Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Baluš děkuji za názor, já od švagrové dostanu dva kočárky, jeden právě inglesinu, to říkala, že mi dá (teď se neuraž)
k nám na dvůr, protože krásně houpe, ale nelíbí se mi, takže ven bych s ní nejela. No a na takové to cestování k rodičům, do města, na procházky si chci koupit nějaký modernější, ale jak říkáš s větší korbičkou. Pak dostanu nějaký sporťák, myslím Hartan nebo tak nějak, ale něco musíme koupit. Mě zase přijde strašné, že chce někdo utratit 20 tisíc za kočár, to je podle mě vyhazování peněz. V korbičce maličké bude maximálně 5 měsíců, to stejně jel leží, žádná zátěž a pak stejně na zimu půjde do sporťáku. My peníze máme, dost jsme si našetřili, ale peníze raději utratím jinak. Koupím jiné potřebnější věci pro miminko. Ale každého věc, to zase chápu. Taky jsem si říkala, první dítě, jedině nové, ale to už dávno není pravda, spíš jsem chtěla názor holek na ten a ten kočár. To víš, že si čtu recenze, ale každá má jiný pohled a chce něco jiného od káčárku. Ale i tak moc moc děkuji ![]()
@snažilka1210 Proč bych se urážela?
Každý jsme jiný a co člověk, to názor, to je jasný. Já jen přistoupila na manžela s novým kočárem, protože jeho rodiče kupovali kočár loni pro první vnouče, takže aby byli spravedliví, tak ho letos koupí i nám
Navíc náš kočár stojí kolem 9 tisíc, takže je pro mě v limitu. A sedačku buď dostaneme od šváry nebo ji dokoupíme. Bohužel jsem mezi moderními nenašla velkou korbu (možná jen hodně drahý Gesslein). A chtěla bych hodně používat šátek a pak manducu, tak doufám, že na to naše dítko přistoupí ![]()
@Baluš a co je ta manduca, to je takový šátek, kde nosíš to miminko? Já bych nemohla, mě tak berou bedra, vždy jsem na ně trpěla, už se těším jak začnu chodit na cvičení, abych se dala do kupy.
Je to hrozné, jak jsou ty kočárky drahé, přitom opravdu v té korbičce miminko stráví tak málo času, že je to hřích utratit takové peníze. V těch moderních taky hledám s velkou korbou…třeba X-lander to je hrůza ten má taky švagrová a ten teda nechci, maléééé
@Baluš O to jsem se snazila, vysvetlit ji to, ale ona je tim fakt posedla, na to jak je mlada, je ji okolo 23let, ma jedno maly doma…ale porad pise, jak kdyz se na ni podiva musi brecet, ze nemuze mit dalsi, jeji gyndar ji rve nejakyma lekama porad…ultorgstan nebo jak se to jmenuje, nechapu ze ji to vubec doporucuje, po tak kratke dobe. Bohuzel nase kamaradstvi vcera skoncilo, protoze jsem ji doporucila, jestli nechce treba spis nejaky prasky po kterych by mela lepsi naladu, pac psala ze ma strasny depky, a muj tatik je taky bere a je v poho, ale ona to pochopila tak, ze jsem ji rekla, ze je magor, ze ma jit lecit:((( a zacala mi vycitat veci se kteryma jsem se ji sverila, a byla hodne skareda…snazila jsem se ji pomoct, ne jak ostatni, proste jen kecy aby to nemuseli s ni rozebirat…a tak jsem dopadla, jako ten nejhorsi clovek na svete:(( Takze to vzdavam, ona si to uvedomi sama, az zjisti, ze tim ztraci tu malou:(
@snažilka1210 Šátek je šátek- prostě kus látky, který speciálně uvazuješ. Manduca je ergo nosítko, které je právě super pro dítě i pro rodiče (http://www. manduca. cz/)- akorát je dost drahá
(doufám, že bych ji mohla mít levněji od kamarádky z druhé ruky). Ještě jsou i ergo nosítka od jiných značek, to teprve budu zkoumat. Vůbec nedoporučuju nosit dítě v klokance- má v něm špatně kyčle, celkově v něm blbě visí a je to špatné i pro rodiče. Já na bedra taky pořád cvičím Mojžíšku a díky tomu je mám v kupě, tak doufám, že to půjde. Přijde mi totiž to nošení dětí u těla hrozně fajn ![]()
@Andrella To mě mrzí
Bohužel pravda se někdy pro některé snáší těžko… Třeba za nějakou dobu prohlédne sama, že byla „mimo“, držme jí pěsti. Udělala jsi, co jsi mohla, svou cestu si vybrala a vybírá sama, nemůžeš za ni nést zodpovědnost ![]()
@Baluš Dekuju,a taky v to doufam:)) a vam tady samozrejme holky drzim pesticky, lidicky jako jste vy, ochotni a hodni si zaslouzi byt rodici ![]()
@Andrella To mě mrzí, že jste se s kamarádkou rozešly. Ale možná je to lepší, minimálně pro Tebe. Tebe to ničilo a Tvoje snaha pomoci ji přicházela v niveč.
Kočárky: rozhodovali jsme se mezi Inglesinou a Roan Marita. Zatím vede Roan, protože má samostatnou korbičku narozdíl od Inglesiny. Jsem nadšená z toho, že je to robusní kočár, který bude super do terénu. Bydlíme sice v Praze, ale u lesa a i na chalupě je to víc o polních/lesních cestách. Pak, až bude naše princezna sedět, necháme si kočár na chalupě a do města koupímě nějaké golfky, které zvládnou terén - tj. jak v lese, tak na Václaváku
.
@Capelucita tak mě se zatím líbí Jedo Fyn, i ty recenze nejsou špatné, tak uvidíme, musím si ho jet někam omrknout ![]()
@snažilka1210 - ja si myslim, ze pokud chcete mit dve deti, tak je dobre koupit novy sportak, ten se vyuziva urcite dva roky na jedno dite, takze musi opravdu vydrzet hodne, a k tomu dokoupit z druhe ruky vajicko a hlubokou korbicku, ktere se pouzivaji jen kratce a mimco je male, takze se to ani tolik neznici. Podle me se da takhle usetrit a nevyjde to pak na 20tis.
@ivik99 přesně tak, proto nechci teď kupovat trojkombinaci za 20tisíc, když hlubokou korbičku budu využívat půl roku.Vy řešíte jaký kočárek, už se díváte??
Vidím, že jsi stejně jako já…termín máš asi 5.7,co?? Já 7.7
Nám screening dopadl taky dobře, ale nevíme pořád co to bude, vy ano??
@Capelucita Roan mi přijde podobný Inglesině, je dobrý
A jak to přesně myslíš, že je samostatná korbička? Jako, že se dá odendat z podvozku a příp. na podvozek dát sedačku? To má přece Inglesina taky… Se do toho začínám nějak zamotávat
Řešíme doma úložné prostory a nové auto, tak zrovna nemám moc čas se věnovat se kočárkům ![]()
@snažilka1210 - jojo, my jsme stejne, jen o jeden den od sebe
, i kdyz termin porodu ti asi pocitali jinak, kdyz tam jsi o dva dny
Screening nam taky dopadl dobre, a jeste nevim, co to bude, mozna na kontrole 23.1. to budu 16+5. Snad to vse dobre dopadne, je to pro me kriticky tyden, doufam, ze pak uz budu klidnejsi, ted mam strach z kazde kontroly.
My uz resili kocar pred dvema lety, protoze jsme meli maly vytah a 7.patro, takze jsem se bala, ze se nam tam zadny nevejde. Ted nam ho uz vymenili, tak tolik neplasim, asi mam i trochu strach to resit dopredu. Kamoska mela Jane slalom (ne ten reverse, ten puvodni z roku 2006) a moc se mi libil, taky rikala, ze opravdu vydrzel. Nejak se mi zamlouvaji ty trikolky. Ale uvidime, musime nekde jich par vyzkouset, pritel ma skoro 2m a tak Jane muze pro nej byt nizky. Clovek si je musi osahat, na obrazku to muze byt super, ale realita nemusi vyhovovat.
@Baluš - my si ted zas pohravame s myslenkou koupit starsi baracek, takze me to zamestnalo a taky na to nemam cas. A teoreticky je jeste brzy.
@snažilka1210 - Kde jsi registrovana v porodnici? Tedy pokud jsi z Prahy, jinak to asi zatim nemusis resit
@ivik99 já jsem z Moravy, takže tohle neřeším já ![]()
Jaktože jsi měla kritický týden, nějaké nepříjemnosti??