Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
K té průchodnosti: já byla na laparo + hystero najednou. Takže to u mě proběhlo pod narkozou, kamerkama. Mám 3 jizvičky, jedna „pod kalhotkama“ a 2 v pupíky. Vidět není ani jedna, mám pocit, že už se vstřebaly - tedy - ta jedna, kterou jsem viděla. V pupíku jsem neviděla žádnou
. Operace v narkoze a pak 2 týdny neschopenka. Vzhledem k mým jiným problémům, které mě trápily, jsem byla za narkozu vděčna, protože jsem se konečně „rozespala“ a pak už jsem spala dobře, asi jsem se v narkoze uvolnila a uvolnily se mi bloky na krční páteři a ty co se neuvolnily, tak to zvládla fyzioterapeutka. Ale to sem moc nepatří. ![]()
Holky, prosím o radu, dneska jsem nečekaně jela do CAR, začala jsem v práci dost krvácet, vypadl ze mě i dost velký kus sliznice, bolelo mě břicho jako na mrchu, takže panika, pláč…v nemocnici mi udělali utz, byla tam bublinka, krásně jí tlouklo srdíčko, má 3,22mm. Takže ihned neschopenka a ležím. Zobu zase ten ascorutin 2-2-2…měli jste to tak někdo?? Dneska jsem podle ET 6+2
@snažilka1210 : Myslím, že spousta z nás s tím má nějakou zkušenost. U mě to teda bylo spíš špinění než vysloveně krvácení, ale taky ze mě šly kousky sliznice, tak jsem byla nervní a táhlo se to dva týdny. Příčinou byl u mě hematom na děloze, který pak spontánně vymizel. Malému to vůbec nevadilo a zdárně rostl. Neboj, v drtivé většině případů to dobře dopadne. Nic víc, než co už děláš, pro to stejně dělat nemůžeš, tak se tím netrap a věř mu. ![]()
@snažilka1210 Měla jsem něco podobného. Večer doma jsem vstala od večeře a cítila jsem, jak ze mě teče krev. Pak ze mě i cosi vypadlo a pak cosi zase zůstalo na toaleťáku. Toaleťák jsem zabalila a frčeli jsme na pohotovost. Tam jsem se málem rozbrečela, protože nám tlouklo srdíčko. Doktor tam viděl hematom. To bylo někdy v týdnu, tuším ve středu, v práci jsem si vzala home office a dělala z postele, na kontrole v pátek už byl hematom více či méně vstřebaný. Špinila jsem od ET až do konce 8. týdne - do vysazení crinone. Pak jsem vysadila - a už nic. Držím palce, ať je to taky hematom. Pokud doktor viděl srdíčko, tak je to super. ![]()
@Capelucita děkuji za info, ted k večeru už nekrvácím, jen lehunce šoiním na toaletáku…hematom tam nemám, to se dívala…dávali mi dvě embrya, tak jestli to nemohlo být odloučení toho jednoho
Doktorka řékala, že ne tak nevím.
@snažilka1210 Já nejsem doktor ani náhodou, ale… pokud bylo a bilo srdíčko, tak je vše v pořádku. Věř tomu svému embryjku, že to zvládne. Kdy jdeš zase na kontrolu?
@Capelucita jdu si dneska už ke svému gynekologovi pro neschopenku, vlastně mě už předali do jeho péče. Takže budu chtít utz dneska a uvidím kdy mě znova pošle. Budu vyžadovat teď častěji…Na neschopence budu teď tak měsíc a půl, jakmile se dohrabu do toho 13týdne, uvidím jak mi bude a chtěla bych jít zase do práce, no to jsou moje představy, uvidíme co na ně bobek můj ![]()
@snažilka1210 : Mně zas doktor říkal, že to klidně mohlo s tím druhým zavedeným embryem souviset… tak si vyber.
Každopádně je fajn, že to přestává, to je dobré znamení. Tak držím palce. ![]()
@Motýlice děkuji, já si taky myslím, že mohlo, ale nechám to na nich…včera mi ani ráno nebylo zle a ani mě nebolela prsa, což dneska zase funguje, jupíííí, chce se mi zvracet, jupíííí, ale nééé, já to vydržím.
Dneska si půjdu koupit něco na to mazání, kámoška říkala, že je nejlepší ten elastikQ tak se po něm poohlédnu
@snažilka1210 - koukam, ze jsme skoro stejne, budeme bojovat spolu
Ja jsem dnes 6+4. Nic mi skoro neni, takze me nema co uklidnovat
. Myslim, ze je dulezite, ze bije srdicko a byt ted v klidu. Skvele, ze brzy jdes na dalsi UTZ. Ja minule sla od kontroly ke kontrole, to cekani je opravdu dlouhe, a taky casto premyslim, jestli je vse ok. Nekdy se uklidnuju, ze nekrvaci, ale to taky nic neznamena.
@ivik99 : Prostě na to nemysli, že by se něco mohlo stát. Určitě je všechno v nejlepším pořádku. Ber to tak, že statisticky je málo pravděpodobné, že by se opakoval 2× stejně pitomý scénář. Druhotrimestrální potraty jsou hodně vzácné, takže teď už to prostě vyjde. ![]()
@eedi : Děvče zlaté, ozvi se nám, prosím. Jen ať víme, že jsi v pořádku. Máme starosti. ![]()
@ivik99 Ahoj, já jsem podle ET taky 6+4
tak to jsme úplně stejně. Vidím, že jsi měla teda dost vysoké HCG, já měla 29.10. jen 254 jednotek, ale pry je to v pořádku.
@Motýlice - dik Motylku. Ja na to vetsinou nemyslim, jak mi nic neni, tak mi to ani neprijde. Jen nekdy ten skritek nezbeda se v te palici probudi a zacne postuchovat
. Ale stejne nic jineho nez verit mi nezbyva, nic vic pro to udelat nemuzu.
Nemuzu uverit, ze uz to mas za par. Hrozne to leti, tedy aspon u tech ostatnich mi to tak prijde, mne samotne to neutika
. Treba motylek prileti pristi tyden na moje narozky, pak si na nej kazdy rok vzpomenu
Uzivej si ted chvilky pro sebe, brzy skonci a nastane ti kolotoc. ![]()
@snažilka1210 píše:
@ivik99 Ahoj, já jsem podle ET taky 6+4tak to jsme úplně stejně. Vidím, že jsi měla teda dost vysoké HCG, já měla 29.10. jen 254 jednotek, ale pry je to v pořádku.
Snazilko, ja uz dnes jsem 6+5, takze jsme o den. To HCG nic neznamena, mohla jsem otehotnet driv nez ty. A jak jsem koukala, tak to rozmezi je hodne rozdilne. Jak spineni?