Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5043
2.12.12 12:57

@Agrimonia : Můžeš mít klidně pravdu, už je to nějaký čas, co jsem se tímhle problémem zabývala. ;) Ale vycházím z toho, co mi řekl endokrinolog - že TSH může být v těhu ovlivněné a nevypovídá úplně o realitě v těle. A co mě překvapilo ještě víc bylo to, že mi tvrdil, že se to s tím prvním trimestrem zbytečně hrotí, protože dokud je mimčo miniaturní, neklade na matčiny hormony zvýšené nároky a pokud jsi kompenzovaná před těhotenstvím, tak se to tak rychle nezmění. Kontrolu mi samozřejmě udělal, ale říkal, že se to spíš začne měnit, až když začnu přibírat, takže na další KO jsem byla až ve druhé půlce těhotenství. A jinak plně souhlasím s Tvým přístupem - udělala jsi maximum, dávku sis preventivně zvedla, takže se tím, prosím, netrap. :hug:

Co bude se mnou, se uvidí. :nevim: Další kontrolu mám zítra. Zatím o indukci nechtěl doktor v Podolí ani slyšet, tak uvidíme, jestli změní názor. Během posledních pár dnů jsem už dvakrát měla pocit, že už by se to mohlo rozjet, ale vždycky jsem se z toho vyspala, tak to byli asi poslové. :roll: Pozitivní na tom je, že alespoň NĚCO se mi v té děloze začíná dít, tak snad už je to uzrálé… Teď mě honí obden na monitory, takže už mě to docela štve a místy propadám stavům zoufalství. Naštěstí mě hodně psychicky drží můj muž. :srdce:

A co Ty? Už vybalíš karty a prozradíš, jak jsi daleko? Že to z KETu klaplo, už jsem pochopila a jsem za Tebe moc a moc ráda a opatrně gratuluji. :kytka: Chápu, že to nechceš zakřiknout, ale hrozně ráda se dovím víc, až budeš mít náladu se o tom rozepsat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.12.12 15:15

Já právě s tím indukovaným porodem až tolik nesouhlasím. Furt mám tak nějak pocit, že to mimčo ví nejlíp, kdy vylézt. A pokud jsou všecky výsledky OK, 14 dní přenášení mi nepřijde jako trága. Švagrovou vyvolávat museli, protože měla cukrovku, takže ji nechali jen týden přes. Ale jestli se už ozývají poslové, tak by to do dvou dnů mohlo klapnout, myslím na tebe :hug:

No a já měla 15.11. KET dvou expandujících blast (nemohla jsem se rozhodnout, kolik zavést, měla jsem zmražené 3 naráz, 2 exkluzivní přežily a vylej bráchu do wecka že…tak jsem vzala obě). Už 5.den po ET mě celý den pálila žáha (pocit dosud nepoznaný). 6.den ráno se přidaly prsa a tak přes všechna dobrá předsevzetí o nesmyslnosti brzkého testování jsem ten test počurala a nemusela jsem hledat duchy, ta druhá čárka byla hodně výrazná! :pankac: 12.den po KET jsem šla na krev, jenže na tak vysoké HCG asi nemají měřítka :mrgreen:. Ne vážně, nechápu to, ale výsledek jen byl, že to je >1000. Vzhledem k tomu všemu je tu „podezření“, že se chytily oba kousky. Dnes končím 5.týden, k doktorovi jsem se nijak zvlášť nedrala, všichni známe ty začátky, jak to může dopadnout, takže jsem krotila vášně a teprve v pátek tu radostnou zprávu sdělila v CAR. První UZ bude ve čtvrtek, to už bude HCG >10 000, takže spočítáme bubliny :lol:.
Problémy nemám vůbec žádné, občas trochu šoufl, ta žáha, nadýmání, ale s tím jsem počítala, to mě nedere. Kupodivu zatím nejsem vůbec ospalá a i přes vlčí hlady a zvýšenou žravost jsem kilo zhubla. Nějak se s tím to tělo rve! :jazyk:

Motýlku, jak dlouho je vhodné brát ten estrogen? (3×2 mg) Vůbec mi to není sympatické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
2.12.12 15:58

@Agrimonia : No jo, tak to bude asi opravdu dvojnásobná nadílka (i když to HCG někdy klame tělem…) ;) Udělala bych to stejně jako Ty, žádné embryo bych zkanalizovat nedala. Budu držet palce, ať to na UZ dobře dopadne. Estrogeny jsem brala stejně jako Utrouš do 12.tt. Já se tomu nebránila, protože jsem takový ten hypoestrogenní typ a svým vlastním hormoušům jsem nevěřila. Dávku jsem měla ještě vyšší. Neboj se toho, jestli máš KET s HRT a ne v přirozeném cyklu, tak by bylo i nebezpečné hormony vysazovat, protože Tvoje vlastní jsou momentálně potlačené. Vydrž, mimčo(a) za to stojí. :kytka:

K indukovanému porodu - nejsem toho taky žádný velký fanda. Jen už dlouho slýchám o tom, že „je větší“, tak jsem vůbec nepředpokládala, že by se sám od sebe nenarodil včas (když celou svou tíhou tlačí na děložní hrdlo - a opravdu se nešetřím) a už vůbec jsem nečekala, že mě ho nechají přenášet. Alespoň moje doktorka tomu moc nefandila. Jenže v porodnici mají zase jiný názor. Prostě jsem si nemyslela, že by se mě to mohlo taky týkat. Navíc mám celkem příznivý nález na hrdle - běhám po světě s CS7 už asi 3 týdny… :nevim: Ale už jsem si asi mohla zvyknout, že všechno kolem našeho drahého dítěte je tak trochu složitější. Holt od začátku až do konce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.12.12 16:08

Jo, fakt až do 12.týdne?? 8o To jsem netušila, že se může tak dlouho, takže opět děkuji za uklidnění! Já měla za to, že progesteron stačí… :oops:

Už tři týdny zralé porodní cesty??? :-O Ale tak já ho chápu, představuju si Motýlka, jak se zuby nehty drží okraje toho bazénu :jazyk: Taky bych z vyhřátého whirlpoolu do holomrazu nevylezla. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
2.12.12 16:10

@Agrimonia tak to moc gratuluji…já jen k tomu HCG, já byla v CAR s kočenou, co zaváděla jedno a 13den po ET šla na krev a měla 2500 jednotek, takže jsem jí všichni psaly, že to vypadá, že se rodvojilo a skoro i ona tomu začla věřit, ale nakonec tam fakt bylo jen jedno. Takže na HCG bych nedala vůbec. Já zaváděla taky 2, HCG jsme měla 254j a dr říkal, že tam klidně můžou být dvě, že tohle není matematika, přímá úměra…a nakonec mám jedno :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
2.12.12 16:17

@Agrimonia : Pouze progesteron dávají jen u IVF (a teoreticky ani ten by se při něm nemusel, protože je zachovaná a vlastně i nabuzená vlastní produkce všeho). U KETu pak záleží, jestli ho dělají v tom přirozeném cyklu podle vysledování ovulace nebo jsi hned od 1.DC na HRT. V tom druhém případě prostě musíš brát obojí až do vytvoření placenty. Jinak to zafunguje jako HA - krvácením ze spádu po vysazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.12.12 18:00

Jé dík holky za poučení. No jasně Motýlku, máš pravdu, krvácení ze spádu…jojo, je to tak, jsem od začátku stimulovaná… už jsem z toho zblblá, protože i po transferu při IVF mi pak nasadili estrogen.

Dík snažilko, no vida, jak to hodně může kolísat. Tak je fakt, že záleží, v jakém stadiu embryo bylo, expandující blasta se rovnou zavrtá a začne produkovat hormony, tak je ten nárůst rychlejší než třeba u morul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
2.12.12 21:24

Snažilka: mám velkou radost.

Agri: já brala crinone do 10. týdne. pak jsem vysadila a v pohodě. Po vysazení jsem přestala navíc jako bonus špinit. Podle mojí MUDry v endokrinologickém ústavu, není dobré brát jod v 1. trimestu. Dokonce mi po krvi „zakázala“ brát femibion, brala jsem měsíc jen listovku, aby se tělo zase srovnalo. Teď ve II. trimu mi doporučila brát jod k vůli štítné žláze miminka. Měla bych zobnout bobuli 5× týdne, což mi připomíná, že bych měla vyzvednout recept.

Motýlice: VÍM, ŽE JSEM OTRAVNÁ a mohla bych si to najít v diskuzi, ale manžel se teď balí do Německa tak jsem si říkala, že byhc mu řekla, ať tam zkusí sehnat ty bobulky, co jsi zobala a co mi tady tvrdí, že už se nedělájí popř. do ČR nedodávají. Prosím, mohla bys mi znovu napsat, co jsi to brala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
3.12.12 07:28

Nemyslíš Capel Bioaktivní IQ? To vím, že mi doporučovala Motýlka…
Jinak díky za povzbuzení :hug:. Ty máš tu štítku taky autoimunitní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
3.12.12 10:01

@Agrimonia - gratuluju k // a drzim palce at kontrola dobre probehne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
3.12.12 10:40

@Capelucita : Jestli jde o bioaktivní IQ a nejde to už sehnat, tak osobně bych se vyprdla na jeho shánění po všech čertech a mixla bych si to z jiných dostupných přípravků - třeba rybí olej (EPA/DHA) + pupalka nebo brutnák (GLA). Rybí olej zbavený těžkých kovů má určitě v portfoliu jako PharmaNord, tak Walmark (kvalitních výrobků bude na trhu víc, ale jen u těchto dvou jsem to vyloženě ověřovala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
3.12.12 16:24

@ivik99 Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
3.12.12 20:51

Holky, dneska mě tak občas, ale celý den pobolívá, popichuje jakoby v levém třísle nebo tak nalevo…je to možné, měla jste to tak taky některá? Děkuji za uklidnění…pořád se bojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
4.12.12 12:59

Ahoj holky, tady se to pěkně rozjelo s novýma mimčama :) to je paráda :mavam:
Já se dneska v poradně těšila, že nám mimčo odhalí svoji identitu, ale je tam tvrdohlavě tak zavrtané, že to nešlo najít. Snad teda příště na velkém utz na genetice. Hlavní je, že je všechno v pořádku!

@snažilka1210 - různé popichování nebo tlaky jsem měla (a pořád mám) taky. Beru to tak, že to patří k roztahování dělohy a prostě k tomu, že to tam dole pracuje o 106 ;) Myslím, že nějaký velký extrém bys poznala (nepřestávalo by to, stupňovalo by se to atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
4.12.12 13:31
Ja picháni a tlak v břísku citím taky skoro porád ale je to jemné ne extrem, to bys poznala jak píše Balus, proste to tam vse pracuje na plne obrátky
@snažilka1210 píše:
Holky, dneska mě tak občas, ale celý den pobolívá, popichuje jakoby v levém třísle nebo tak nalevo…je to možné, měla jste to tak taky některá? Děkuji za uklidnění…pořád se bojím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí