom, že je to špatně a všechny ostatní slušné lidi to štve a rozčiluje. To poslední, co jsem chtěla, bylo založení stejné diskuse, co jsem smazala. Měla jsem v úmyslu upozornit na to, že není možné na eMiminu tyto vlastnosti a činy přisoudit obecně jedné rase, etniku či národnosti. Jedná se o generalizace (pro někoho slovíčkaření), které jsou na veřejnosti (eMimino je veřejný portál) nepřípustné.

Díky za pochopení,
Tereza

zkratka nez priste neco povime,tak musime dlouze premyslet ,sice to muze byt pravda,ale rikat se to nesmi,nesmi se rikat edit admin
Je srandovni jak tu jista osoba zalozila tuto diskuzi,o ktere moc dobre vedela jak dopadne a potom na 95 procent si ta sama osoba stezovala,protoze nekdo si dovolil pridat nazory ktere se s ni neztotoznovali.Zajimavy jak byt stredem zajmu.
Jinak tema se nejmenovalo dopis,ale rasismus.Takze prispevky se ho tykali a zadne vulgarni jsem nezaznamenala.

• Upravit
18305
21.8.11 22:01

Gabiko, na tom něco bude. Ale pokud se zpřísní sociální politika státu, tak zmizí velká část problémů okolo Romů. Část pochopí, že zlaté časy skončily - a přizpůsobí se, část se rozhodne, že se tady v takových podmínkách nedá žít a půjdou jinam. A část se rozhodne proti systémovým změnám bojovat a dostanou se do permanentního konfliktu se společností. Což vždycky vedlo k odsunutí takových lidí ještě dál na okraj (čili jejich vliv dále poklesne).
Takže by se skoro chtělo říct (vím že je to přitažené za vlasy), že všechny současné debaty o rasismu jsou víceméně akademické a daly by se vyřešit rázně a efektivně.

Příspěvek upraven 21.08.11 v 22:04

• načítám...
Gabika
21.8.11 22:02
mmonica píše:zkratka nez priste neco povime,tak musime dlouze premyslet ,sice to muze byt pravda,ale rikat se to nesmi,nesmi se rikat…
Je srandovni jak tu jista osoba zalozila tuto diskuzi,o ktere moc dobre vedela jak dopadne a potom na 95 procent si ta sama osoba stezovala,protoze nekdo si dovolil pridat nazory ktere se s ni neztotoznovali.Zajimavy jak byt stredem zajmu.
Jinak tema se nejmenovalo dopis,ale rasismus.Takze prispevky se ho tykali a zadne vulgarni jsem nezaznamenala.

mmonica, ty ich máš všetkých spočítaných, že vieš, koľko ich nekradne??? Sorry ale toto je ukážkový príklad rasistického výroku. A ešte to vydávať za všeobecnú pravdu… :roll: to si to fakt nepochopila, o čom tu diskutujeme?

• Upravit
mmonica
21.8.11 22:04
Gabika píše:
mmonica, ty ich máš všetkých spočítaných, že vieš, koľko ich nekradne??? Sorry ale toto je ukážkový príklad rasistického výroku. A ešte to vydávať za všeobecnú pravdu… :roll: to si to fakt nepochopila, o čom tu diskutujeme?

Kdyz jsi si tak jista ,ze tohle je rasisticky vyrok,tak me zazaluj,uvidime jak to obstoji u soudu
jo jeste oprava,vetsina ceskych,o jinych mluvit nemuzu :lol:

• Upravit
Baslerinda
21.8.11 22:07

No .. tak ještě že jsem celý víkend sloužila a nezamotala jsem se do těhle témat,protože bych musela být zase na pranýři,kdybych napsala co si myslím, takže jen tiše sleduji zpovzdálí co se děje .. 8-o a co se píše ..

• Upravit
5255
21.8.11 22:08
Gabika píše:

tak to jsme pak rasisti všichni, tak samo používám, že většina mladých hulí, většina poláků je věřících, atd.

• načítám...
Gabika
21.8.11 22:08

Juro no áno, riešenie je pritom také jednoduché :lol:
Za minulej slovenskej vlády sa v podstate niečo také urobilo, podporiť to tuším musela prísť i armáda, ale ako to býva, žiade škandál netrvá dlhšie než 3 dni. Politiku úmyselne nesledujem, tak ani neviem, ako to ďalej s reformami pokračovalo, či Fico niečo z toho zrušil alebo ako…
Verím, že nastavenie sociálneho systému je veľký, ale nie jediný problém…

• Upravit
mmonica
21.8.11 22:09
Gabika píše:
mmonica píše:zkratka nez priste neco povime,tak musime dlouze premyslet ,sice to muze byt pravda,ale rikat se to nesmi,nesmi se rikat…

Zhlediska prava a socioloologie se o rasisticky vyrok nejedna,protoze se to da dokazat statistikami :mrgreen:

• Upravit
5255
21.8.11 22:10

no nic, jdu spát, stejně tady nic nevyřešíme, pořád se bude něco dít :mrgreen:

http://www.novinky.cz/…mocnici.html

• načítám...
Gabika
21.8.11 22:11
davmi píše:
Gabika píše:
tak to jsme pak rasisti všichni, tak samo používám, že většina mladých hulí, většina poláků je věřících, atd.

Davmi, kto nechce chápať, tak nepochopí, a ja ho nútiť nebudem… :nevim:

• Upravit
5255
21.8.11 22:14

Gabika: ale já bych ráda pochopila, jen prostě to, že nemám ráda některé občany, kteří se neumí chovat, nepovažuju za rasismus!

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová