Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8283
27.11.12 18:49

@Agrimonia já ted užívám Rutascorbit, poradila mi to paní v lékárně, protože je levnější, ale mělo by to být to samé tak snad dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.11.12 20:44

@snažilka1210 @snažilka1210 dekuji za odpovet to jsem si mohla myslet se to nepujde prirozenou cestou, my sme uz byli na ivf udelaly testy obou nas a chistamese na omnele oplodneni, ale nevim jak to vsechno probiha a jestli se tam neake smermijky najou, jestli si neco takoveho prozila tak pisni budu rada
preji hesky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
27.11.12 20:44

@Agrimonia : Děkuju, jsi vážně moc hodná, úplně jsi mě dojala. ;) :hug: Sama jsem zvědavá, jak to všechno proběhne. Porodu se sice nebojím, myslím, že na bolest a námahu jsem připravená, ale nervozita tam je a vzrůstá s každým dalším dnem.
A co Ty vlastně? Něco nového v procesu plození nebo si dáváš technickou pauzičku?

@snažilka1210 : Souhlas s Agri, Ascorutin v klidu dozobat po dobu potíží, ale brát ho dlouhodobě jako vitamín spíš tedy ne. A kolik že stojí ten Rutascorbit? Mně přišlo, že i ten Ascorutin byl „skoro zadarmo“ (možná mi to po platbách v CAR jen tak přišlo ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.11.12 20:53

@Motýlice dekuji za odpovet mohla jsem si to myslet :,( ano opakovany nales azoospenmie 2krat opakovany to pritel mnel takze musi na tu operaco mesa tese
ale nevim jak to vsechno bude probuhat je my 22 let a vubec netusim co snami budou delat mam toho plnou hlavu :zed: smisne pocity, ja mam nepravidelnou MS a venim jestli nam to vijde gdys tam neake spermijky najdou atd. jestli si tim prosla nebo slisela tak pisni
preji hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
27.11.12 21:10

@Motýlice

Švagrová má porod právě za sebou a přesně tohle říkala- strašná nervozita před koncem, i když měla všecko promyšlené, porodní plán, co chce, co nechce, jako zdravotník věděla, do čeho jde, ale hrozně se stupňovaly nervy, když prcek nechtěl opustit pelech. Týden přenášela a pak šla vyvolávat. Ale i tak to trvalo jen pár hodin a už druhý den měla pusu od ucha k uchu :hug:
Co já? Jsem po KETu a nechci to zakřiknout, protože to vypadá krásně nadějně :pankac:

Ascorutin stojí 50 Kč a Rutascorbit asi 30 Kč a o 10 tablet víc. První je lék, druhé potravní doplněk, složení stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
27.11.12 21:11

@DIDA01 : Hlavně se tím dopředu nestresuj, není to neřešitelný problém, jen to bude trochu složitější cesta k miminku (ale to tady máme my všechny, jen v různých modifikacích). Spermie při operaci určitě odeberou do zásoby - udělají několik várek a dají je k ledu. Až budeš připravená Ty, budou k dispozici. Ale vidím to opravdu na IVF, všechno ostatní se mi jeví jako mrhání vzácným materiálem, časem a vaší energií. Znovu ale opakuji, zachovej klid a nech si všechno, co Ti není jasné, od doktora podrobně vysvětlit. Zkus se oprostit od myšlenky, že je „nenormální“ počít dítě jinak než přirozeně. V dnešní době už to bohužel začíná být skoro výjimka, když se sejde zdravý muž se zdravou ženou a miminko splodí „jen tak“ jako vedlejší produkt sexu. Prostě když mám problém, jdu za odborníky a nechám si pomoct. Nic jiného v tom nehledej. Hlavně žádné pocity viny a tak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
27.11.12 21:16

@Agrimonia : Jé, tak to strašně moc držím palce. Určitě se ozvi, až budeš mít potvrzený výsledek. :hug:

U nás to tedy taky vypadá na přenášení, no jsem zvědavá, jak dlouho mě s tím naším macíčkem ještě nechají pobíhat po světě, než se ho rozhodnou podráždit prostaglandiny. :mrgreen: Zrovna dneska jsem malému ve sprše domlouvala, ať si to dobře rozmyslí, že já na jeho místě bych se radši pustila sama než se nechat nedůstojně vyhnat nějakou tabletou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.11.12 21:19

@Motýlice dekuji za odpovet zacinas mne uklidnovat :hug: a ty si take prosla IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
27.11.12 21:25

@DIDA01 : Jojo, já taky. A vyšlo to až na třetí transfer (ze zmražených embryí). Chce to výdrž, ale výsledek se časem dostaví. Hlavně to nevzdávat, naladit se pokud možno optimisticky a bojovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
27.11.12 21:31

Tak tak, Motýlek ví, o čem mluví. Já jsem si po svém neúspěšném IVF projela tvoji diskusi, kterou jsi založila- o IVF a všecky důležité momenty- jak nevyšlo první IVF, pak první KET, jak ses rychle otřepala, že tohle je statistika, tak holt jedeme dál a pak když jsi našla // po druhém KETu. Bylo to hezké přečíst takhle vkuse a v tom září mě to dost nakoplo! Že prostě když je kolem mě takových holek, kterým vyšlo první IVF, tak někdo ty statistiky musí dorovnat, jestliže se úspěšnost uvádí jen kolem 30-40 procent!
Vyměním pak info o svém potvrzeném výsledku za zprávu o tvém obříkovi! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.11.12 22:49

@Motýlice ahojj takze ivf neni 100procentni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.11.12 08:40

@DIDA01 Ahoj, nic v životě není 100 %. mě když nevyšlo 1. IVF, tak mě to dost vzalo. No, a Edoušek je ze 7. pokusu. Držím palce, ať se u Vás spermijky najdou :mavam:

Eedi: my jdeme na velký UTZ až za 12 dnů. Už se na něj moc těšíme. Podobné stavy, jaké popisuješ, jsem měla asi před měsícem. Ale to bude tím, že už tenkrát MUDra žasla, jakou mám velkou dělohu. Normálně jsem na to dostala doporučení koupit si hořčík, konkrétně Magnesii lactici. Nejdříve jsem měla brát 3× denně 2 tabletky, po srovnání už jen 1. Ty 2 tabletky 3× denně jsem nakonec brala asi měsíc, ale už je to dobrý, teď jedu už jen 1 tabletku a občas to ještě cítím. teď si teda říkám, že by to mohly být pohyby.

Snažilka: také jsme měli hematom, já jsem vlastně špinila (ale opakuji se, už jsem ti tu o tom psala) od ET až do 10. týdne. Při tom hematomu jsem krvácela. V době špinění jsem jedla ascorutin, určitě je lepší ho jíst než riskovat nějaké problémy. Ale jak říká agri, člověk by to s těma práškama neměl přehánět. Po krvácení z hematomu jsem byla pár dnů doma v klidu (celkem asi 3-5 už nevím) a pak zase do práce.

Motýlku, jsem zvědavá na Emanuela. Ale je to stejně na té přírodě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
28.11.12 09:26

@Capelucita :mavam: ja se na ten utz taky moc tesim a zaroven doufam, že bude vse o. k. Ja si myslim že ty moje stavy jsou taky zpusobeny tim, ze mi behem tydne pekne vyrostlo brisko…muj dr. mi na to nic nedal…tak jsem si nasadila horřík sama, ale koupila jsem si rozpustne tablety od Pharmavit 250mg jsou uznane jako lek tak snad to taky bude dobre
No a vcera jsem byla na kontrole na hematologii a d dimery mi sly na horu tak jsem musela zacit pichat taky fraxiparin dala mi 0,4 vubec se mi do toho nechtelo, ale rikam si že to delam pro malou :hug: Nevite holky do kdy se to tak pícha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
28.11.12 10:05

@DIDA01 : Když se začteš do kterékoli diskuse v sekci o neplodnosti, tak velice rychle zjistíš, že 100% není opravdu vůbec nic, že těch 30-40% úspěšnosti při IVF je asi tak maximum, co Ti dnešní medicína může nabídnout, všechny ostatní metody mají úspěšnost nižší (což neznamená, že jsou k ničemu, ale statisticky si na úspěch počkáš dýl). Může se to zdát málo, ale zkus se na to podívat z té druhé strany - IVF Tě může posunout z nulové šance na těch 30%. Což je docela slušné. Chápu, že jsi tady ještě nová a nerozkoukaná, ale opravdu doporučuji začít diskuse nenápadně pročítat. Až zjistíš, co všechno mají holky za sebou a jak dlouho se některé už snaží a přesto to nevzdávají, nalije Tě to obrovskou energií a odhodláním. Rozhodně ale varuji před přístupem, že něco musí 100% vyjít a když ne, tak je to konec světa. S tímhle tady nepochodíš.

@eedi : Šumivé magnezko je OK, ale 250 mg je poměrně málo, koukni, kolik toho brala Capelka, když měla akutní potíže (v Magn. lactici je toho 0,5 g a brala toho 3×2tablety). Já tedy ten šumák nebo tu a tam tabletku magnesii lactici zobla taky, ale s vědomím, že je to v téhle dávce spíš placebo. Na druhou stranu, pokud jsou Tvé problémy způsobené tím, co si myslím já, tedy přirozeným natahováním děložních vazů, tak magnezko nepotřebuješ, to se srovná samo.
Fraxiparin bych každopádně píchala tak dlouho, jak bude potřeba (myslím, že u indikovaných případů je běžné píchání až do porodu). s Tvojí anamnézou a zvýšenými D-dimery se to určitě bohatě vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.11.12 10:47

Eedi: já budu píchat až do šestinedělí. Pokud bude co - tj. uvídíme jak se bude vyvíjet alergie a nutnost píchat.

(Děvčata, mluvím o miniheprainech. :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital