Snažení 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5622
17.3.26 17:38

@Pecinka21 Ahoj a vítej. Pro mě je emimino vyloženě terapeutické, my jsme už ve fázi IVF a je děsně fajn si o všem moc popovídat s holkama které člověka umí pochopit.
Pokud se snažíte už rok a pořád nic, nepřemýšleli jste o tom dojít se někam nechat vyšetřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.3.26 17:40

@Michaela 34 jo přesně, jedna moje kamarádka otěhotněla a ani neví, jak se to stalo…
Přitom my tady vypočítáváme plodné dny, děláme ovulační testy a bůhví co ještě😁
Ale určitě se brzy dočkáme🙏🏻
Testovala jsem ze začátku, ale teď už čekám do ms, ale je to fakt hrozný to čekání.. 🤯

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.3.26 17:43

@Gracetheworld ano už jsme v CARu.. já jsem prý naprosto v pořádku. Partnera čeká spermiogram, ale vzhledem k tomu, že mně je 30 a partnerovi 32, tak zvažujeme IUI, nechceme už čekat. Jak jste to měli vy, že už jdete na IVF? Budu moc držet palce, ať to vyjde nejlépe na poprvé🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
17.3.26 17:53
@Pecinka21 píše: Více

Já právě po svých zkušenostech radím dojít na vyšetření všem u kterých postřehnu že se už nějakou dobu snaží.
My jsme totiž po roce a půl snažení zjistili fakt velkou vadu ve spermiogramu, takže ten rok a půl byl prakticky na nic a byli jsme totálně bez šance. Ani IUI u nás nepřipadalo v úvahu, tak jsme šli rovnou do IVF. Zpětně si vyčítám že jsme se nenechali vyšetřit dřív, ušetřili bychom si dost času. A nejsme nejmladší, je mi už 37, už se snažíme čtvrtým rokem, no…
No a při IVF jsme přišli na to že ten problém bude trochu větší než se předpokládalo a už máme za sebou 3 cykly. Akorát dnes jsem měla transfer, tak budu teď netrpělivě čekat na test a modlit se aby se zadařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.3.26 18:01

@Gracetheworld naštěstí dnes existují takové metody.. i když jsem si představovala, že se děti dělají jinak🙈 😁
Tak to se budu modlit s tebou, ať to tentokrát klapne🙏🏻
Já jsem právě trochu nervózní z toho spermiogramu, bojím se, že bude nějaký problém. I když partner je sportovec, nepije, nekouří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
17.3.26 18:11

@Pecinka21 No, to můj taky. Nepije, nekouří, jí zdravě, má zdravou váhu, dostatek pohybu a stejně je prostě spermií málo a to co tam je je z větší části nepohyblivé :nevim:
Jak říkám po své zkušenosti všem snažilkám doporučuju poslat chlapa na vyšetření radši dříve, než čekat. Vždy když vidím jak se holky můžou přetrhnout, berou kdejaký doplněk, cvičí Mojžíšovou, a kdo ví co ještě a při tom není vyšetřený chlap, tak mi to přijde vůči nim hrozně nefér, že ony se snaží na maximum, ale vlastně neví jestli není problém na té druhé straně. Spermiogram je při tom co se týče neplodnosti naprosté sranda vyšetření a za cca 50% případů neplodnosti je právě vada ve spermiogramu.

Bohužel to kolikrát nehrotí ani obvodní gynekologové. Když jsem to probírala s mojí předchozí gynekoložkou, tak ta mi chtěla hned cpát clostilbegyt ale žádanku na spermio mi dát nechtěla. Kdyby bylo po jejím a já nešla jinam kde mi tu žádanku dali hned a bez keců, tak by do mě cpala hormony a stejně by šance na těhotneství byla asi taková jako šance na zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
17.3.26 18:15

Tak já mám zase zakpvou zkušenost, že moje doktorka po roce snažení, hned jako první posílala mužského na spermiogram a pak teprve bude řešit mě 😊 @Gracetheworld takže úplně souhlasím, že tohle by mělo být jako první. A mylsim, že pro chlapa by to neměl být žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
17.3.26 18:26
@Michaela 34 píše: Více

Tak to je fajn a přesně tak by to mělo být. Píšu to sem spíš i jako varování pro ostatní, že ne všichni doktoři jsou v otázce neplodnosti dostatečně kovaní na to aby uměli správně pomoct. Nakonec, i proto existují CARy.
Gynekologa jsem změnila a ten co mám teď je absolutně peckovní a jsem tam fakt spokojená a mám k němu plnou důvěrů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
17.3.26 18:30

@Gracetheworld tak hlavně ať to dopadne ❤️ ☘️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.3.26 18:39

Můj gynekolog mě teda rovnou odkázal na CAR. Přece jenom tam jsou na to specializovaný..
Těším se na pozitivní testy od nás všech♥️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
17.3.26 20:16

@Michaela 34 jako je to tak, ty dlouhé cykly jsou při snažení otravné…hlavně když nevíš přesně tu ovulaci, ale zase jsou ženy, které maji cyklus pravidelný - 28 dnů, a stejně se dlouho dobu nedaří, tj. I když mají tu ovulaci často :( v předchozích snaženích jsem neměla tolik problém s otěhotněním (když se záhadně trefím do ovulace), jako s udržením… teď ale nevím jak s velmi nízkou sliznicí po kyretážích mám šance :roll:
Beru b komplex, železo, magnezium, vapnik,… tenhle cyklus jsem poprve zkusila materikasicku, v minulych letech ve snazenich to tu byl hit :lol: co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
17.3.26 21:43

@tgg91 to je fakt. Ani pravidelný cyklus rozhodně nic nezaručuje 🙂 tak to ses do toho opřela 😁 🙂 já beru vitamíny od beggs a mužský bere fertin. Při prvním synovi mu to pomohlo. Byl dvakrát na spermiogramu, takže jsem viděla zlepšení černé na bílém 🙂 tak teď to zkoušíme zase tak. Když to zase nepůjde, tak už to necháme být 😊 mame dvě děti, společné jedno, ještě malé (2). Tak to není tak na sílu a stresující, jako když jsme se snažili o první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
18.3.26 06:57

@Pecinka21 ahoj, je to něco jinýho, být mezi holkama, který to taky zažívají. Tak trochu terapeutické, přesně jak říkáš. Kolik ti je? A plánujete dál zkoušet přirozeně, nebo už s nějakou pomocí? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.3.26 08:27

@baru1525 ahoj, mně je 30 a nechci říkat, že jsem stará, ale nechceme už “to nechat náhodě” a půjdeme tomu trošku naproti s IUI nejspíš. Uvidím, co nám řeknou po spermiogramu. 🙂
A co ty? Jaký je tvůj příběh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
18.3.26 11:03

@Pecinka21 a už jste na spermiogram objednaní? :)
My jsme „mlaďoši“ - já 27, manžel 28. Ale taky se snažíme už rok, manžel byl v listopadu na spermiogramu a má špatnou morfologii. Taky jsem měla dvě biochemka a toto je poslední cyklus, který (snad) zkoušíme bez pomoci. Teď už je to dost daleko od ovulace, abych si udělala test, ale mám docela strach po těch biochemických. Zítra už ale je na čase, budou to cca 4 dny zpoždění :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí