Smrt blízkého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
676
25.11.16 21:28

Je to těžké, jde asi i o to, jak s dcerou o smrti mluvíš - co si o ní myslí a tak. Tak říkám za sebe: Normálně bych jí to řekla, že paní učitelka byla nemocná a už je v nebi, kde jí nic nebolí a myslí tam i na tvoji dcerku a má z ní radost, jak je šikovná holčička. Pokud vám není cizí nějaká ta modlitbička, tak můžete připojit i tu. Asi si s dcerou hodně o tom povídat - odpovídat na otázky. A klást důraz, že je to sice smutné, ale v životě to tak někdy chodí. Ale že je hlavní, že má na paní učitelku krásné vzpomínky. Asi bych na ní vzpomínala nahlas, pokud dcerka bude chctít…držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
25.11.16 21:32
@Catmum píše:
Je to těžké, jde asi i o to, jak s dcerou o smrti mluvíš - co si o ní myslí a tak. Tak říkám za sebe: Normálně bych jí to řekla, že paní učitelka byla nemocná a už je v nebi, kde jí nic nebolí a myslí tam i na tvoji dcerku a má z ní radost, jak je šikovná holčička. Pokud vám není cizí nějaká ta modlitbička, tak můžete připojit i tu. Asi si s dcerou hodně o tom povídat - odpovídat na otázky. A klást důraz, že je to sice smutné, ale v životě to tak někdy chodí. Ale že je hlavní, že má na paní učitelku krásné vzpomínky. Asi bych na ní vzpomínala nahlas, pokud dcerka bude chctít…držím palce.

Presne tak, lepe bych to nenapsala. Mozna jeste dodat, ze pani ucitelka uz se nestihla s detmi rozloucit, protoze uz byla moc nemocna.

• Citovat
  • Upravit
94
25.11.16 22:09

@Zlobísek:)) Říct pravdu. Že byla paní učitelka moc nemocná a zemřela. To zvládneš. A dítě se s tím vyrovná tak rychle, až s budeš divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.11.16 22:12

O nebi bych nic nepovídala (už). Když zemřel manžel, povídala jsem dětem tyhle pohádky. A nebylo pak nic horšího než řešit, že se tam chtějí kouknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.16 22:38

@Zlobísek:))
Neporadim..
Dnes jsem dnes byla na pohřbu svému učiteli ze základky, který byl pro nás víc, než jen učitel… a jak jsme se tam tak my mladí(jeho žáci a nejen to… ) scházeli, tak bylo na všech vidět, že jsou tou situaci zaskočeni a zničeni. Jemu tedy bylo víc, ale byli to jak z čistého nebe… Taky to pořád nemohu pobrat… :,( A to jsem dostala šanci se s ním dnes rozloučit…

• Citovat
  • Upravit
2927
25.11.16 22:59

Ahojky, je uz docela velka, rekla bych ji nejak zaobalene pravdu…ze byla nemocna, ze umrela, ale ze uz se ma dobre, je v nebicku…proste tak neco, bude chvilku smutnit, ale je ve veku, kdy to jeste asi tak nebude resit a vy se drzte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
26.11.16 07:42
@Catmum píše:
Je to těžké, jde asi i o to, jak s dcerou o smrti mluvíš - co si o ní myslí a tak. Tak říkám za sebe: Normálně bych jí to řekla, že paní učitelka byla nemocná a už je v nebi, kde jí nic nebolí a myslí tam i na tvoji dcerku a má z ní radost, jak je šikovná holčička. Pokud vám není cizí nějaká ta modlitbička, tak můžete připojit i tu. Asi si s dcerou hodně o tom povídat - odpovídat na otázky. A klást důraz, že je to sice smutné, ale v životě to tak někdy chodí. Ale že je hlavní, že má na paní učitelku krásné vzpomínky. Asi bych na ní vzpomínala nahlas, pokud dcerka bude chctít…držím palce.

Moc dekuji, tak sem ji to rekla, slzave udoli bylo, ted nan iv zpominame, je to silene, drzim se kvuli male ale mam codelat
Dekuji vsem za ppmoc, rekla sem ji ze je v nebi a ze ji ted nebude hlidat jen pani ucitelka ve skolce ale i v nebi a svete div se, docela to vzala, ale chvili to bolet bude no, chtela ji zpatky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.18 16:03

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Mě loni v srpnu při autonehodě zemřela manželka. Nechala mi dvouletou dceru.

• Citovat
  • Upravit
94
28.1.18 20:59
@Anonymní píše:
Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Mě loni v srpnu při autonehodě zemřela manželka. Nechala mi dvouletou dceru.

A jak to zvládáte, půl roku je krátká doba :-(. Já po 2 letech vdova sice zvládám líp už ty každodenní záležitosti, jenže po večerech, když děti spí, tak sem tam upadám do
lítosti a skepse, co nám to bůh nebo ostud připravil za těžký život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.18 22:43

Přes den jsem s dcerou, někdy nás vezmou naši k sobě, ale je to 120 kilometrů. Na Vánoce jsme tam taky byli. Jinak beznaděj, smutek. Někdy si vyčítám, že malá nebyla na mámině pohřbu. Ale zkuste tam vzít ani ne dvouleté dítě. Na jaře má zápis do školky, na podzim by tam měla chodit a já půjdu do práce. Prostě se věnuji dceři, když už nemá maminku… :andel:

• Citovat
  • Upravit
4152
28.1.18 22:50

Nedavno jsem cetla o hezkem ritualu, balonky naplnene heliem posilat se vzkazy do nebicka. Prijde mi to takove nenasilne a i moznost rozlouceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.18 22:55
@tini píše:
Nedavno jsem cetla o hezkem ritualu, balonky naplnene heliem posilat se vzkazy do nebicka. Prijde mi to takove nenasilne a i moznost rozlouceni.

Děkujeme, zkusíme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.18 15:45
@Edita27 píše:
@Amys Já vím že to chce čas, ale ted se mi to zdá jako nepřekonatelný. Dcera má narozeniny 2.11.takže přesně na dušičky. Proto nemám chut je ani slavit.Ale určitě ji nechci o ně ochudit.Je to momentálně opravdu šílený. :,(

Ano, je to šílený. Má dcera je taky narozena 2.11. Nejprve na hřbitov zapálit mámě svíčku a pak oslavit její narozeniny.

• Citovat
  • Upravit
7333
1.3.20 10:05

Jaké byly vaše depresivní vztahy po ukončení života blízké osoby? Řešily jste to alkoholem? Zatím je to apatie, letargie, alergie na lidi a přemýšlení o předčasném ukončení života. Anebo flustrace a slovní agrese podpořená jadrnými výrazy na zdravotní personál a nadměrná konzumace alkoholu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová