Smazání diskuse

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
mmonica
21.8.11 22:15
Gabika píše:
davmi píše:
Gabika píše:
mmonica píše:zkratka nez priste neco povime,tak musime dlouze premyslet ,sice to muze byt pravda,ale rikat se to nesmi,nesmi se rikat …
Je srandovni jak tu jista osoba zalozila tuto diskuzi,o ktere moc dobre vedela jak dopadne a potom na 95 procent si ta sama osoba stezovala,protoze nekdo si dovolil pridat nazory ktere se s ni neztotoznovali.Zajimavy jak byt stredem zajmu.
Jinak tema se nejmenovalo dopis,ale rasismus.Takze prispevky se ho tykali a zadne vulgarni jsem nezaznamenala.
mmonica, ty ich máš všetkých spočítaných, že vieš, koľko ich nekradne??? Sorry ale toto je ukážkový príklad rasistického výroku. A ešte to vydávať za všeobecnú pravdu… :roll: to si to fakt nepochopila, o čom tu diskutujeme?
tak to jsme pak rasisti všichni, tak samo používám, že většina mladých hulí, většina poláků je věřících, atd.
Davmi, kto nechce chápať, tak nepochopí, a ja ho nútiť nebudem… :nevim:

Ale mohla bych Te zazalovat ja,protoze si muj vyrok oznacila za rasisticky a tim mi tady zpusobila vaznou ujmu na me povesti :mrgreen:

• Upravit
19494
21.8.11 22:16
Gabika píše:
mmonica píše:zkratka nez priste neco povime,tak musime dlouze premyslet ,sice to muze byt pravda,ale rikat se to nesmi,nesmi se rikat…
Je srandovni jak tu jista osoba zalozila tuto diskuzi,o ktere moc dobre vedela jak dopadne a potom na 95 procent si ta sama osoba stezovala,protoze nekdo si dovolil pridat nazory ktere se s ni neztotoznovali.Zajimavy jak byt stredem zajmu.
Jinak tema se nejmenovalo dopis,ale rasismus.Takze prispevky se ho tykali a zadne vulgarni jsem nezaznamenala.
mmonica, ty ich máš všetkých spočítaných, že vieš, koľko ich nekradne??? Sorry ale toto je ukážkový príklad rasistického výroku. A ešte to vydávať za všeobecnú pravdu… :roll: to si to fakt nepochopila, o čom tu diskutujeme?

a kdyz reknu ze u nas na vesnici kradou vsichni cikani s vyjimkou dvou, tak je to rasismus nebo neni?

• načítám...
Gabika
mmonica píše:
Gabika píše:
mmonica píše:zkratka nez priste neco povime,tak musime dlouze premyslet ,sice to muze byt pravda,ale rikat se to nesmi,nesmi se rikat…
Zhlediska prava a socioloologie se o rasisticky vyrok nejedna,protoze se to da dokazat statistikami :mrgreen:

Vážne? A píše sa tam, koľko ľudí sa hlási k rómskej národnosti? A koľko ich je takých, ktorí sa napriek pôvodu k rómskej národnosti nehlási? A všetci boli odsúdení spravodlivo? A koľko opakovane?

• Upravit
14809

Teď jenom taková malá odbočka…Až se poměr sil otočí, my se staneme menšinou a oni většinou, myslíte, že nás taky budou takhle chránit a hájit?

• načítám...
mmonica
21.8.11 22:17
careynka píše:
a kdyz reknu ze u nas na vesnici kradou vsichni cikani s vyjimkou dvou, tak je to rasismus nebo neni?

Pokavad se to da dokazat tak to v zadnem pripade rasismus neni,nekteri by si tu meli poradne prostudovat co slovo rasismus znamena

• Upravit
19494
21.8.11 22:19
mmonica píše:
careynka píše:
a kdyz reknu ze u nas na vesnici kradou vsichni cikani s vyjimkou dvou, tak je to rasismus nebo neni?
Pokavad se to da dokazat tak to v zadnem pripade rasismus neni,nekteri by si tu meli poradne prostudovat co slovo rasismus znamena

dokazat…staci koukat, kazdy vecer vyrazi na lov :-D

• načítám...
Gabika
21.8.11 22:19
mmonica píše:
Ale mohla bych Te zazalovat ja,protoze si muj vyrok oznacila za rasisticky a tim mi tady zpusobila vaznou ujmu na me povesti :mrgreen:

No to kľudne skús, len aby ťa výsledok neprekvapil…
Holky, a týmto prestávam reagovať na vaše rasistické výroky, pretože ma proste nebavia a pripadajú mi trápne.

• Upravit
mmonica
21.8.11 22:22
Gabika píše:
mmonica píše:
Ale mohla bych Te zazalovat ja,protoze si muj vyrok oznacila za rasisticky a tim mi tady zpusobila vaznou ujmu na me povesti :mrgreen:
No to kľudne skús, len aby ťa výsledok neprekvapil…
Holky, a týmto prestávam reagovať na vaše rasistické výroky, pretože ma proste nebavia a pripadajú mi trápne.

Tak to si bus jista,ze by me neprekvapil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Upravit
9887
21.8.11 22:24

Když jsme u těch paušalizací, koukám, že jsem průměrné IQ uživatelů emimina v této diskusi značně nadhodnotila.
mmnonica, jaká že je tedy ta definice rasismu, prosím pěkně?

edit admin

• načítám...
18305
21.8.11 22:25

Gabiko, já jsem před chvílí úmyslně přeháněl. Ale v dobrém úmyslu. Každý člověk nejvíc věří tomu, co viděl a zažil. Já taky. A z té přímé zkušenosti jsem taky patřičně rozmrzelý. Ve firmě, kde pracuju, se za dobu mého působení vystřídalo na pomocných pracech asi sto brigádníků - z toho asi osm nebo devět Romů. Nejodolnější z nich vydržel dělat pomocníka u pece celých šest dní. Jo, chápu, je to opravdu těžká práce. V horku, v rychlém tempu, zvedáš těžké věci nebo musíš dost přesně skládat drobné součástky na železný rošt… Mám to sám vyzkoušeno. Já jsem ji - jako nezaměstnaný brigádník - dělal celých jedenáct týdnů (na DPČ u pracovní agentury,práce potvrzovaná na jediný den dopředu), než byla vyslyšena moje žádost o práci u této firmy a než mně dali pracovní smlouvu (pro začátek na dobu určitou). Ale měl jsem cíl, za kterým jsem šel. Oni ho možná neměli - nebo jim nikdo neřekl, že by se měli o něco v tomto směru snažit.
Ale v zájmu objektivity musím říct, že nikdo z kolegů si nestěžoval, že by se mu ze skříňky něco ztratilo - a to si část z nás svoje skříňky nezamyká a nechávají na šatně i dost drahé věci (i horská kola…)

• načítám...
5255
21.8.11 22:26

a já si prostě furt stojím za tím, že nejsem rasista, psala jsem ve smazané diskuzi, mám sousedku romku, chodí tady na kafe, hlídala mi dítka, nemám s ní problém, ale s většinou ano, to není rasismus, to jsou přece fakta.
No nic, jdu spát :mavam:

• načítám...
18305
21.8.11 22:27

eva valoi: a nestalo se tohle už náhodou před třinácti lety v Kosovu??? 8-o

• načítám...
19494
21.8.11 22:28
Jura007 píše:
Gabiko, já jsem před chvílí úmyslně přeháněl. Ale v dobrém úmyslu. Každý člověk nejvíc věří tomu, co viděl a zažil. Já taky. A z té přímé zkušenosti jsem taky patřičně rozmrzelý. Ve firmě, kde pracuju, se za dobu mého působení vystřídalo na pomocných pracech asi sto brigádníků - z toho asi osm nebo devět Romů. Nejodolnější z nich vydržel dělat pomocníka u pece celých šest dní. Jo, chápu, je to opravdu těžká práce. V horku, v rychlém tempu, zvedáš těžké věci nebo musíš dost přesně skládat drobné součástky na železný rošt… Mám to sám vyzkoušeno. Já jsem ji - jako nezaměstnaný brigádník - dělal celých jedenáct týdnů (na DPČ u pracovní agentury,práce potvrzovaná na jediný den dopředu), než byla vyslyšena moje žádost o práci u této firmy a než mně dali pracovní smlouvu (pro začátek na dobu určitou). Ale měl jsem cíl, za kterým jsem šel. Oni ho možná neměli - nebo jim nikdo neřekl, že by se měli o něco v tomto směru snažit.
Ale v zájmu objektivity musím říct, že nikdo z kolegů si nestěžoval, že by se mu ze skříňky něco ztratilo - a to si část z nás svoje skříňky nezamyká a nechávají na šatně i dost drahé věci (i horská kola…)

no k nam ti „nasi“ chodili, jestli nemame praci, ze potrebuji penize. Tak meli vytahat stare tramy z rozpadle stodoly a mohli si je nechat. Prisli jeden den :-D a pak po letech prisli nedavno znova, jestli neco nemame, tak ze by stipali drivi, takovy hromada tam byla, nic extremniho. Tak jim tata rekl ze ta petikilo…a oni chteli pro kazdyho :-D neprisli

• načítám...
5255
21.8.11 22:29

jak píše Jura, osobní zkušenosti nejsou dobré, proto se nemůžeme divit tomu, jak to je.
Za rasistu bych se považovala, kdybych viděla roma a chtěla mu zakroutit krkem, což nemám s žádným romém na ulici problém, když se chová jako člověk.Bohužel je to 1 z 5 a to jsme opět u vlastní zkušenosti, žádné škatulkování.

• načítám...
mmonica
21.8.11 22:30

Pokud lze neco dokazat diky statistikam,tak se nejedna o rasismus,ale o pravdu,byt nekom,u muze byt neprijemna.
Moje dcera studuje sociologii a jelikoz to studuje v UK,kde se rasismus resi velmi silne,tak se tim take v tomto predmetu velmi zaobiraji

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová