Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, lékárnice…prosím dostala jsem od gynekologa hořčík v takových válečkách, jmenuje se to Magnesii Lactici…to je má sníst celý ten váleček nebo jen vysypat na lžičku ten prášek??Děkuji moc ![]()
@snažilka1210 : Ty kapsle jsou jedlé (z želatiny), můžeš to klidně spolknout celé. Vysypat ale taky možno. Záleží na Tobě, jak je Ti to příjemnější. ![]()
Ahoj holky, jak se mate s miminkama?
Snazilko ja taky beru magnesii lactici ale mam to v kulatych tabletkach, mam to na krece v lýtkach a dlanich a nerekla bych že mi to nejak pomohlo ![]()
Holky nerikal vam nekdy dr.ze kdyz se miminko hodne mrska a hybe, ze je to take důvod radsi navstivit dr.nebo pohotovost? Nemate s tim zkusenost? Me se od vcera mala v břísku dost intenzivne mrska, jako neboli me to ale je to mnohem intenzivnejsi a častejsi nez obvykle… Motýlku poradís jestli je to normalka?
@eedi - tak to nevim
Ale nekde urcite nejaky informace najdes anebo jistejsi bude si zavolat k doktorovi. Koukam, ze ty jsi uz ve 32tt
Mas uz vsechno pripravene? Me tak trochu obcas popadne panika, ze nic nemame a ze bych to mela zacit resit, pak mi jde hlava kolem z toho, kolik toho je, a na druhou stranu si rikam, ze je jeste dost casu. Ale myslim si, ze ted to uz poleti, takze bych radsi zacala nakupovat postupne
@eedi Taky beru Magnesium na křeče a asi je to lepší, ale taky nezmizely úplně ![]()
Ohledně těch pohybů, já to beru tak, že prostě dítě je větší, silnější, místa kolem sebe má méně, tak to možná i intenzivněji cítím… Někdy mám pocit, že se malá snad ani na chvíli nezastaví, ale zatím mě nenapadlo, že by to mohlo být špatně
Spíš mi občas tvrdne břicho, tak spíš sleduju tohle. Na kontrolu jdu příští týden, tak se budu ptát.
@ivik99 My jsme s věcma začali až teď. Ale zatím doma nemám vlastně nic (jen autosedačku a kočár objednaný), vše kolem oblečení mám slíbené od kamarádek a budu si postupně vyzvedávat v březnu, až budeme mít novou skříň, teď to není kam dát
Takže určitě buď v pohodě, ale pokud už máš náladu něco kupovat a pořizovat, tak klidně začni, je to na tobě- ty musíš být v pohodě a nestresovat, že něco nestihneš ![]()
Ahoj holky, eedi s tím také neporadím, ale řekla bych jak Baluš, že je to normální. Já zase včera neměla skoro celý den pohyby, necítila jsem je a to už jsem začala stresovat, když jsem je cítila denně a inzenzivněji tak co se děje. Dneska ráno zase miláček dal o sobě vědě, jak šel táta do práce tak jsem si s ním povídala, že asi bude taky brzy vstávat po tatínkovi ![]()
Já s tím nakupováním to mám postupně, říkám si, že pak s tím velkým břichem to půjde všechno hůř a tak dělám co se dá zavčasu ![]()
My jedeme příští pátek do Brna na veletrh PRO DÍTĚ, tady na emeiminu jsem zjistila, že můžu mít vstupenky s 50% slevou tak už je mám v e-mailu…ušeřeno 160Kč na vstupenkách. Tam nakoupím spoustu věciček, už se moc těším. Kočárek budeme mít X-landera(ale ojetého po jednom dítěti, ale nevadí mi to, nechtěli jsme dávat 15tisíc za kočár)
Holky, když jsem ve 22tt, v jakém jsem měsíci, jak se to počítá??Děkuji
Holky, kolik toho Magnesium berete? ja mam predepsane 1-1-1, ale zatim jsem si na to vzpomnela jen 1-0-1, nejak to zapomenu vzit do prace. Proberu to dnes s moji doktorkou. Jsem dnes zapomnela ranni moc na kontrolu
Jinak jsem uz pribrala 8kg
, timhle tempem… mam tedy uz velky pupek.
Prijde mi, ze ty pohyby mam intenzivnejsi, kdyz jsem doma v klidu, jinak behem prace to nejak vetsinou nevnimam
@snažilka1210 - mrkni sem http://www.baby2see.com/…ylength.html
Na veletrh se uz tesim, taky vyrazime na vylet. Jdete v patek? My spis v sobotu, rodice nam musi pohlidat chlupace. Jinak casto tyhle veletrhy maji na strankach, ze si muzes vytisknout kupon a mas to za polovicni cenu. Kdykoliv by jsi se nekam takhle chystala, tak se mrkni na stranku, kde to poradaji.
@Baluš - ja taky prave cekam na kamosku, ktera ma ted mesicni holcicku, tak nechci nakupovat, kdyz nevim, kolik toho od ni prevezmu.
Holky, tak nakonec jdu dnes do poradny, radsi se necham zkontrolovat, prave tady na netu par doktoru odpovidalo jinym maminkam, ze to je duvod ke kontrole…
Magnesko beru 3X1 tabltu denne…
Ten veletrh je super napad urcite poridite plno krásnych vecí ![]()
Ja uz mam skoro vsechno, jeste kosmetiku a veci z lekarny budu kupovat tesne pred aby byly cerstve…hodne veci jsem dostala od svagrove, ale mela dva kluky, taky jsem ale dost nakupovala, je to trosku droga, jakmile zacnes, ale mam nejvic veci ze sekače, jsou hezci nez nove..pristi tyden uz zacnu prat a zehlit…
Ivik ja v tvem tydnu uz vesele nakupovala, ale jestli se ti nechce tak cas urcite jeste más…tak muzes okukovat, planovat cist recenze a tak ![]()
Tak ja letim k dr. pak vam pisnu ![]()
@eedi Určitě zajdi k lékaři. Já jsem se všude dočetla, že když se mimi přestane hýbat nebo naopak, je děsně moc aktivní, tak se má jít raději na pohotovost či k lékaři. Určitě ti hlavu neutrnou, kdyby to byl planý poplach. Dej vědět, jak jsi dopadla.
Hořčík - beru ty samé pilule jako vy. Začala sjem někdy docela brzo, ještě loni
Brala jsem ho jednu dobu 2 tablety 3× denně. Pak jsem začala mít drobné trable s inkognitencí, když jsem kýchla. Magnesko jsem vysadila, problémy teď už skoro nemám, ale občas se mi to při tom kýchání stane i teď. Dočetla jsem se, že na to trpí většina holek, tak se snažím se tím netrápit. Naštěstí se mi to přihodilo jen doma. ALe ten únik není nijak razatní, jen jde o blbý pocit.
Eedi: včera nám na předporodním kurzu říkali, že od 36 týdne by se magnésko brát nemělo.
@ivik99 já beru taky 3×1…na stránky jsem se koukala už když jsi mi o tom psala, což je tak 2 měsíce, to jsem si vytiskla kupon se slevněným vstupným 130Kč, takže sleva 30kč na lístku, ale předevčírem jsem narazila na e-miminu na 50%slevu…takže dobrý. No my jedeme v pátek, taky jsme chtěli sobotu, ale jedeme do Prahy na DĚTI RÁJE-už se těším…jedeme LEO expressem a nazpět REGIO JETem…takže takový vzůšo, jsme nejeli vlakem asi 2 roky. Jedeme v 6,takže jsme měli i slevněné jízdné
Já mám nahoře asi 4,5kg…na kolika kilech jsi začínala???
@snažilka1210 - aha, takze tady na emiminu je sleva vetsi, tak to omrknu.
Ja jsem zacinala na 64 kg a mam 175cm, takze se tech 8 kg porad ztrati, ale prijde mi, ze se zacinam roztekat uz i do stran
Trochu se bojim, ze ty tehu dziny z HM se mnou nedojdou az do konce ![]()
ok, tak magnesko si pridam do kabelky a pokusim se na nej vzpomenout i pres den.
@eedi - hodne stesti na kontrole.
@ivik99 nemáš za co. Já už mám 78kg…hnus, začínala jsem na 74kg, ale před všemi těmi hormony a inseminacemi jsem byla na 65kg…dost jsem přibrala při stimulce a IVF. Měřím 170cm. Mě zase přijde, že mi jde to bříško hodně dopředu…no jo no kluk
…holky jdou do stran ![]()
@snažilka1210 píše:
@ivik99 nemáš za co. Já už mám 78kg…hnus, začínala jsem na 74kg, ale před všemi těmi hormony a inseminacemi jsem byla na 65kg…dost jsem přibrala při stimulce a IVF. Měřím 170cm. Mě zase přijde, že mi jde to bříško hodně dopředu…no jo no kluk…holky jdou do stran
Tak to mne to jde jak do stran tak do bricha ![]()
Holky, tak na kontrole mi dr. rekl, ze vse je v poradku, jen me ale vysetril pohnatem a poslouchal ozvy na utz me nevzal, ze neni duvod rikal, ze by ty pohyby musely byt hodne bolestivy, ze uz tam ma mala proste malo mista tak ze se ted budou zintenzivnovat…tak jsem o. k.
Ja jsem s vahou zacínala na 58kg a ted nam 70kg a brisko mam jen dopredu vubec ne do stran, kazdy mi rika, že vypadam na kluka, ale u nas je diky PGD holčička jasna, ale tech 12kg je fakt znat funim jako slon
Ivik tak tehu rifle z HM nevydrzely, jako narvu se do nich ale je to jak svěrák takze nepohodlny a nenosim je, koupila jsem si adidasovy zatepleny kalhoty a v tech uz to snad dochodim, stejne do mesta jezdim autem a se psem jsou idealni
Capelu diky za radu s magneskem…a taky mam obcas pocit ze mi kapka moci unikne treba kdyz se mi moooc chce na zachod nebo když se ohnu, ale myslim že to k tomu patří…