Smazání diskuse

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5476
21.8.11 20:04
loka píše:
jinak ta naše „zlodějina a chamtivost národa“ - přiznejme si, že to tak asi opravdu je :andel:

No tak toto mě teda opravdu stačilo. Ne každý je takový jako si myslíš… a toto je právě to zevšeobecňování, které není vhodné, víš…

• načítám...
18551
21.8.11 20:05
El-Brno píše:
loka píše:
jinak ta naše „zlodějina a chamtivost národa“ - přiznejme si, že to tak asi opravdu je :andel:
No tak toto mě teda opravdu stačilo. Ne každý je takový jako si myslíš… a toto je právě to zevšeobecňování, které není vhodné, víš…

a vidíš ty uvozovky? nevím jestli máme stejný typ monitoru teda. :think: a nevím teda zda znáš výzam uvozovek :nevim:

• načítám...
9887
21.8.11 20:09

loka: Ne, četla jsem dobře, napsalas „obecně jsme takový národ jednoduchých zlodějíčků“, já jsem se od tohoto Tvého názoru jen distancovala, protože nejsem zlodějíček obecně ani konkrétně, ale příslušník národa jsem. A tento stereotyp ovlivňuješ Ty právě tak jako já, nevytvořila ho vláda, ale ti Tví „obyčejní lidé“.

(Jo a uvozovky mohou mít dlouhou řadu významů, který že byl ten Tvůj?)

Příspěvek upraven 21.08.11 v 20:10

• načítám...
14809
21.8.11 20:09

Mně by to neurazilo, kdyby někdo tvrdil, že Češi jsou zloději, ze dvou důvodů - za prvé proto, že kdyby mě mělo urážet, co řekne kdejakej blb, tak bych byla pernamentně uražené, jednoduše řečeno, blbec mě urazit nemůže, člověk se nad takové výroky povznese, za druhé proto, že zlodějka nejsem, tudíš se mě to tvrzení netýká.

• načítám...
18551
21.8.11 20:12
Viking píše:
loka: Ne, četla jsem dobře, napsalas „obecně jsme takový národ jednoduchých zlodějíčků“, já jsem se od tohoto Tvého názoru jen distancovala, protože nejsem zlodějíček obecně ani konkrétně, ale příslušník národa jsem. A tento stereotyp ovlivňuješ Ty právě tak jako já, nevytvořila ho vláda, ale ti Tví „obyčejní lidé“.

(Jo a uvozovky mohou mít dlouhou řadu významů, který že byl ten Tvůj?)

Příspěvek upraven 21.08.11 v 20:10

viki zajímá okolní svět jak žijem třeba my dvě? asi ne, nevzpomínám si že by u nás někdo zvonil a ptal se mě jak žiju apod. :mrgreen:
tudíž právě to je stejné s romy - proto jsou bráni většinou všichni do jednoho pytle, neboť to málo dobrých taky nikoho nezajímá, je to úúúúúúplně stejné :pankac: , a tím knčím, neboť tohle už fakt nemá cenu tady opisovat stále to samé.
:huban: :mavam:

• načítám...
22203
21.8.11 20:14
Davdan píše:
Nedá mi to zareagovat.
Chápu adminku, má dost těžkou funkci, aby měla 8 hlav a 30 očí, uhlídat to tu, uf uf. ALE…
6 let je u nás nové hřiště pro děti, za 6 let nechodily romské děti na hřiště a za tu dobu se zničil jen jeden houpací kůň a pokroutil jeden odpadkový koš. Za poslední 4 měsíce jsou na nich už JEN romské děti a půlka zařízení (točící kolotoč, houpačka a taková lanovka na sešup dolů) je zničeno. Čím to je?? :think:

No, je to pouze tím, že si neváží ničeho, co dostanou. Viz u nás, bourá se Kolonie Vagonka, protože je totálně vybydlená (podotýkám, že tak asi před 15 lety jim město všechny vily opravilo). Byly o vily tak nádherné, že se mi chce brečet. No a copak asi udělali naši spoluobčané??? Začali rozkrádat všechen majetek města v kolonii, včetně střech, okapů, antén apod.

Jak říkám, je cikán a cikán, nedávám je do jednoho pytle, ale když se umí přizpůsobit plno jiných, proč ne zrovna oni.

Jinak vím o hodně případech, kdy se i naši „bílí“ spoluobčané chovají úplně stejně. Bohužel. :zed:

• načítám...
18305
21.8.11 20:14

No když ty výrazy trochu zjemníme a vezmeme si jiný příklad - spousta tuzemců si myslí, že Ukrajinci jsou národ duševně jednoduchých pomocných dělníků. V různých firmách je na takových pozicích skutečně potkávám. Ale třeba jsem taky potkal člověka, který reprezentoval Ukrajinu na mistrovství světa v plážovém volejbalu. Čas od času lítá na přípravné kempy do Izraele a učí Izraelce hrát plážový volejbal. No a česky a hebrejsky mluví ten Maksim tak dobře, že by nikdo neřekl, že je cizinec.

Tož tak na tom světě, jak je to šecko domotané… :nevim: :think: :wink:

• načítám...
20848
21.8.11 20:15
monikalysa píše:
loka píše:
budmee velebit a nosit na rukou toho, kdo vymyslel bojové rasy :lol: vtip samozřejmě :palec:
jinak holky teda můžu vám říct že už mám tlak snad 200/100 což asi nebude dobré v mém 20tt :mrgreen:
Co v tvém 20tt, ale já mám kousek do porodu a tohle mě hnulo žlučí. :mrgreen: :mrgreen: Já nevím, ten dopis jsme odsoudily všechny ale sorry, že nevelebíme „je“…
babulka01 píše:
Tak, budeme se ještě bavit o rasismu??? :-?http://www.novinky.cz/…mocnici.html
Ano a o tom to je. Ale zde se proti nim nemůže říci ani slovo. Jo adminko, nikdo přeci nikoho nepobuřuje a nenavádí k násilí, ale vyjádříme svůj názor. Jinak i z vašich daní živíme „je“, kteří sedí na zadku a nepracují. :mavam: Je takhle ta věta už v pořádku? :mrgreen:

V tom případě se vyjadřuj tím způsobem, že napíšeš, že Ti vadí zloději, nemakačenka a ti, co znežívají sociální systém - nikoliv, že tyto fakty vztáhneš na všechny příslušníky určité skupiny.

Tereza

• načítám...
18305
21.8.11 20:16

babulka01: nevím jestli na to teď narážíš, ale slýchávám i termín „bílí cikáni“. Což mě vede k názoru, že chování vůbec nemusí souviset s barvou kůže.

• načítám...
20848
21.8.11 20:21
Taminka píše:
Jinak co je spatneho na tom, kdyz nekdo napise „Vietnamci maji vedle obchodu pestirnu konopi“? To smazes, Terezo?
A kdyz napisu, ze sousede vedle v dome maji pestirnu konopi, tak co s tim? TO taky smazes, nebo ne, protoze neuvadim rasu?
Špatná je přímo ta generalizace - všichni Vietnamci určitě nejsou výrobci a dealeři marihuany - nebo ano? Možná že si tímto druhem nelegální činnosti vydělává (plácnu) 5%, ale oni jsou tak prezentováni v médiích. Proč by tam také ukazovali Vientamce, který prodává zeleninu nebo řídí firmu… To mám přeci na mysli.

Tereza

• načítám...
22203
21.8.11 20:21
Jura007 píše:
babulka01: nevím jestli na to teď narážíš, ale slýchávám i termín „bílí cikáni“. Což mě vede k názoru, že chování vůbec nemusí souviset s barvou kůže.

Přesně tak, bohužel. Je to všechno o tom, jak vede rodina své děti a ty své děti apod.

A taky mě dokáže nadzvednout, jak už se slovo „rasismus“ hodně začíná zneužívat. Tím myslím ze strany „národnostní menšiny“.

