Smazání diskuse

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20777
21.8.11 17:48

Smazání diskuse "Rasismus"

Moc mě to mrzí vůči některým zúčastněným diskutujícím, ale byla jsem nucena smazat diskusi s názvem „Rasismus“, která se původně týkala jednoho dopisu, který dle mého názoru nezasluhuje nic jiného než odsouzení a myslím, že by k tomu nebyla potřeba ani rozvětvená diskuse. Snažila jsem se zpočátku mazat jen nevhodné komentáře, ale s přibývajícím časem jsem tento záměr vzdala.

Bohužel se téma přestalo věnovat původnímu topiku a přešla řeč na obecné názory na Romy. Samozřejmě nemáme v úmyslu bránit komukoliv právo na své pocity a myšlenky, ale jak už jsem několikrát prezentovala, na eMiminu nebudou ignorovány žádné příspěvky s nádechem rasismu a xenofobie.

V diskusi jsem také zahlédla stížnost, že se tomuto tématu jako administrátoři nevěnujeme, ráda bych zmínila opak – jen není v našich silách zkontrolovat veškeré příspěvky, proto je také pod každým komentářem možnost jeho nahlášení, pokud někomu připadá nevhodný.

Obecné formulace hodnotící Romy, Vietnamce, ostatní rasy či národnosti tu prostě neobstojí. Hodnoťte chování jednotlivých lidí, nikoliv skupin. Ještě před pár stoletími bylo přece jasné, že „ženy nemají schopnosti logického uvažování…“ – bylo by vám milé slýchávat takové zobecňující hlášky? :nevim: Podobné tu padaly dnes – „ti dobří se dají spočítat na prstech jedné ruky“. Vy je opravdu všechny znáte? Jelikož vždy je to o člověku samotném, u kterého lze jeho činy hodnotit…

Tereza

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
18551
21.8.11 17:52

vůči komu že je tady konkrétně na emiminu podnikám rasismus?
Když jsme my bílé vyjádřily názor, diskuze se smazala, smazala by jsi to i dkyby se tam vyjádřil Rom negativně na bílé? NE protože to by byl rasismus…tak asi tady jedna z nás nechápe význam tohoto slova :zed:
vím že tohle určitě hned smažete, ale doufám že si to stihne co nejvíc holek přečíst

• načítám...
9649
21.8.11 17:55

Je zakazano PSAT NAZOR O RUZNYCH RASACH, jak se adminka vyjadrila se nesmi???
No to snad ne!!! 8-o Kdybych ale napsala, ze jsou Vietnamci pracoviti, Cernosi krasni a Eskymaci zmrzli, tak je to porusovani „pravidel“???

• načítám...
9649
21.8.11 17:56

Omlouvam se za rozhazenost vety, jsem rozrusena… :oops:

• načítám...
18551
21.8.11 17:56
BaraDolezal píše:
No to snad ne!!! 8-o Kdybych ale napsala, ze jsou Vietnamci pracoviti, Cernosi krasni a Eskymaci zmrzli, tak je to porusovani „pravidel“???

no samozřejmě, ty rasistko, jakto že považuješ černochy za nejkrásnější? :lol: a co my bílí? my nejsme krásní? :cry: :lol: :palec:

• načítám...
20777
21.8.11 17:57
loka píše:
vůči komu že je tady konkrétně na emiminu podnikám rasismus?
Když jsme my bílé vyjádřily názor, diskuze se smazala, smazala by jsi to i dkyby se tam vyjádřil Rom negativně na bílé? NE protože to by byl rasismus…tak asi tady jedna z nás nechápe význam tohoto slova :zed:
vím že tohle určitě hned smažete, ale doufám že si to stihne co nejvíc holek přečíst

Popisuješ hypotetickou situaci, takže Ti nedokážu věcně odpovědět. Pokud budeš mít dojem z jakéhokoliv rasistického příspěvku, nahlaš ho a já prověřím.

Tereza

• načítám...
22203
21.8.11 17:57

Loko, já si to přečetla a mám stejný názor, protože já už mám ten názor, že slovo rasismus naši „spoluobčané“, abych náhodou někoho neurazila, zneužívají, a to velice hodně. Pracuji v jisté instituci, takže vím, o čem mluvím. A nevidím to jenom v práci, ale i na ulici. Ten dopis je trestuhodný, já nedávám všechny do jednoho pytle, ale vyjádřit svůj názor, pokud není sprostý, snad můžeme. :think:

• načítám...
20777
21.8.11 18:02
BaraDolezal píše:

Rasovou nesnášenlivost podporují příspěvky typu „Cikáni zneužívají sociálí dávky…“ „Vietnamci mají vedle svého obchodu pěstírku konopí…“ Jedná se o zjednodušující stereotypy vztahované na určitou skupinu lidí. Ty prostě mazat budeme. Oba se v dnešní diskusi objevily. Na Tvou otázku si myslím není třeba odpovědi, bavíme se o xenofobii, nikoliv o kráse černochů a zmrzlých eskymácích.

Tereza

• načítám...
7182
21.8.11 18:03

Žiju ve městě, kde je Romů vysoká koncetrace a trvám na to, že těch slušných je málo a většina jich jen dělá bordel, ruší noční klid a ohrožuje ostatní. Nemusím je znát osobně, abych si za tím stála, a nejsem rasistka. Mrzí mě, že to ti slušní odnášejí za většinu, ale nevidím důvod, proč kvůli tomu nemohu vyjádřit svůj názor.

• načítám...
9649
21.8.11 18:04
Raduš.ka44 píše: Žiju ve městě, kde je Romů vysoká koncetrace a trvám na to, že těch slušných je málo a většina jich jen dělá bordel, ruší noční klid a ohrožuje ostatní. Nemusím je znát osobně, abych si za tím stála, a nejsem rasistka. Mrzí mě, že to ti slušní odnášejí za většinu, ale nevidím důvod, proč kvůli tomu nemohu vyjádřit svůj názor.

Mas muj podpis.

• načítám...
9649
21.8.11 18:05

Kdyby byly vyjadreny jen kladne nazory na ostatni „Rasy“ diskuze by nebyla smazana :nevim:
Ale nazor jako nazor, i kdyz neni kladny, ne?

• načítám...
22203
21.8.11 18:08

Hele, myslíte, že kdybych napsala zážitek někoho jiného s „diskriminovanou“ skupinou, že by mě taky smazali?? :mrgreen:

• načítám...
18551
21.8.11 18:10

babul určitě, dneska je mazací den :lol: příspěvek napiš, ale jen ten že rom zachránil paní kabelku při krádeži od bílého, jinak ti to smáznou :mrgreen:

• načítám...
22203
21.8.11 18:11

Hej, Loko, je to sranda, ale v našem městě se taková situace fakt stala. A bylo to i v novinách. Ale kdyby to bylo opačně, tak po něm ani pes neštěkne. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
18551
21.8.11 18:14

babul tak tohle smaozřejmě napsat můžeš :mrgreen: počkej…vlastně to by se dalo považovat za rasistický útok vůči bílému, tak radši ne :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová