Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@eedi @Baluš holky děkuji, pro mě je to nové všechno (pro Vás taky, že
)a tak jsem z toho někdy vyplašená, hned si vzpomenu, že tam je ten hematom(sice už malý),ale je tam a že to píchnutí je špatně. Ale dnes už to nemám. Dneska se teda cítím i malátně, taková utahaná…přijela jsem z města, byla jsem s mamkou na obědě a na nákupy a jsem hotová…už budu jen relaxovat a zítra do oběda nevylezu z postele
Tohle na tom miluju, mám tolik času a můžu se válet jak dlouho chci ![]()
@Capelucita píše:
Holky, díky.
@eedi Mě se teda modřinky dělaly (a dělají pořád), ale ne vždy, jen když mám velké prokrvení. Na hematologii modřinky vůbec neřešili. Teď mám největší modřinu už asi 2 týdny od nich, když mi tam jednou píchla sestra. Jakou použiváš desinfekci? Mě po mnoha pokusech (kdy jsem nějakou dobu nedesinfikovala vůbec, protože ty s alkoholem mě dráždily) desinfikuju septonexem.
Capelu desinfekci mam dettol…prvnich par pichancu byla uplne v pohode bez fleku a modrin a ted 3× modrina i kdyz to pichnu bez problemu a bez kapicky krve, no kdyz jsem pichala injekce na IVF tak jsem mela taky modrinky…tak ja na to prdim a uvidim co bude dál
Jo a to se muze bez desinfekce? To bych byla ráda…
@eedi @Capelucita Holky, taky se mi občas udělaly modřinky a malé bouličky, ale vždycky za nějakou dobu zmizely. Akorát ke konci píchání fraxíku už jsem asi měla citlivou reakci na desinfekci (teď nevím jméno), a protože jsem střídala píchání do břicha a do stehna, tak na stehně jsem měla jelito jak hrom a ještě po 3 týdnech je tam maličká modřinka s bouličkou. Objednávám se na hematologii teď v půlce těhotenství, tak doufám, že bude vše dobré a nebudu muset znovu začít…
@Baluš ty bláho, do nohy bych to nedala.
Eedi: no - tím vpichem ti vznikne ranka a jehla prochází do „hlouby“ tvého těla. je tam určité riziko zanešení. Ale na druhou stranu, já se bříškem neválím ve hnoji, denně si ho myju… jen snad tím, že ho mastím, tak by se do ranky mohlo něco zanést. Takže - desinfikuju.
@Capelucita já taky píchám do stehen, rekli mi že v tehu je to nejlepsi…no tak budu radsi desinfikovat dal…
Děkuji za rady…
A uz jste byly na to velkem UTZ? Jsem zvedava co to bude, teda jestli to muzu vedet ![]()
@eedi Ahoj, no já píchám do břicha. Jen s fraxíkem mi říkali, abych až poroste bříško nepíchal ado podbříšku, ale ze stran (což znám z clexanu). Pak jsem přešla na clexík a pořád do břicha, resp, okolí pasu, takže pupík s Edouškem je už hoooodně daleko.
Na UTZ jdeme v pondělí. Moc se těším, ale to víš, stejně je člověk nervozni.
Holky, dneska jsem měla pohovor se šéfem. Bylo to milé, protože první, co mě ubezpečil, že se mnou počítají, že moje místo tu mám jisté a že je jen na mě, kdy se rozhodnu vrátit. Že se nějak přizpůsobí a že počkají, až se budu chtít vrátit na plný úvazek. Zatím někoho vezmou na dobu určitou do konce příštího roku a pak jak se mi bude chtít vracet, na částečný, na plný, tak to budeme průběžně řešit. (Já teda vyhrožuju, že se po MD vrátím na částečný, že na RD budu pro firmu pracovat, ale můj šéf tomu moc nevěří
).
Capelu tak na tebe od rána myslim, tak pak hod info o Edouskovi ![]()
Mam tucha že maly Emanuelek už je s nami na světě…Motýlku už se těsím… ![]()
@eedi Všechno je na svém místě, pan doktor na UTZ našel vše, jak má být. Jediné, co nenašel, je pondík. Edoušek je HOLČIČKA. ![]()
Motýlková šla do Podolí minulý týden na vyvolání. Říkala, že až přijde domů, ozve se. Zatím se neozvala na žádnou z diskuzí, kam chodíme obě dvě. Věřím, že jsou oba v pořádku.
@eedi píše:
Mam tucha že maly Emanuelek už je s nami na světě…Motýlku už se těsím…
Taky už jsem si to teď o víkendu říkala, že Motýlková pár dní nepřispívala a čas na vykuklení Emanuelka už by byl
Tak snad dá brzy vědět…
@Capelucita Díky za zprávu, držím jim pěsti! A gratuluji k Edince nebo Edoušce? ![]()