Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@siamka7 jinak nějaké zkušenosti tady už máme a opravdu ze Zlína každý utekl, jak píšeš opravdu tě sedřou z kůže a nepomůžou. Hodně holek právě proto začaly jezdit do FN Olomouc a to je státní CAR a jedině tam jim pomohli. Jinak dr. Machač je v Reprofitu a jen je zase Brno nebo Olomouc. Ale opravdu Zlín neee, promysli to dobře.
Jo
právě Zlín je strašně vychvalovaný, že má velké úspěchy a sjíždí se tady cizinci, to jako jo, jen jsou strašně drazí. Víš, mám to od baráku k nim tak 20 min. cesty, tak mi to vyhovuje, že si tam jen odskočím, v podstatě kdy chci
holky, nestrašte, musí to vyjít
napoprvní, jinak jim tam udělám bengál
![]()
@siamka7 : @ivik99 má pravdu, na nízké AMH je nejlepší Machač z Reprofitu. Sama bych nevěřila, kdybych nesledovala příběhy holek, kterým pomohl. Jsou jich mraky, které měly v jiných CARech opakované neúspěchy a pak buch v Reprofitu to daly napoprvé. Pokud se Tě to týká, vřele doporučuji toto vlákno: https://www.emimino.cz/…e-amh-88869/ Je to stále živá diskuse, nyní už s mnoha těhulemi z vlastních vajíček, přestože většina z nich napoprvé v CARu uslyšela, že to půjde jedině s darovanými.
@siamka7 no však uvidíš sama, ale ty jsi držka jak píšeš tak se nedej…tam je ten dr. Křenek, co??No právě, na toho bylo na diskuzích tolik špatností, ale říkám, třeba u Tebe se zadaří
@siamka7 - doufam, ze temi stimulovanymi IUI ti neubiraji od pokusu na IVF
@snažilka1210 píše:
@siamka7 no však uvidíš sama, ale ty jsi držka jak píšeš tak se nedej…tam je ten dr. Křenek, co??No právě, na toho bylo na diskuzích tolik špatností, ale říkám, třeba u Tebe se zadaří
@siamka7 Ahoj, teď jsem se teprve pročetla diskuzí, nemám moc času sem chodit. Vítám tě tu. Určitě ti doporučuju 2 věci. Jednak se obrnit trpělivostí a druhak si pročíst vlákno na AMH, odkaz ti dávala Motýlice. Buď se zapojit hned a holky tě o spoustě věcech poinformují, nebo si přečíst pár desítek stran z doby před cca 1 rokem, kdy ta diskuze byla víc odborná a nebylo tam tolik příspěvků typu. držím palce, ať se zadaří apod (ne, že by bylo povzbuzení od spolubojovnic špatné…:))
Jinak - na to, že máš AMH 0,36, tak to jsi měla opravdu dobrou úrodu vajíček. S naší diagnozou (u mě AMH v 05/2011 bylo 0,0, v 07/2012 0,25? tuším) se tvoří spíš málo vajíček, ale naštěstí jsou většinou kvalitní. Mám za sebou 2 stimulované IVF, při kterých byl odběr 2-3 folikulů, 2-3 vajíčka, ale na zavedení vždy jen 2 embryjka. Pak mám za sebou 5 nativů, kdy např. u 4. nativu jsem v přirozeném cyklu měla taky 2 embryjka. Moje strategie byla jít cestou nativů a nezatěžovat tělo hormony, protože díky jiným diagnostikovaným problémům jsem už tak byla (a jsem pořád) plná nějakých medikamentů.
Drž se a neklesej na mysli. ![]()
@Capelucita počkej,jak dobrou úrodu
to jako 2 vajíčka je hodně? ![]()
@Capelucita nějak jsem to v tom tvém podpisu nepobrala, už čekáš miminko
a na kolikátý pokus?
já jsem na těch stránkách amh už kdsi byla, a vím, že doporučovali spíš jak říkáš míň hormonů, nativ a tak
jinak jsi moc hodná že jsi mi napsala ![]()
@siamka7 píše:
@Capelucita počkej,jak dobrou úroduto jako 2 vajíčka je hodně?
Siamko, Capelucitka se snazi rict, ze kdyz mela normalni IVF, tak mela jen 2 vajicka, a kdyz mela nativ, tak mela taky 2 vajicka. Takze pro holky s nizkym AMH nema cenu cpat do sebe spoustu hormonu, protoze se jim hodne vajicek treba stejne nevytvori. Mrkni do te fotogalerie na tom vlakne, tak je najdes vypis, cim prosly a na kolikaty pokus se jim zadarilo. ![]()
@ivik99 píše:
Siamko, Capelucitka se snazi rict, ze kdyz mela normalni IVF, tak mela jen 2 vajicka, a kdyz mela nativ, tak mela taky 2 vajicka. Takze pro holky s nizkym AMH nema cenu cpat do sebe spoustu hormonu, protoze se jim hodne vajicek treba stejne nevytvori. Mrkni do te fotogalerie na tom vlakne, tak je najdes vypis, cim prosly a na kolikaty pokus se jim zadarilo.
dobře, díky moc
![]()
@siamka7 Vyšel nám až 7. pokus. Ale jak jsem psala, jeli jsme hlavně v nativech. Je zajímavé, že pokus, který vyšel, byl ten nejjednodužší a také nejlevnější.
I přes ne úplně dobrý spg jsme nedali ani PICSI, ani ICSI (báli jsme se zase afetálních plodových vajec - to se nám stalo loni na jaře s dvojčátky), u naší diagnozy je PK blbost, takže za 2 po OPU jsem mazala na ET.
Jinak můj příběh najdeš tady
https://www.emimino.cz/…obdobi-9609/