Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@snažilka1210 @ivik99
Holky, nebojte, ty bubliny v břiše jsou už vlastně ono
Já to měla tak, že na konci 19.tt jsem si byla jistá, že je to v děloze a ne ve střevech a zpětně jsem si uvědomila, že jsem pár takových drobných pohybů cítila už v 18.tt (ale to jsem to nedokázala ještě určit). No a ve 20.tt to bylo na 100%, hlavně vždycky večer. No a pak to jde holky rychle
Mimčo je cítit víc a víc, teď si někdy říkám, že se tam holka naše mele až moc. Rozhodně pohyby neminete a jak budou sílit a budou častější, tak si budete jisté
Prospívajícím mimčům zdar!
@snažilka1210 : U mě to poprvé bylo v ukončeném 19.tt. Ale fakt si myslím, že to co popisujete už pohyby jsou, počkejte pár dnů a budete si 100% jisté.
@ivik99 Máme
Chtěli jsme ji oslovovat hned jménem, jak jsme se dozvěděli pohlaví- je to Eliška.
@Baluš píše:
@ivik99 MámeChtěli jsme ji oslovovat hned jménem, jak jsme se dozvěděli pohlaví- je to Eliška.
To je pekne jmeno
. Ja si necham potvrdit jeste pohlavi na velkem UTz a pak se mozna i odvazim vybirat.
Preju pekne tehulkovani ![]()
Ahoj holky, já poprvé cítila pohyby poslední středu v listopadu
. Zrovna jsem cvičila své cviky na pánevní dno a - najednou to tam bylo. Bylo to super. Ale pokud třeba necvičíte panevní dno, tak jako prvorodiičky můžete cítit pohyby až po tom 20 tt, ale přijde to brzo. ![]()
@Capelucita tak já necvičím vůbec a mrzí mě to, protože jsem pořád krvácela a špinila a to bylo pořád jen " ležet, ležet, ležet",ale teď už 3 den bílo…je to krásný pocit a zkusím se na nějaké cviky už zaměřit. Taky jsem chtěla chodit plavat, ať se dám trochu do formy do porodu. V neděli začínám 6 měsíc ![]()
Ahoj holky,
tak ja prvni pohyby taky vnimala jako streva a nebyla si jista…a jelikoz mam placentu vpredu tak jsem opravdu prvni pohyby citila az skoro ve 21tt, takze do tydne je tu mate ![]()
Snazliko ja taky necvicim a taky me to mrzi, ale co hlavne ze je mala v poradku a byt tebou tak se na cviky vyprdnu aby jsi z toho zase nezacala spinit
@Baluš píše:
@ivik99 MámeChtěli jsme ji oslovovat hned jménem, jak jsme se dozvěděli pohlaví- je to Eliška.
@snažilka1210 Já teď taky necvičím. To moje rehabilitační cvičení je na zádech a já jak na chvíli lehnu na záda, tak se mi špatně dýchá. Nehledě na to, pánevní dno by se prý nemělo posilovat po 30. týdnu, takže už se k tomu hned tak nedostanu.
@Capelucita @eedi @snažilka1210 - ja taky necvicim. Mozna me to trochu mrzi, ale po me posledni zkusenosti radsi nebudu delat nic. Hlavne, kdyz miminka budou prospivat. Tech par mesicu se svet nezbori, zacvicim si potom, treba dlouhe prochazky s kocarkem a tak.
Já ještě pořád cvičím dle Mojžíšové a dle rehabky, která mi to postupně upravuje. Hodně na sobě cítím, když se ke cvičení pár dnů nedostanu, ale třeba na začátku těhotenství jsem cvičila s obavou, aby se něco nestalo a naprosto chápu, že když jsou nějaké komplikace, tak jste holky radši v klidu. To já bych v takovém případě necvičila taky!
@Baluš : To cvičení se Ti bude ještě hodně hodit. Já na to v těhotenství taky házela bobek a 7 týdnů po porodu mě vzaly záda a už mě nepustily. Ono se to nezdá, ale to miminko je pekelně těžké, když s ním má člověk x-krát denně manipulovat. Náš drobek už má 6 kilo… Takže už zase cvičím jako šílená. ![]()
@Motýlice Teda, to je pěkný drobek
Je dobře, že pěkně prospívá a jste všcihni zdraví (i ty záda se dají určitě rychle do kupy). Já se pak těším, že budu moct s kočárkem přidat i trochu kardio pohyb, ten mi teď chybí. Ale rozhodně bych ho nedala, stačí, když trochu zrychlím chůzi a funím jak lokomotiva, začíná se objevovat i tvrdnutí břicha a schody… o těch ani nemluvím, to je minimálně výstup na Sněžku
Takže jsem nakonec ráda, když si lehnu na karimatku a pěkně pomalu dělám Mojžíšku anebo se různě protahuju na míči…
@Baluš Balušk, jen cvič, dokud to jde. Já teď neudýchám leh na zádech, takže necvičíma záda už to cítí. Taky mám víc podloženou hlavu - a šup, už mě bolí za krkem… ach jo, ale už jen +/- 10 týdnů a holčička je tady mezi námi.