Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michaela 34 neco sotva viditelne, nejspíš jenom ryska…
mám poslední test, tak až ve středu ![]()
@tgg91 je, kéž by to ryska nebyla 😊 klidně pošli test do soukromý zprávy, když budeš chtít. Se taky podívám 😄 😄 ve středu možná udělám už test taky.
@Michaela 34 jako tu fotku bych musela upravit, aby bylo vůbec něco vidět
to bude opravdu jenom ryska nebo nějaký stín za tou ryskou…ale člověk si hned dělá naděje, že jo…
takže obě ve středu
![]()
@TerkaS98 Díky!
Já jsem právě měla hrozný blok z digitálu, při dvou biochemických byly čárky na mamatestech jakž takž, ale digitální test právě negativní. Dneska (17 nebo 18 DPO) teda čárka na mamateststu byla už stejně silná jako testovací a digitální mi ukázal 2-3 týdny
Takže se asi začínám pomalu radovat. Pořád mám teda hrozný obavy že to dopadne jako minule, ale i manžel už je rád a oba doufáme, že to tentokrát vyšlo ![]()
@Orchidejka13 Ahoj, taky si tě pamatuju z předchozí skupinky! Vybavuju si stejný den cyklu, jen já jsem měla ovulaci o dost později myslím. V únoru to byl první cyklus po biochemku, takže teď druhý. Asi jsem se předtím špatně vyjádřila nebo jsem ten biochemický cyklus nebrala jako první, promiň
Jinak to bylo už druhé biochemko, to první bylo v září, takže pak dva měsíce nic, biochemko, pak jeden měsíc a teď snad už těhotenství. No a co vy? čekáš na testování nebo na ovulaci? A snažíte se přirozeně, nebo jste byli v centru? Držím vám strašně palečky, tebe si jako jednu z mála z té minulé skupinky opravdu pamatuju ![]()
@tgg91 dobře 😄 😄 když budu testovat dám vědět 😄 zatím si pořád říkám že bych mohla vydržet 😄
My jsme se o první snažily rok. Už jsem měla rozjednáno, že půjdeme na vyšetření. Tenkrát mi našli velkou cystu na vaječníku, takže jsme se přestali snažit, a plánovala jsem operaci. No, a v den kdy jsem měla jít na předoperační jsem našla druhou čárku😁 ten měsíc jsme měli sex jenom dvakrat, a vubec jsem nevedela kdy byla ovulace. Takže fakt vypnutá hlava, a povedlo se🤞🏻 na operaci jsem byla teprv minulý rok 😊
Jo a je mi 27😁
@baru1525 Moc drzim palce, urcite to dopadne dobre!😍 🩷
@Orchidejka13 Určitě dám vědět 😊 při normálním cyklu bych měla mít ovulaci o víkendu, ale jak říkáš, bude určitě posunutá, tak snad nebude tenhle cyklus nějak moc dlouhý, aby jsme se mohli začít zase normálně snažit.
Budu ti moc držet palečky ať se to tento měsíc povede.😊
@baru1525 Jee, to je milé od tebe ![]()
Přeju, aby vše prosperovalo! ![]()
Já byla dneska v caru na ultrazvuku, chodím tam strašně ráda, do ničeho nás netlačí, snažíme se přirozeně, jen mi udělají folikumetrii a řeknou, kdy cca ovulace bude, mám to od domova kousek, zatímco svou gynekologii mam od domova 3× dál a navíc na gyndě ikdyž mám super doktorku, tak je to jak na běžícím páse, sotva vlezu do ordinace a v kabince už čeká další žena a další sedí u sestřičky. A tady se cítím o dost komfortněji
jsem asi jedna z mála.
Takže, dnešní kontrola dopadla super, na to, že jsem 10.den cyklu dnes, tak folikuly napravo 18 mm, nalevo 17,5 mm
Takže ve středu by měla být ovu. ![]()
@Orchidejka13 taky se v caru cítím dobře
a vůbec mi nevadí tam chodit, je to takové nějaké přirozenější
. Gynekologa jsem vloni změnila, on je perfektní, ale vadí mi to prostředí - komunistická ordinace, když jsem na koze, pořád tam chodí sestřička, má otevřené dveře a u ní další pacientka, takže mě tam v tom křesle vidí
. Soukromí hadra
. A stejně je mi to vyšetření prostě příjemnější od ženy, před ním se dost stydím, ikdyz vím, že je výborný a je moc příjemný i jako člověk. Kdysi zachránil život mému bráchovi, když s ním byla mamka těhotná, proto jsem k němu přešla - ohledně péče mu věřím víc, než bývalé gynekolozce. Ale to prostředí, no
…
Ahoj holky, manžel mě přemluvil, ať tomu ještě necháme volný průběh v březnu a v dubnu (než půjdu pro tělísko), tak uvidíme, jestli si nás nějaké miminko vybere (první syn mi říká, když se zlobím, že jim něco trvá: maminko tak se na nás nezlob, vždyť sis nás vybrala!).
Nevím, jestli je tu někdo v podobné situaci, že to nechává přírodě/nahode (ale stejně řeším, kdy je ovu a kdy testovat, že, minulý měsíc jsem použila šest testů a 33dc byl až 1dc).
Hrozně trpím na mittelschmerz, takže vím, že dnes - 18dc - je ovu a zítra jsem 1dpo. Snažení bylo 13dc, 16dc, 17dc dokonce ráno i večer, takže fakt ideální. Ale i přes tohle je šance stále jenom 30 %. Dvakrát už jsem ale druhý cyklus snažení počala (jak se tu někdo ptal).
Na zelený čtvrtek budu testovat poprvé. Hodně štěstí všem. ![]()
@bonsaj493 Přesně, všude v diskuzích strachy z caru a ja tam chodím fakt ráda, jinak u své gynekoložky jsem akorát v květnu minulý rok řekla, že se snažíme o mimi a jinak to touto větou skončilo, pak už jen cytologie a vše řeším v caru, ale jak říkám, mám to mnohem blíže než na gyndu, tak i to dělá své, tím jak jsem se nastěhovala k příteli, gyndu zatím měnit nechci.
Jinak komunistickou ordinaci znám moc dobře, tu měla bývalá doktorka také, kabinka byla na závěs a vedle otevřené dveře do ordinace, tam jsem kolikrát viděla nohy ve vzduchu ženy přede mnou, když jsem šla za závěs
(takže přesně jak říkáš ty
)
A ještě intimní problémy nějakých žen, které jsem třeba i od vidění znala, sedím u sestry, doktorka si nikdy nezavírala dveře do ordinace, takže vše šlo slyšet. A přece jen na malém městě je to něco jiného… ![]()
@Orchidejka13 taky upřímně nechápu ten strach z caru. A hodně jsem se i bála říct gynekologovi, že to řeším už v caru po vlastní ose, že jsem ho jakoby „obešla“, ale neřekl na to vůbec nic, jen mi to odkýval
. Možná byl rád, že jsem mu ušetřila práci a nemusí se mnou nic zkoušet a přijdu až „s hotovým výsledkem“
.
@bonsaj493 Tyjo tak to já ani ještě na gyndě neřekla, že jsem byla v caru, úplně jsem gyndu taky obešla
za to můžou ty dny plodnosti zdarma
ale přesně - pro ně ušetřená práce
hlavně že jsem tam byla před dvěmi týdny na cytologii… ![]()
A další kontrola už bude ta těhotenská!!
@Orchidejka13 ano, taky jsme byli prvně na dnu otevřených dveří
.