Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Motýlice děkuji, takže to magnesko je skoro zbytečný?? Noo, tak nic, spíš se i trochu bojím, že ty křeče dostanu u porodu ![]()
Tuhle tabulku jsem viděla, ale tam je u 25tt 660g což já měla 895g tak jsem zase na vážkách…ale už to teda nebudu řešit, třeba je to ta plodová voda.
A jak vy se máte, jak prospíváte? Motýlku, porad, kolik oblečení, bodyček vel. 56 mám kupovat? Kdy jste začali nosit 62?? Mám v tom trochu zmatek…joo a máte v postýlkách ten klín, aby miminko neleželo úplně rovně? Děkuji moc ![]()
@snažilka1210 : No tak jste malinko větší, netrap se tím. My to tak také měli a malý se narodil krásně „dopečený“, koblížek náš
. Magnézko, které opravdu funguje je na recept (Magnosolv) - je několikanásobně silnější než ty tablety. Takže opravdu platí, že to buď do sebe budeš cpát po hrstech nebo si řekni o ten Magnosolv. U porodu bych se křečí do lýtek fakt nebála, to budeš řešit křeče v úplně jiné lokalizaci. ![]()
Jestli bude prcek i nadále spíš větší, tak s velikostí 56 opravdu šetři, my začali téměř hned nosit 62. Miminka nemají ráda, když je jim v tom těsno, takže 56 jsme využili opravdu minimálně. Teď, ve čtyřech měsících, už jedeme v 68 a něco nosíme i 74. Budou se hodit bodyčka a overálky (pyžamka). Pro malé miminko mi přišlo hodně nepraktické mít tričko a spodek zvlášť - pořád se to vyhrnovalo, tak jsme to vůbec nenosili a pořád dokola jsme jeli (a částečně pořád jedeme) v těch overálcích. Hlavně aby byly na patentky (rychlejší než knoflíčky) a s rozepínáním až k nožičkám - kvůli přebalování.
Klín do postýlky nemáme, ale polohujeme, protože malý hodně blinká. Manžel to vyřešil tak, že jak jsou na postýlce ty tři polohy, tak hlavu máme na té horní a nohy na prostřední. Ty šrouby jsou tam tím pádem malinko v úhlu, ale drží to dobře. Myslím, že je to šikovné řešení. Jestli vám nebude malá blinkat, tak je to podle mě zbytečné, takže s nákupem klínu bych každopádně počkala.
Snad jsem Ti alespoň trošku pomohla. Klidně se ještě zeptej, když budeš potřebovat. Jinak Davídek prospívá krásně, je to jedlík a je ho pořádný kusanec.
A taky je nadstandardně hodný, řekla bych, protože od třech týdnů v noci spinká 10-11h s jednou krmícící pauzou. Přes den tedy vyžaduje víc pozornosti a pro změnu skoro nespí, ale je to prostě miláček. ![]()
@Motýlice moc děkuji za rady, já si to myslela, že té 56 moc kupovat nemám.
To je krása, když v noci spinká jak andílek, ale ono se to časem zase přetočí…neboj
Tak ten hořčík ale mám na recept, od mého gynekologa, chtěl mi předepsat Magnosolv, ale já jsem chtěla něco v tabletách, že si to nechci rozpouštět tak mi to v lékárně přímo pripravují…tak jsem myslela, že mi dal to samé co Magnosolv
(to já vím, že Magnosolv jedinej zabírá)…jmenuje se to Magnesii Lactici 0,5 pyridoxini 0,02 a je to v krabičce přímo z lékárny, žádný obal, nic. No příště se ho na to zeptám.
Ještě jsem se chtěla zeptat co používáte na koupání, myslím jako mýdlo, píše se, že by se nemělo používat nic ze začátku, jen pak třeba natřít po koupání tou Lenienskou, tu budu určitě používat
@snažilka1210 : 0,5g je slabé, i když Ti to namíchají přímo v lékárně. Je to stejná dávka jako v těch tabletách. Magnosolv má dávku vyšší a hlavně je tam hořčík v lépe vstřebatelné formě. Myslím, že jsme to už řešili dokonce na tomhle vlákně. ![]()
Na koupání používáně tělové mýdlo od Oriflame, ale nekoupeme denně, ale obden. Kdybychom koupali každý den, tak ten druhý den bych dala jen čistou vodu. Po koupání mažeme od začátku olejíčkem od Hippu. Leniensku Ti poradili někde na kurzech? Mně přijde dost hustá, ale tak proč ne. Většinou ale doporučují oleje - nejčastěji čistý slunečnicový. Davídek byl prvních pár týdnů po porodu dost vysušený, tak jsme opravdu mazali hodně. Pak se to srovnalo.
@Motýlice tu Leniensku mi poradily kamarádky maminy…a nádherně voní, připomíná mi to mé dětství…takže já půjdu do ní.
Koupat chci také obden, i když já ho budu mít na léto tak uvidím zda se nebude moc potit ![]()
Polohování postýlky: moje ségra to vyřešila tak, že jak jedny nožičky končí kolečkama, tak na ty druhé, které končily normálně, tak tam ex-švára vyvrtal dirky a nasadil tam další kolečka. Tím docílili, že postýlka byla „z kopce“ a také byla pojízdná, takže s ní mohli jezdit po bytě a ségra měla holčíčky (mám 2 neteře, ne dvojčata) pořád u sebe. My máme teď postýlku nacpanou v rohu a za současné nábytkové situace s ní nevyjedu, ale počítám, že až na jaře odstěhujeme nábytek na zařízení toho našeho venkovského sídla, tak s ní taky budu moc jezdit. ![]()
Mazání: nám v podolí doporučovali slunečnicový olej. Pravdou je, že jsem si koupila na začátek něco od Hippu, ale - ten slunečnicový olej je to nějaká speciální dětská značka? Já se třeba občas mažu olivovým (i ten PA v Podolí brala jako dobrý pro mimi), a používám normální carbonell extra virgen, tj. kuchyňský.
@Capelucita : Capel, ten slunečnicový Ti normálně nalejou v lékárně. Je to lepší než kuchyňský olej, protože má určitou kontrolovanou kvalitu.
@Capelucita super, teď jsem přijela ze cvičení a z přípravného kurzu a zrovna nám porodní asistentka kladla na srdce, že Johnson a Hipp jsou jen chemie, nebrat, prej mazat tím olivovým…takže asi si pak zajdu do té lékárny, jak píše Motýlek.
S přítelem jsme se snažili skoro 3 roky, před 2 lety po všech možných vyšetřeních kdy nám bylo sděleno, že já jsem v pořádku a přítel má tak špatný spermiogram, že mimiko by šlo jen přes um. oplodnění. Přítel se s tím celkem špatně vyrovnával, během těch 2 let jsme nejprve zkoušeli různé přírodní přípravky, až nakonec zřejmě zasáhla vyšší moc
u mě v práci to začalo být špatný, takže jsme se oba spíš soutředili na pracovní oblast, začala jsem si hledat nové místo, do kterého jsem před 3 měsíci nastoupila a s přítelem jsme se dohodli, že se nejprve zapracuju a miminko tedy zkusíme až příští rok - zřejmě tím, že jsme to oba úplně vypustili z hlavy, tak se stalo něco nečekaného a já jsem zřejmě těhotná - dělala jsem si včera a dnes těhotenské testy a oba vyšly pozitivní, takže se co nejdříve objednám ke svému lékaři. Tím bych jen všem chtěla říct, že se občas stane i podle lékařů nemožné a vyjde to co byste nikdy nečekaly, takže vám všem držím palce a hlavně neztrácejte naději ![]()
@gembi - gratuluju, a preji prosperujici tehotenstvi ![]()
Nam se taky nakonec podarilo po 3 IVF/KET pokusech prirozene, proste priroda ma svoji hlavu ![]()
@Motýlice Jakou používáš dětskou kosmetiku ty? Já si koupila takový ten balíček od Hippu, ale beru to jako startovací.
@Capelucita : Od Hippu mám olej a je moc fajn, už jsme si koupili další balení.
Myjeme mycím gelem dětské řady od Oriflame (trochu na téhle kosmetice sama ujíždím, tak proto, speciální důvody to nemá). Jestli můžu něco doporučit, tak do vany je super cokoli s pumpičkou - budeš mít při koupání volnou jen jednu ruku. Žádnou jinou kosmetiku nepoužívám. Na zadeček, škrábance od nehtíků, případně nějaké pupínky dávám Bepanthen.
@Capelucita píše:
@Motýlice Jakou používáš dětskou kosmetiku ty? Já si koupila takový ten balíček od Hippu, ale beru to jako startovací.
Mne kamoska doporucovala jen Weledu a pak druha pouzivala Balmandol olej z lekarny
Tak jsem se jeste nerozhodla
@ivik99 tak tu Weledu doporučuje i nám porodní asistentka…do Hippu a podobných věcí vůbe nepůjdu…je to samá chemie a děti pak mají ekzémy apod. Ještě mi doporučovala Nobilis…tak se na to musím podívat
S Hippem měly maminy, co mi chodily do lékárny, velmi dobrou zkušenost! I tady v recenzích je z něho 92% maminek nadšených a právě píšou, že když se děti po jiných značkách osypaly, tak po Hippu ne- je to strašně individuální. On je čistě rostlinný, žádné minerální oleje ani konzervancia, jen trochu parfému. Sama bych do něj šla, ale protože celá manželovo strana jsou ekzematici a astmatici, koupila jsem od Cannadermu Robátko konopný a hroznový olej. Welleda fajn, ale zbytečně předražená. Na doporučení porodnice bych nedala, tam se sledují i jiné zájmy než dobře poradit ![]()
Mmch- parfém je i v Balmandolu z lékárny, takže se nenechte zmást.