Smí sestra odmítnout pacienta ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
26.10.14 16:47
@krtek7489 píše:
Ale copak tady někdo psal, že by to neudělal? 8o samozřejmě, že to nakonec každá s úsměvem i empatií udělá, je to přece naše práce. Ale nepřijde mi divné, když se to někomu, řekla bych většině, ekluje :nevim: Jinak, tvoje velká fluktuace o něčem svědčí a dělá o tobě jistý obrázek, ale nic ve zlém ;)

a čem to svědčí? 8o :roll:
má ráda pestrost, ráda se učí a sbírá zkušenosti… třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.10.14 16:47
@dlouha píše:
Jo třeba děti by mi mohly vadit, jako matce, ale ne tak, že bych to jako neudělala, nebo dokonce odmítla, vnitřně by mi jich bylo líto, ale nedělalo by se mi z nich zle

jenže to nejde oddělit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
26.10.14 16:50
@krtek7489 píše:
Ale copak tady někdo psal, že by to neudělal? 8o samozřejmě, že to nakonec každá s úsměvem i empatií udělá, je to přece naše práce. Ale nepřijde mi divné, když se to někomu, řekla bych většině, ekluje :nevim: Jinak, tvoje velká fluktuace o něčem svědčí a dělá o tobě jistý obrázek, ale nic ve zlém ;)

Jakej :mrgreen: že jsem šla, kde zrovna byla potřeba, mě to nedělalo problém jako třeba kolegyním, tak jsem byla takový cestoválek, když někde bylo nedostatek, to mi tak v nemocnici máme, pak jsem se zase vrátila na základnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
26.10.14 16:53
@jdukolem píše:
jenže to nejde oddělit..

Co nejde oddělit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.10.14 16:54
@dlouha píše:
Co nejde oddělit

to je fuk.. zabředly bychom do etické debaty a na to je tu docela hodně laiků.. nebudem dráždit hm ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.14 16:54
@jdukolem píše:
pořád jsi mi neodpověděla proč jsi šla za staniční, proč ses nedomluvila se směnovkou sama? nás bylo normální, že si vyhovíme jednou já tobě pak zas ty mě..kolegialita

Proč jsem šla za staniční? Protože mě v tu chvíli zajímalo, jestli je možné, aby když pacient může odmítnout léčbu, vybrat si ošetřujícího lékaře atd., tak jestli i personál může odmítnout udělat nějaký výkon pacientovi. Čistě pro zajímavost. Nešla jsem za ní s tím, aby to udělala ona, to ne, jen jsem se zeptala jestli i personál může něco odmítnout, kolegyně směnovky jsem se ptala, ona by to za mě převázala… jenže pak mi to bylo blbé, zatnula jsem zuby a paní jsem si udělala sama.

• Citovat
  • Upravit
2044
26.10.14 16:55
@jdukolem píše:
to je fuk.. zabředly bychom do etické debaty a na to je tu docela hodně laiků.. nebudem dráždit hm ;)

OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
26.10.14 16:56
@Anonymní píše:
Proč jsem šla za staniční? Protože mě v tu chvíli zajímalo, jestli je možné, aby když pacient může odmítnout léčbu, vybrat si ošetřujícího lékaře atd., tak jestli i personál může odmítnout udělat nějaký výkon pacientovi. Čistě pro zajímavost. Nešla jsem za ní s tím, aby to udělala ona, to ne, jen jsem se zeptala jestli i personál může něco odmítnout, kolegyně směnovky jsem se ptala, ona by to za mě převázala… jenže pak mi to bylo blbé, zatnula jsem zuby a paní jsem si udělala sama.

Ty můžeš maximálně odmítnout ošetřovat příbuzného, víc nemáš nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.10.14 16:58
@Anonymní píše:
Proč jsem šla za staniční? Protože mě v tu chvíli zajímalo, jestli je možné, aby když pacient může odmítnout léčbu, vybrat si ošetřujícího lékaře atd., tak jestli i personál může odmítnout udělat nějaký výkon pacientovi. Čistě pro zajímavost. Nešla jsem za ní s tím, aby to udělala ona, to ne, jen jsem se zeptala jestli i personál může něco odmítnout, kolegyně směnovky jsem se ptala, ona by to za mě převázala… jenže pak mi to bylo blbé, zatnula jsem zuby a paní jsem si udělala sama.

aha.. no nevím jestli to bylo úplně taktické protože ses opravdu mohla před stanicí postavit d světla - toto dělat nechci… prostě dotaz v nevhodnou dobu..
jinak podle mě tak jak si pamatuju odmítnout nemůžeš, pokud to máš v náplni práce a nejde o ohrožení života - například pacient tě ohrožuje nožem, můžeš za sebe jen zajistit plnohodnotnou náhradu - tj neměla by to převázat místo tebe oška např. a je to na dobré vůli kolegyně jestli to za tebe vezme - počítám, že máte skupinovku?
edit s tím příbuzným jak píše @dlouha nevím jak to je přesně :think:

Příspěvek upraven 26.10.14 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.10.14 17:00

Hele holky, praci s lidma delam taky, vim ze mit nikdo slunickovy den nemuze, ale proste musi svoji praci zastat. Sestra ma zavrit pusu, nasadit rousku a pretrpet to. Kazdy znas jiste musel v praci delat neco, na co nemel naladu..ale je to prace, jestlize ji vadi, ze to ohrozuje jeji zivot, tak si zvolila spatne zamestnani…pri operaci kde by se musela rachat v krvy HIV..nebo sahat na infekcniho pacienta…takze se ptala zda ma pravo odmitnout…myslim v ze v zamestnani clovek odmitat, pridelenou praci nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35353
26.10.14 17:04
@dlouha píše:
Ty můžeš maximálně odmítnout ošetřovat příbuzného, víc nemáš nárok

Hele a to si zas tak uplne nemyslim.
Ja bych zas rada vedela, jestli muzu odmitnout vysetrit pacienta, ktery prijde na pravidelne, objednane vysetreni( ktere absolvuje treba jednou za rok), nebo treba na prevenci a smrdi tak, ze nejsem schopna nad nim dychat a na vysetreni se musim soustredit trikrat tolik, nez normalne. Chapu, ze clovek muze byt zpoceny, uhnany, ze starsi clovek muze mit problem se umyt apod, ale pokud se jedna o clovek mladsiho nez ja, jinak zdraveho?
Taky porad posloucham, ze pacient muze vsechno, ale podle me i tohle ma nekde hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.14 17:06

@dlouha To jsem chtěla vědět, kvůli tomu se tady rozepisovalo na devět stran. Zdravotnictví mě přestalo bavit právě z toho důvodu, že dnes je pacient ten, podle kterého se skáče a sestra se dnes nesmí špatně podívat, musí vždy ve všem vyhovět - od toho tam přeci je, že. Nebaví mě to, že dnes už to není o lidech ale o neustálých auditech, kontrolách a papírování, kterého ustavičně přibývá. Nebaví mě být holka pro všechno a nechat si ze všech stran… na hlavu. Odcházím ze zdravotnictví proto, že mě prostě nabaví aby mi stál audit za zadkem a kontroloval, jak si myju ruce například. V devadesátých letech jsem byla po nemocnicích jako pacient ( nebudu psát proč ) ale mám srovnání z obou stran, proto mě dnešní situace neuvěřitelně čím dál víc irituje, to je celé.

• Citovat
  • Upravit
1750
26.10.14 17:08
@mroe píše:
Hele a to si zas tak uplne nemyslim.
Ja bych zas rada vedela, jestli muzu odmitnout vysetrit pacienta, ktery prijde na pravidelne, objednane vysetreni( ktere absolvuje treba jednou za rok), nebo treba na prevenci a smrdi tak, ze nejsem schopna nad nim dychat a na vysetreni se musim soustredit trikrat tolik, nez normalne. Chapu, ze clovek muze byt zpoceny, uhnany, ze starsi clovek muze mit problem se umyt apod, ale pokud se jedna o clovek mladsiho nez ja, jinak zdraveho?
Taky porad posloucham, ze pacient muze vsechno, ale podle me i tohle ma nekde hranice.

vím, že se stalo u nás ve městě na gyndě, kdy doktor poslal pacientku umít se a pak ať přijde na vyšetření.
Docela to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.10.14 17:09
@Anonymní píše:
@dlouha To jsem chtěla vědět, kvůli tomu se tady rozepisovalo na devět stran. Zdravotnictví mě přestalo bavit právě z toho důvodu, že dnes je pacient ten, podle kterého se skáče a sestra se dnes nesmí špatně podívat, musí vždy ve všem vyhovět - od toho tam přeci je, že. Nebaví mě to, že dnes už to není o lidech ale o neustálých auditech, kontrolách a papírování, kterého ustavičně přibývá. Nebaví mě být holka pro všechno a nechat si ze všech stran… na hlavu. Odcházím ze zdravotnictví proto, že mě prostě nabaví aby mi stál audit za zadkem a kontroloval, jak si myju ruce například. V devadesátých letech jsem byla po nemocnicích jako pacient ( nebudu psát proč ) ale mám srovnání z obou stran, proto mě dnešní situace neuvěřitelně čím dál víc irituje, to je celé.

a do jakého oboru se chystáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
26.10.14 17:09

@jdukolem myslím, že to tak je, ale málokdo toho využije…ale příklad, kdyby měla otce, který se o ni nestaral, nejevil zájem a ona by věděla, že to je její otec a neměla by zájem ho ošetřovat, v tom případě by jí měla staniční vyhovět a přidělit mu jinou sestru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty