Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, jsem tu nová ale koukám, že nejsem jediná kdo má takhle problém otěhotnět. My se s přítelem snažíme asi tak 2 roky a stále nic… ale obávám se že mám asi PCO, byla jsem nedávno na vyšetření tak jsem zvědavá. ![]()
@dencik 2 roky je už dlouhá doba, byli jste s přítelem už v nějakém centru na léčbu neplodnosti?? My jste šli po roce a půl.
@snažilka1210 Ano byli. Na jeho straně je vše v pořádku. takže je to ve mě ale Zítra bych se měla dozvědět výsledky. Trochu se bojím ![]()
@dencik a co všechno Vám vyšetřovali?? Předpokládám, že partnerovi spermiogram a Tobě brali krev na hormonální profil, na zvýšený prolaktin, dělali ultrazvuk, zjištovali, zda máš ovulaci atd???
@dencik : Vítej.
Hlavně zachovej klid. To, že jste v péči CAR, je to nejlepší, co jste v tuto chvíli mohli udělat. A koukej na nás, drtivá většina z nás nakonec otěhotněla, i když to byla trnitá cesta. Takže hlavu vzhůru a bojuj. Držím palce.
Ano ano, partner byl na spermiogramu, a mě se dneska potvrdilo že mám syndrom polycistických ovárií… Doktorka mě uklidnovala, že i s tímhle se dá otěhotnět. ale znamená to že se ta cesta zase zdelšila ![]()
@dencik Ahoj
Přidávám se k Motýlici, i když to může ještě nějaký ten měsíc trvat, tak hlavní je, že jste na cestě
Každá tu máme diagnostikované různé překážky, ale i přesto jde otěhotnět (a často dřív než bysme myslely)
A tady tě určitě podpoříme, naděje je nakažlivá… tak tfuj, tfuj, tfuj ![]()
@dencik : Asi se Ti to teď nebude zdát, ale PCO je poměrně „dobrá diagnóza“ ve smyslu pravděpodobnosti otěhotnění. Spontánně je sice šance malá, ale s pomocí lékařů to půjde dobře, uvidíš. Je tady i celé vlákno o PCO a když se začteš, naplní Tě to optimismem. Pravda, bude to možná trvat trochu dýl, chce to obrnit se, ale ručím Ti za to, že když vydržíte, do roka a do dne od zahájení intenzivní léčby budeš mít na testu //. ![]()
@dencik taky mi minulý rok řekli že trpím PCO a doktorka mi doporučila brát Inofolic prý ti to pomůže upravit menstruaci a navodí ovulaci.. já jsem to brala asi tak 3 měsíce, koupila jsem si ovulační testy, kterýma jsem kontrolovala ovulační dny a pak to najednou vyšlo. ![]()
Holky já Vám moc děkuju za podporu. Jsem trošku skeptik a vše vidím černě, ale člověk když vidí, že je nás na to víc tak optimismus stoupne. ![]()
@zuppi Doktorka mi říkala něco o nějakých přípravcích co by mi mohlo pomoct navodit ovulaci..
@snažilka1210 ahoj kočko, blahopřeji k mim nku a že ti to vyšlo hlavně napoprvní, to ti fakt závidím. já jdun ted na iui, ale kdyzž to nevyjde, tak pak půjdu asi v květnu do IVF
![]()
@siamka7 no napoprvé to nebylo, byla jsem 4× na inseminaci, ale IVF vyšlo napoprvé. Ale také to nevypadla nijak růžově…mražáčky nemáme žádné. tak třeba sourozenec už půjde sám ![]()
@snažilka1210 píše:
@siamka7 no napoprvé to nebylo, byla jsem 4× na inseminaci, ale IVF vyšlo napoprvé. Ale také to nevypadla nijak růžově…mražáčky nemáme žádné. tak třeba sourozenec už půjde sám
myslela jsem to ivf, že vám vyšlo, ty iui už ani nepočítám, protože jsem zjistila, že je to k ničemu
ted si píchám injekce a jdu na druhé iui a když to nevýjde, jako že nevýjde, tak pak už půjdu do ivf, a s toho mám strach aby to vyšlo napoprvní, protože je to dost peněz. a můžu se zeptat koli jste platili za ivf, a co vše v tom bylo? díky ![]()
@snažilka1210
to já nebudu mít také žádné mražáčky, protože já mám nejvíc tak 2 vajíčka ![]()