Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ivik99 měla jsi dneska poradnu??já mám zítra, tak snad mi taky už něco řekne, budu 15+5
a co jsi více chtěla? ![]()
@snažilka1210 píše:
@ivik99 měla jsi dneska poradnu??já mám zítra, tak snad mi taky už něco řekne, budu 15+5a co jsi více chtěla?
Nevydrzela jsem to a objednala se o tyden driv, potrebovala jsem uklidnit, ze je vse ok. Tak dnes by ti taky meli rict, co to bude.
Jelikoz minule jsme si mysleli, ze to bude holcicka a nakonec by z toho byl kluk, tak jsem si rekla, ze tentokrat se na to nebudu soustredit, hlavne, aby to bylo zdravy a donosili jsme to az do konce. Takze nakonec to vcera byla taky radost, ze vse je hlavne tak, jak ma byt. U kluku mame dost dilema s jmenem, holcici bysme si vybrali nejake hned, ale klucici…
@ivik99 tak už se dneska těším…snad to půjde vidět. Jdu na oběd s kamarádkou, pak ve 2 k dr tak odpoledne napíšu jak jsem dopadla.
My to máme přesně naopak, klučíčí buď po tatínkovi Pepa nebo Petr, to se líbí mě více, protože máme už doma 2 Josefy
, ale na holku zatím jen Alenka po mamce, se nám líbí oboum, ale jinak nic…
@snažilka1210 píše:
@ivik99 tak už se dneska těším…snad to půjde vidět. Jdu na oběd s kamarádkou, pak ve 2 k dr tak odpoledne napíšu jak jsem dopadla.
My to máme přesně naopak, klučíčí buď po tatínkovi Pepa nebo Petr, to se líbí mě více, protože máme už doma 2 Josefy, ale na holku zatím jen Alenka po mamce, se nám líbí oboum, ale jinak nic…
Tak to dej pak urcite vedet, jsem zvedava
. U nas to Petr urcite nemuze byt, s par jsem chodila. Prijde mi, ze tech klucicich je malo. Vynecham nejake byvale lasky, ty, co se mi nelibi, co se nelibi pritelovi, ty, co uz jsou kolem v rodine a je tam minimum. Ty moderni se mi nelibi. Ale u holek se mi prave libi ty modernejsi, tam bych si vybrala.
@ivik99 přesně, mě se jich taky dost líbí, ale je toho celá rodina, kamarádi mají také, takže se ten výběr dost zůží.
@snažilka1210 - tak jak jsi dopadla na kontrole? Doufam, ze je vse ok
@ivik99 ahoj, no právě že ne, ani se mi o tom nechce mluvit.
Mám slabší uteroplacentární spojení, mezi placentou a dělohou. Takže totální klidové režim, spočívající jen v ležení a nic nedělání. Jinak nemocnice, pokud nebudu poslouchat. Za 14 dní kontrola, ale jedu ještě dneska k jednomu známému, je gynekolog, pracuje ve FN, tam mají lepší ultrazvuk a řekne mi co a jak. Jedem tam kolem 4 hodiny, tak pak budu vědět přesněji. ¨
Placentu mám ještě na přední straně, která dosahuje k vnitřní brance…taky nic moc…nevíš kde ji máš ty?
Taky se píše, že na přední straně jsou kluci a na zadní holky.
No jsem z toho taková špatná, ale trápit se budu až dneska po té prohlídce.
@snažilka1210 píše:
@ivik99 ahoj, no právě že ne, ani se mi o tom nechce mluvit.
Mám slabší uteroplacentární spojení, mezi placentou a dělohou. Takže totální klidové režim, spočívající jen v ležení a nic nedělání. Jinak nemocnice, pokud nebudu poslouchat. Za 14 dní kontrola, ale jedu ještě dneska k jednomu známému, je gynekolog, pracuje ve FN, tam mají lepší ultrazvuk a řekne mi co a jak. Jedem tam kolem 4 hodiny, tak pak budu vědět přesněji. ¨
Placentu mám ještě na přední straně, která dosahuje k vnitřní brance…taky nic moc…nevíš kde ji máš ty?
Taky se píše, že na přední straně jsou kluci a na zadní holky.
No jsem z toho taková špatná, ale trápit se budu až dneska po té prohlídce.
jej, to me mrzi, ale kdyz budes v totalnim klidu, tak urcite vsechno dobre dopadne. Snad ti doda na klidu ten vas znamy, treba to neni az tak hrozne, nekdy je opravdu lepsi mit vic nazoru.
Hmm, nejake uteroplacentární spojení moje doktorka neresila. Kvuli tomu krvacis?
Ja ji mam asi na zadni, tedy podle 1. screeningu, pokud se jeste potom neposunuje. Ja mam zas problem, ze me se pry zas zacina prilepovat na myomy, co mam, coz taky neni dobre, protoze ubiraji na funkci te placenty. Snazim si to nepripoustet. Musim se jen modlit, ze jsme tentokrat silnejsi a vydrzime az do konce.
Drzim peste na dobre zpravy. A hlavne odpocivej ![]()
@ivik99 děkuji za podporu, na zadní stěně je lepší…S placentou jednou, jsem ani nevěděla, že se něco takového řeší…k večeru napíšu, ju? ![]()
@Motýlice Motýlku, může se Tě ještě na něco zeptat. V CAR při IVF mi nasadili Utrogestan 3×2…to jsem do 14 týdne pravidelně zaváděla. Pak jsem už byla u svého dr, který mi to snížil na 3×1 a v neděli jsem si zavedla poslední, protože jsem si říkala, že v 16 týdnu(co jsem četla od jiných holek)je ten Utrogestan zbytečný už. No a včera se mě můj gyn.dr ptal jak Utrogestan, tak jsem mu řekla, že už ho neberu, že mám poslední platíčko tak mi řekl, ať ho teď dojím 3×1…myslíš si, že to k něčemu je?? Když už jsem ho 4 dny nebrala a teď jíst, jsem dneska na konci 16 týdne. Děkuji
@snažilka1210 : Myslím, že už je to zbytečné, na druhou stranu to neuškodí. Já vysazovala ve 12.tt všechno a zcela bez problémů, ani jsem nezašpinila. V 16.tt už musí být placenta plně vyvinutá. Někteří doktoři dávají Utroš dýl při rizikovém těhotenství (třeba u dvojčat), ale jestli je to opravdu k něčemu, je dost nejasné.
@patulinek : Zbožňuju tyhle silácké řeči o tom, jak stačí na to nemyslet. Buď ráda, že jste zdraví a nech nás žít. ![]()
Ahoj holky, tak je všechno v pořádku, byla jsem dneska u známého dr, který je ve FN a mají tam už ten nejlepší utz a placenta je v pořádku, byl tam jakýsi stín 4mm, ale to říkal, že to nebude odchlíplá placenta. Takže mě včera můj dr dodta vystrašil, ale budu ted raději odpočívat.
A víme už co to bude…dneska se nám ukázal v plné kráse
…BUDE TO CHLAPECEK!
Petřík