Smrt blízkého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24603
2.9.13 09:03

Jako ty sny mám taky ráda, ale nemám, a neměla jsem ráda to probuzení, kdy jsem zjistila že je to jen sen…
jinak taky za mnou tatínek do snu nepřišel už dlouho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.16 11:40

Prosím o podporu. Zemřela mi má milovaná babička. Pohřeb bude příští týden. Tuto sobotu jsme měli jít na ples. Přijde mi to naprosto nevhodné a ani se mi tam teď nechce. Nikdo mě nechápe, jen manžel. I brácha tam s manželkou jdou. Prosím o názor.

• Citovat
  • Upravit
3491
20.1.16 11:44
@Anonymní píše:
Prosím o podporu. Zemřela mi má milovaná babička. Pohřeb bude příští týden. Tuto sobotu jsme měli jít na ples. Přijde mi to naprosto nevhodné a ani se mi tam teď nechce. Nikdo mě nechápe, jen manžel. I brácha tam s manželkou jdou. Prosím o názor.

Tohle je na každém. Jestli se necítíš, nechoď. Brácha ať si klidně jde. Nic si vzájemně nevyčítejte, každý, ať se rozhodne dle svého uvážení…
Upřímnou soustrast :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
20.1.16 11:46

Myslím, že to je dost individuální. Pokud odejde někdo opravdu blízký, tak je člověk zasažený, smutný a truchlící, takže se na ples prostě necítí. Necítíš-li se, nechoď.

• Citovat
  • Upravit
11117
20.1.16 11:54

Kdyz se necitis nechod. nikdo te nutit nebude, ne? hlavne, ze je s tebou za jedno manzel.

na bratra bych se ale nezlobila. nekdo proste ma snahu smutek vytesnit a odreagovat se. kazdy to proziva jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.1.16 12:16
@Anonymní píše:

dělej, jak cítíš.. my máme teď babi v kritickém stavu, takže doufáme za každý den. Máme s chlapem výročí, moje mamka (dcera babi) nám má přijet hlídat, sama řekla, že přijede, ale je otázkou, zda se nám bude chtít slavit.. to uvidíme dle situace.. každopádně upřímnou soustrast, je to těžký :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
20.1.16 12:23

To je mi líto a upřímnou soustrast :hug:
Nepomůže nic jiného, než čas. Mně už odešlo dost lidí - hodně mladých i starých :,( Jako poslední to byla prabábi, byla dost nemocná a trápila se. V posledních pár týdnech už přestávala poznávat lidi, byla strhaná.. prostě umírala :( Můj maličký se narodil, stihli jsme jedinou návštěvu, brzo nato umřela. Taky mě to dost vzalo, moc jsem ji měla ráda, měly jsme k sobě dost blízko - možná jsem ji byla z rodiny nejbližší, pač někteří těžce překousávali její tvrdší povahu.. Umřela sama v nemocnici :,( Po druhé straně se mi ulevilo, protože se hodně, hodně trápila. Život už je takový a jiný nebude, lidi přicházejí a odcházejí. Žádné prášky, nic takového. Jen čas. Máš rodinu a ta ti pomůže přečkat těžké začátky ;).
Přeji hodně sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
20.1.16 12:26

Pardon, četla jsem starší diskuzi… i tak, pokud se necítíš, nechoď, je to jen na tobě a upřímnou soustrast :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.16 12:40

Všem moc děkuji. Ta doba, kdy nebylo absolutně vhodné tančit po smrti blízkého už je asi pryč. Nicméně já to tak cítím a plesat fakt nechci. Bolí mě ale jak mě téměř nikdo nechápe. Dokonce už mi to bylo i vyčteno. Babička byla můj nejbližší člověk z původní rodiny.

• Citovat
  • Upravit
3406
20.1.16 12:50
@Anonymní píše:
Všem moc děkuji. Ta doba, kdy nebylo absolutně vhodné tančit po smrti blízkého už je asi pryč. Nicméně já to tak cítím a plesat fakt nechci. Bolí mě ale jak mě téměř nikdo nechápe. Dokonce už mi to bylo i vyčteno. Babička byla můj nejbližší člověk z původní rodiny.

Neres je, je to prece tvoje vec :hug: me to neprijde nevhodny jako spis ze ja osobne bych se tm nebavila, tak proc tam chodit, nikomu do toho prece nic neni, nikdo nevi, jak se citis, jen ty sama.
Me umrela babicka i deda a pred trictvrte rokem mamka, pokazdy sem to prozivala jinak, vsichni byli moji nejmilejsi. Po smrti mamky to bylo a je nejhorší, zezacatku sem byla v pohode jakoby se nic nestalo(mozna to bylp tim, ze jeji smrt byla nahla, byla jeste celkem mlada) padlo to na me snad po pul roce a tahne se to do ted, smrt blizkyho je hodne tezka, takze neres co si kdo mysli, záleží preci jen na tobe :hug:
Uprimnou soustrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
20.1.16 12:51
@Anonymní píše:

Když mi umřel kdysi kamarád, tak mě ségra vytáhla taky na jednu akci, sice jsem nechtěla, ale nakonec jsem šla, tancovala, i brečela.. hodně to ze mě tehdy spadlo.. Jenže to bylo po několika týdnech, ne po pár dnech :nevim:. Tvůj brácha to nemusí cítit stejně jako ty, nemusí to prožívat tak intensivně. Rozhodni se sama za sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
20.1.16 17:16

Nám před pár dny umřela manželova babička, hned na to jsme měli výročí, přišlo mi nevhodné něco slavit. Ale spousta lidí kolem taky nechápali. Já zase nechápu je. Myslím že aspoň pár týdnů by se tyhle akce odložit měly :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.16 13:41

@Haňulík Jsem ráda, že má někdo shodný názor s mým :hug:. Přijdu si trochu jak z jiný planety. Brácha prý nakonec nepůjde, ale kvůli mě, protože prý je to blbý, když nejdu já, že to budou lidi řešit. Doslova mi vyčetl, že jsem to rozhodla za něj. A jako co mám dělat :zed: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4569
22.1.16 20:58
@Anonymní píše:
@Haňulík Jsem ráda, že má někdo shodný názor s mým :hug:. Přijdu si trochu jak z jiný planety. Brácha prý nakonec nepůjde, ale kvůli mě, protože prý je to blbý, když nejdu já, že to budou lidi řešit. Doslova mi vyčetl, že jsem to rozhodla za něj. A jako co mám dělat :zed: :nevim:

na bráchu se vykašlete, každý by se měl zachovat podle toho jak to sám cítí!! :srdce: Přeji ať je brzy líp a ať na babičku vzpomínáte jen s úsměvem na rtech ;). I když vím že to ještě chvíli potrvá. Držte se!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
25.11.16 21:07

Nevěděla sem kam napsat, tak zkusim ta dy. včera večer zemrela pani ucitelka comela mala ve veku 46let(asi rakovina)v zari jeste byla plna elanu a ted :,( jdemi o to jak to rict male jeji sest let, stouto pani ucitelkou byla od zacatku od tri let a skolka to nijak neoznamila ditkam, ze se to dozvi casem, no a ja vubec nevim jak tak malemu diteti rict ze jeho oblibena ucitelka uz neprijde a ze ji nikdy neuvidi uz, docela to semnou zamavalo, byla to pani co sem ji sv erovala svoje dite, mohla sem jiv e vsem verit, mala sni byla stastna a ted? nevimjestli je to horsi pro dceru ci pro me, a nerict ji otom mipri jde nefer, navic v po se ro dozvi urcite ve skolce od deti, ale jakym zpusobem, jak byste se zachovaly vy? je to hrozne tezke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová