Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, chtěla bych se všech zeptat, před rokem a pul jsem byla na miniinterupci i kdyz nerada, dostavam se stoho jeste tedka, ale přes pul roku se snazime o miminko a stale nic, i kdyz mam chute a tyhle přiznaky ale vzdycky me vyjde ze nejsem tehotna
muzete mi poradit?
@monka89 můžu se zeptat, proč jsi šla před rokem a půl na potrat a pak za chvíli se zase začla snažit o miminko???To mi hlava nebere, ale asi jsi k tomu musela mít pádný důvod ![]()
@snažilka1210 píše:
@monka89 můžu se zeptat, proč jsi šla před rokem a půl na potrat a pak za chvíli se zase začla snažit o miminko???To mi hlava nebere, ale asi jsi k tomu musela mít pádný důvod
Taky mi to hlava nebere
![]()
@snažilka1210 píše:
@Kateřina77 někdy jsou tu dotazy na…
No někdy si říkám, jestli jsem blbá jako, nebo oni
Ale jsou tu i horší dotazy ![]()
Holky, napadlo vás třeba, že ta interrupce mohla být ze zravotních důvodů? Já bych teda neodsuzovala šmahem a nechala si to napřed vysvětlit…
Každopádně jediná schopná rada pro monku je asi ta, aby navštívila CAR. My to tady bez jakýchkoli informací o gynekologickém nálezu zcela jistě nevyřešíme. ![]()
@Motýlice napadlo, však jsem psala, že k tomu musela mít pádný důvod, ten ale nenapsala…
Omlouvám se za ten duvod, měla jsem zdravotni problemi, k doktorovi lezu kazdou chvili, ale uz nevim co stim, jestli stim máte nektera zkusenosti tak mi prosim poradte…
@Kateřina77 píše:
Taky mi to hlava nebere![]()
zdravotni problemi…
@Anonymní píše:
Omlouvám se za ten duvod, měla jsem zdravotni problemi, k doktorovi lezu kazdou chvili, ale uz nevim co stim, jestli stim máte nektera zkusenosti tak mi prosim poradte…
Spíš omluv ty některé reakce. Určitě to pro tebe není jednoduché
, držím palce, ať se brzy zadaří.
Jestli chceš poradit, bude potřeba, abys o sobě napsala víc. Problém může být kdekoliv a my nemáme křišťálovou kouli. Máš za sebou nějaká (jakákoli) vyšetření?
@Anonymní píše:
To teda neni velmi dekuji
Ahoj holky, chtěla jsem poprosit o radu, začala jsem mít, hlavně v noci křeče do nohou, hlavně do lýtek a někdy i přes den do ruk, když třeba něco delší dobu držím. Beru asi měsíc a půl Magnesium Lactici, mám to v tobolkách a beru 3×1…dr říkal, že od 28 týdne můži i 3×2…ale já si to ráno a večer už zvýšila…sice mi nepřijde, že to nějak razantně pomohlo, ale beru to tak teprve 4 dny…Je na to něco nebo to musím vydržet?? Vím, že pak před porodem se to musí vysadit.
Taky se chci zeptat, nemáte nějakou tabulku jakou by mělo mít miminko váhu v tom daném týdnu?? Byla jsem 24+3 na 3D videu a dr říkala, že malej má už 895g…(+-120g) tak nevím, zda to není moc, protože moje sestřička na gynekologii mi pořád tvrdí, že budu mít velké dítě, že mám větší bříško…tak nevím ![]()
Děkuji, snad se někdo tady ještě ozve, papa ![]()
@snažilka1210 : Ahojky ![]()
Křeče vydrž, je to nepříjemné, ale ne nebezpečné. Magnézko ber, ale jestli chceš vidět efekt, musíš toho brát opravdu hodně. Magn. lactici 3×1 to nezachrání.
Tabulky velikosti plodu jsou např. zde: http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
Na velikost bříška se zcela vykašli, protože o něm rozhoduje víc množství plodové vody a Tvoje tělesná konstituce než velikost miminka. Já měla bříško malé a ještě před porodem mi porodníci při pohledu na mě tvrdili, že nebudu mít velké dítě a že zbytečně stresuju. Podle ultrazvuku byl ale malý už od 20.tt napřed a potvrzovalo se to na všech dalších biometriích. No a pravdu měl UZ, Davídek měl 4,26 kg navzdory pidibřichu.
Díky za tabulku Motýlku, uklidnila jsi mě, já už taky byla nervozní, jestli děcka odpovídají. Mám opačný problém než Snažilka. Při pohledu na mé pidibřicho nikdo nevěří, že končím 5.měsíc a když řeknu, že jsou tam dvě, nevěřícně vypísknou! Ale váhama jsme přesně v tabulce- kluk spíš nad normou, takže jedině dobře, že si zatím vidím na pipku a zavážu si sama boty! ![]()