• načítám...
5476
21.8.11 20:22
loka píše:
El-Brno píše:
loka píše:
No tak toto mě teda opravdu stačilo. Ne každý je takový jako si myslíš… a toto je právě to zevšeobecňování, které není vhodné, víš…
a vidíš ty uvozovky? nevím jestli máme stejný typ monitoru teda. :think: a nevím teda zda znáš výzam uvozovek :nevim:

Loko, vážně monitorem se text nezobrazí jínak, neboj :mrgreen: Jaký má teda význam „zlodějina“ oproti zlodějina? Jsem asi trošku mimo, pomůžeš mě to pochopit?

eva valoi píše:
Mně by to neurazilo, kdyby někdo tvrdil, že Češi jsou zloději, ze dvou důvodů - za prvé proto, že kdyby mě mělo urážet, co řekne kdejakej blb, tak bych byla pernamentně uražené, jednoduše řečeno, blbec mě urazit nemůže, člověk se nad takové výroky povznese, za druhé proto, že zlodějka nejsem, tudíš se mě to tvrzení netýká.

Já se taky necítím uražená nějakým na diskuzi, to by mě taky muselo klepnout, kdybych tady ty řeči brala vážně :mrgreen: Ale jako příklad to stačí. Bylo by hezké sledovat reakci, kdyby to tady někdo natvrdo napsal: xy je zlodějka. Myslím, že by to přešel jen málokdo :think: A za druhé - nebylo psané, že všichni zloději jsou Češi, ale že všichni Česi jsou zloději (nebo co vlastně znamenají ty úvozovky), v tom je logický rodíl… :palec:

• načítám...
18305
21.8.11 20:40

Ono je to s tou zlodějnou někdy těžké. Přiznám se, že jsem před dvěma lety v práci kradl. Přivlastnil jsem si ze zmetkové bedny vadné výrobky, za které by firma při prodeji železného šrotu dostala stěží stokorunu. Když jsem se ptal výrobního ředitele na dovolení, tak ten řekl: „Stojím ke zmetkové bedně zády, nic jsem tedy neviděl. Rychle si to schovejte do skříňky a zítra ať už to tady nenajdu.“ Díky němu jsem nemusel koupit v obchodě polotovary v hodnotě skoro 5000 korun. Mně na doma stačily ty zmetky. No a na žádost výrobního ředitele jsem pak odpracoval jednu směnu (8 hodin) bez nároku na mzdu - když nám u jedné zakázky hořela koudel za zadkem, ale další mzdy už jsme na ni vykazovat nemohli. Cena hodiny mojí práce se všemi odvody byla asi 250 korun.
Takže: firmu jsem na tržbách za železný šrot připravil zhruba o 100 korun. Zaměstnavateli jsem na oplátku ušetřil na mzdových prostředcích 2000 korun a na nákupech materiálu jsem ušetřil 5000 korun.
Z hlediska morálního ovšem otázka zní: jsem zloděj nebo nejsem???

• načítám...
5476
21.8.11 20:45

Juro, z hlediska právního bohužel jsi. Morálně tě nesoudím. A když o někom někdo řekne, že je zloděj, ostatní si těžko představí případ, kdy zloději umírají děti doma hlady a ukradne slepici jinému z kurníku (např. za války) :think:

• načítám...
Gabika
21.8.11 20:51

Ale no tak! Prečo sa to tu znovu rieši?! Rómi, dostali, rómi zničili, rómi znovu dostali… Tak im prestaňte dávať. To je ako s deťmi, keď dieťa vreští v obchode, že chce čokoládu, mama mu ju kúpi, tak tam všetky jasne vidíte, kde pochybyla a že nabudúce bude vrešťať znovu. Čia je to chyba? Tej matky, pretože mu blbo nastavila hranice, alebo toho dieťaťa, že to využíva? Dieťa by bolo hlúpe, keby to nevyužilo, a 99% z vás by to dieťa ešte poľutovalo. Keď sa rovnako ako to dieťa chová róm, tak je odrazu na vine on? A nie štát, ktorý ho to takto naučil?

A ešte ad rasizmus na tomto servere. Ano, rasisti tu sú (čo som teda prekvapená, v akom množstve), dokonca to niektorí sami o sebe hrdo prehlasujú… Tak teda buďte, keď je vám tak dobre. Ale prečo nedokážete pochopiť, že rasistické výroky sú protizákonné a nežiadúce? Prečo si svoje výroky nenecháte vo vašom súkromí, miesto toho, aby ste ich verejne prezentovali tam, kde je to nežiadúce?
Prosím, už začnite rešpektovať zákon a pravidlá tohto serveru.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová