Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ivik99 přesně jak píšeš, jane slalom, casualplay, to jsou všechno kočáry nízké…já mám taky chlapa 186cm vysokého, já 170cm a do toho bych nešla, chce to vyzkoušet
@Baluš píše:
@Capelucita Roan mi přijde podobný Inglesině, je dobrýA jak to přesně myslíš, že je samostatná korbička? Jako, že se dá odendat z podvozku a příp. na podvozek dát sedačku? To má přece Inglesina taky… Se do toho začínám nějak zamotávat
Řešíme doma úložné prostory a nové auto, tak zrovna nemám moc čas se věnovat se kočárkům
Inglesina má sedačku, ke které se dá doplněk tak, abys měla korbičku, ale nemá samostatnou korbičku. Mě přijde samostatná korbička lepší (ale nabízí ji jen málo typů kočárků), takže právě ta korbička je podle mě největší rozdíl mezi těma dvěma kočárkama (a to, že Roan je Polák a Inglesina Italka).
@Capelucita Aha, teď už je mi to jasné
Díky. Právě že Roan se mi taky líbí, jak jsem psala, připomíná mi hodně Inglesinu, ale je levnější… Doufám, že ti nebude vadit, kdyý si díky tobě teď začnu dělat výběr již mezi dvěma kočáry
Do teď jsem ještě na porovnání více značek nekoukala a čerpala jen od dobrých kamarádek z okolí.
@snažilka1210 píše:
@ivik99 já jsem z Moravy, takže tohle neřeším já
Jaktože jsi měla kritický týden, nějaké nepříjemnosti??
v teto dobe jsem posledne potratila, takze mam asi vetsi strach.
Vidis, do Casualplay jsme taky chteli jit, ale ted jak jsem cetla ty recenze, tak to bych si to rozmyslela.
@ivik99 to vybírání je dost těžké, každý si na tom konkrétním kočárku něco najde…chce vědět, jaké máš priority a podle těch se řídit
@snažilka1210 píše:
@ivik99 to vybírání je dost těžké, každý si na tom konkrétním kočárku něco najde…chce vědět, jaké máš priority a podle těch se řídit
oni to jsou takove malickosti, na ktere by clovek ani nepomyslel. Treba mi kamoska rikala, ze manzel u jednoho kocarku kopal do podvozku. Druha si zas koupila sirsi a nevesla se do hlavnich dveri a druha pulka jim nesla otevrit.
@Baluš je tady na to i diskuze, já ji „nedávno“ obnovovala. Více méně jsou holky spokojené, takže mi k rozhodnutí, zda ten či onen moc nepomohla. Nakonec u nás zvítězilo to, že máme pocit, že v Roanu bude mít holčička lepší spaní..:)
@snažilka1210 - prosim te, citis se nejak tehotne? Ja vubec, krome toho bricha, ktere mam ted mnohem vetsi nez minule. Tohle je hrozny obdobi, uz nemam ani tu zravou, cloveku neni spatne v tom 2.trimestru (tedy me nebylo ani v prvnim trimestru)ale jeste zadne kopanecky. To jsou nervy ![]()
Ty jsi porad na nemocenske nebo jsi pak sla zpatky do prace?
@ivik99 tak těhotně se cítím v tom smyslu, že o tom vím
,že mi bylo špatně, teď poslední 3 týdny už nee, že mám taky už větší bříško, docela tvrdý podbřišek, už se mi ta tvrdost dostala i nahoru pod prsa, jak se prcek dere nahoru
a kvůli tomu, že pořád špiním, včera jsem večer zase zakrvácela, je to nekonečné…už se těším až tohle bude zamnou, ty hematomy a 2 klidný trimestr.
Do práce jsem se už nevrátila, byla jsem doma 3 týdny při stimulaci, pak jsem po ET šla do práce, ale v 6 tt jsem zůstala doma kvůli masivnímu krvácení a už se tam ani nechystám. Nestojí to za to, vidím to sama, chvíli(10dní) je super, čisto, nic se neděje a pak zase začnu špinit či zakrvácím a to skoro nic nedělám(nebo jo
)…je těžké doma nic nedělat. Příští čtvrtek jdu na kontrolu, tak už se těším, až bobka zase uvidím, už bych chtěla vědět co to bude…kvůli kočáru, věcičkám atd.
@snažilka1210 - tak mne nebylo spatne vubec, jen jsem mela zravou, mozna i proto mi nebylo spatne, neustale jsem telo zamestnavala jidlem
. Ten tvrdsi podbrisek mam taky. Brisko mam uz viditelny, v praci stale tajim, ale jedna kolegynka si uz vsimnla. Rikam, jsem jak kdyby filmovali tehotnou herecku, stale neco v rukach pred sebou
. Kamoska mi rikala, ze v tomhle obdobi, kdyby nevedela, ze je tehotna a nevidela to na ultrazvuku, tak o tom nevim. Pokud nebudu uplne v klidu pristi tyden, tak si asi skocim k doktorce na UTz. Asi si bude myslet, ze jsem blazen, no coz, kdyztak reknu, ze tyden na to tu nejsme.
Ja myslela, ze jsi uz prestala krvacet/spinit. To urcite na klidu moc neprida. Urcite je lepsi byt doma. Ja pres vanoce delala z domu, plus volno, a byla to fakt pohodicka. Ted ten kolotoc, a jsem z toho unavena.
Pristi tyden asi jeste nebude videt, co to je, ze? Taky si to nechame rict. Zvlast musime zacit vymyslet kdyztak klucici jmeno, protoze tam opravdu nevime. U holky myslim neco vybereme rychle.
@ivik99 mě se to pořád vrací, říkám, chviličku klid, pak zase…pořád něco.
Já bych taky už chtěla vědět co to bude, doufám, že holčička ![]()
Holky nevite co to ty neuroplazmata sou??sem tehotna v 37tydnu a doktor mi je ted nasel ale nevim co to je porad te dekuji ![]()
@majinka23 píše:
Holky nevite co to ty neuroplazmata sou??sem tehotna v 37tydnu a doktor mi je ted nasel ale nevim co to je porad te dekuji
Nemyslíš spíš ureaplasmu? To jsou běžné bakterie, které obsahují močovinu, mně je přeléčovali, když jsme plánovali umělé oplodnění. Info k tomu snadno najdeš na netu (např. http://www.mocoveinfekce.cz/…infekce.html).
@Baluš jo to jsem měla taky a prej to brání otěhotnění…jde o běžnou infekci