Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14396
2.4.13 14:56

Holky, díky za zajímavé názory. :mavam: Už se fakt děsně těším (a kromě toho mi hrabe, protože, vy které to ještě nevíte, tak si trénuju manipulaci s miminem na plyšákách) :mrgreen: Včera jsem i přemýšlela, že bych zkusila oblékání, ale mám vše vyprané a vyžehlené a tak to byl pro mě dobrý důvod, zatím, neudělat to. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
2.4.13 15:00
@Capelucita píše:
Holky, díky za zajímavé názory. :mavam: Už se fakt děsně těším (a kromě toho mi hrabe, protože, vy které to ještě nevíte, tak si trénuju manipulaci s miminem na plyšákách) :mrgreen: Včera jsem i přemýšlela, že bych zkusila oblékání, ale mám vše vyprané a vyžehlené a tak to byl pro mě dobrý důvod, zatím, neudělat to. :andel:

Neboj, taky nevim, co budu delat 6 tydnu doma na materske :mrgreen:
Plany jsou velike, ale dokazu si predstavit, ze z toho udelam minimum :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
2.4.13 15:02
@Agrimonia píše:
S Hippem měly maminy, co mi chodily do lékárny, velmi dobrou zkušenost! I tady v recenzích je z něho 92% maminek nadšených a právě píšou, že když se děti po jiných značkách osypaly, tak po Hippu ne- je to strašně individuální. On je čistě rostlinný, žádné minerální oleje ani konzervancia, jen trochu parfému. Sama bych do něj šla, ale protože celá manželovo strana jsou ekzematici a astmatici, koupila jsem od Cannadermu Robátko konopný a hroznový olej. Welleda fajn, ale zbytečně předražená. Na doporučení porodnice bych nedala, tam se sledují i jiné zájmy než dobře poradit ;)
Mmch- parfém je i v Balmandolu z lékárny, takže se nenechte zmást.

Ja uz jednu Weledu doma mam, mozna bych zauvazovala i o tom slunecnicovem oleji z lekarny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
2.4.13 15:02

@Agrimonia tohle mi neradí porodní asistentka z porodnice…ale je na vlastní noze…neupřednosňuje právě nic, jen nám říká co je přírodní. Já jsem právě taky měla od 2 let ekzém, do 18 let, pak se v pubertě vytratil…takže nechci nic pokoušet. Teď jsem se dívala na ten Nobilis a vypadá to dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
2.4.13 15:05

@Capelucita a jak daleko jsi?? zmizel mi u Tebe podpis…ale mám dojem, že ty jsi ode mě o 9 týdnů…
Na plyšáčcích říkáš, joo??? 8o Tak to jsem teda ještě neslyšela :lol:,ale pokud nemáš co dělat tak je to asi dobrá průprava…já to nechám na přírodě…ta nikdy nezklamala :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
2.4.13 15:08

@snažilka1210 TP mám za 4 týdny přesně. :) No, máme jednoho medvěda o velikosti mírně nedonošeného dítěte (váhově teda ne), tak na něm trénuju. Je to docela sranda. manžel mě tu včera fotil paki jsme řekli, že tyhle fotky stejně nemůžeme nikomu ukázat, protože by mě nechali zavřít do Bohnic. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.4.13 15:19

Předpokládám, že i plyšáci jsou vypraní, takže směle do toho! Já trénuju na živých (kamarádky 7-týdenní dcera), ale není to ono- jak není moje, bojím se do toho opřít! Plyšák je příliš statický a neklade odpor, to je nereálné :lol:!! Maximálně můžeš vyzkoušet vhodné kombinace oblečení. Jinak švagrová s plyšákem kupovala šátek na nošení dítěte a byla z toho v obchodě nadšená, ale kluka do toho ani jednou nestrčila, protože narvat tam chobotnici se všemi chapadly bylo nemožné :twisted:

@Capelucita píše:
Holky, díky za zajímavé názory. :mavam: Už se fakt děsně těším (a kromě toho mi hrabe, protože, vy které to ještě nevíte, tak si trénuju manipulaci s miminem na plyšákách) :mrgreen: Včera jsem i přemýšlela, že bych zkusila oblékání, ale mám vše vyprané a vyžehlené a tak to byl pro mě dobrý důvod, zatím, neudělat to. :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
2.4.13 15:21

Holky s tou kosmetikou je to vždycky výstřel do tmy. Když budete mít citlivější dítko, osype se vám i po Welledě. Ten Hipp je fest přírodní, přesně jak píše Agri, jen trochu ovoněný. Pokud bych měla v rodině alergie, šla bych do těch čistých olejů od Salusu, třeba 100% mandlový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
2.4.13 15:33

Motýlku, já zas budu hnidopich, ale jak myslíš, že to je zajištěné technologicky?? Já bych chtěla hydrofilní olej- aby šel použít rovnou na kůži (nebo na perlan k utírání zadku), ale taky rozmíchat do koupele. Kdybych použila čistě oleum helianthi, tak po nalití do vaničky mi to bude plavat nahoře, to mě moc neláká. Myslíš, že když se ve složení uvádí nějaký emulgátor, tak to můžu brát jako hydrofilní- tedy vhodné i do koupele??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
2.4.13 21:06

@Agrimonia Asi ano, ale mně osobně spojení oleje a vody připadá jako zbytečný kompromis. Přijde mi lepší dítko omýt vodou a pak promastit normálním olejem. Tak dostaneš z obou fází maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
3.4.13 07:59

Holky, já se taky spíš kloním k názoru, že čím míň kosmetiky, tím líp (pro děti i dospělé) :) u kamarádek se osvědčilo dítko nejdřív omýt každý den žínkou s trochou dětského mýdla (obyč. kostka), pak příp. jen vykoupat v čisté vodě (1-2× za týden) a pak natřít nějakým 100% přírodním olejem (Saloos, Hádek,,, na trhu je toho dost, stačí si vybrat) :)

včera mi na kontrole řekli, že mám hlavičku už hodně nízko v malé pánvi, čípek a hrdlo v normě, takže mi doporučili jen co nejvíc odpočívat.. :roll: nemyslí si, že by mio hrozil předčasný porod, ale na klidu to nepřidalo… a to mě ještě čeká dopořízení pár věcí, vše vyprat a uspořádat :lol: a do pátku jsem v práci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
3.4.13 08:06

@Baluš jééé ahoj, dlouho jsi se neozvala…za chvilku budeš mít svoje zlatíčko u sebe…a já bych to v Tvém týdnu těhotenství moc nenazývala předčasným porodem, jsi ve 34tt…když vydržíš ještě 14 dní tak by se to narodilo „skoro“ normálně. To mám spíše strach já, jsme ještě malincí…něco přes kilo
Kolik jsi přibrala, jestli se můžu zeptat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
3.4.13 08:18

@snažilka1210 já bych teda upřednostňovala porod až od 38.tt, to už je opravdu naprosto bezpečné, takže zatím doufám nebude malá spěchat :) přibrala jsem asi 14kg, cca 2-3kg mi dělá zadržovaná voda- krásně si od půlky těhotenství otékám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
3.4.13 08:30

@Baluš mě ani nemluv…ráno OK, ale jak začnu doma vařit, běhat kolem dělníků, uklízet tak mi už po obědě otečou lýtka…je píchnout špenlíkem…hrůza. Večer potom ve sprše se sprchuji na konec nohy střídavě teplou a studenou vodou a pak namažu gelem Priznitz…ta úleva. Když mám čas tak stačí na chvilku, když si nohy opřu o zeď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
3.4.13 09:49

@Baluš : Baluš, neboj. Já měla hlavičku narvanou v pánvi už ve 30.tt a doktorka byla úplně v klidu (akorát se jí to blbě měřilo :lol: ) a nakonec jsem přenášela. Nic to neznamená. Dokonce ani ty porodní cesty nejsou úplně indikativní k brzkému porodu. Někdy od 38.tt jsem běhala po světě s CS7 a zůstalo to tak až do porodu. Naproti tomu můžeš začít rodit ze dne na den a může to být fofr prostě proto, že se miminku už zachce. Je to hooodně nevypočitatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí