Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1566
28.11.12 11:31

@Motýlice tak to je vazne maloucko ty moje sumivky, ale dnes uz me to skoro neboli tak na to prdim a kdyz by se to zase zhorsilo tak to reknu znova dr a uvidime, rozhodla jsem se to neresit, pak mam zbytecne pochyby, musim být na sebe tvrdá :P :jazyk: Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.11.12 12:00

@Motýlice
Já nechci vypadat jako kverulant :mrgreen:, ale v Tbl. magnesii lactici je 500 mg laktátu hořečnatého, což odpovídá jen 51 mgčistého hořčíku.
Magnesium 250 Pharmavit je 420 mg oxidu hořečnatého, což odpovídá 250 mghořčíku.
Vstřebatelnost (využitelnost v organismu) se obecně uvádí lepší u toho laktátu (je to organická- tělu podobnější forma) než u oxidu. Takže nakonec budou oba přípravky možná tak nastejno… Já jen, že to není tak jednoduché, jak to vypadá! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
28.11.12 12:22

@Agrimonia : :mrgreen: OK, uznávám svoji chybu a děkuji za opravu, drahá kolegyně. :D Poměřuju tady nepoměřitelné, takže kdo ví, jak to ve skutečnosti s tím „využitelným“ hořčíkem je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.11.12 12:27

@Agrimonia Jestli to chápu dobře, tak v jednom šumáku je vyšší dávka, než já teď beru za celý den ve 3 tabletách, ale ty tablety se lépe vstřebávají. Je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.11.12 12:44

Přesně tak Capel :mrgreen:. Je fakt, že z gyndy vždycky píšou jen ten laktát- je organický. Nebo Magnosolv, tam je směs oxidu a subkarbonátu, celkový hořčík 365 mg (takže nejvíc- taky je jenom na recept). Je v tom i kyselina citronová, ta tuším pomáhá té vstřebatelnosti. Motýlku, pojď, dáme to dohromady :jazyk:. Ani v SPC se totiž tu vstřebatelnot nedozvíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
28.11.12 13:44

@Agrimonia : Tak jsem udělala menší průzkum na téma biodostupnosti a obsahu hořčíku v různých solích. Omlouvám se, že to tady zkopíruju v originále, ale je to jednoduché. Celkové množství hořčíku, které je tělo schopné zužitkovat závisí na dvou faktorech

1. množství ionizovatelného hořčíku v preparátu (zde „Elemental Mag“)
  2. jeho vstřebatelnosti (zde „Bioavailability“)

Magnesium Sulfate — Elemental Mag = 10%, Bioavailability =?
Magnesium Chloride — Elemental Mag = 12%, Bioavailability =?
Magnesium Oxide — Elemental Mag = 60%, Bioavailability = 4%
Magnesium Carbonate — Elemental Mag = 45%, Bioavailability = 30%
Magnesium Hydroxide — Elemental Mag = 42%, Bioavailability =?

Magnesium Citrate — Elemental Mag = 16%, Bioavailability = 90%
Magnesium Lactate — Elemental Mag = 12%, Bioavailability = 99%
Magnesium Glycinate — Elemental Mag = 18%, Bioavailability = 80%
Magnesium Malate — Elemental Mag = 6.5%, Bioavailability =?
Magnesium Taurate — Elemental Mag = 9%, Bioavailability =?

A teď se pokusíme o porovnání našich preparátů:

Pharmavit 250 — 420 mg (oxid) — 250 mg Mg2+  — 10 mg využitelného hořčíku
Magn. lactici — 500 mg (laktát) — 51 mg Mg2+ — 50 mg využitelného hořčíku
Magnosolv  — 670 mg + 342 mg (karbonát + oxid) — 169 mg + 196 mg Mg2+ — přeměna v roztoku na citrát — 328 mg využitelného hořčíku
Magne B6 — 470 mg (laktát) — 48 mg Mg2+ — 47 mg využitelného hořčíku

A vítězem se stává… Magnosolv!! :lol: Šumák Pharmavit to bohužel projel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
28.11.12 14:14

Tak to je pekne děvcata muj šumaček chudáček je na nic :jazyk: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
28.11.12 14:28

@eedi : Není nanic, jen od něj nečekej velké zázraky, pokud se nebudeš prolévat zrovna litry lahodné jahodové tekutiny. Mimochodem - chutná Ti to, eedi? Mně tahle příchuť přijde jako jedna z nejšílenějších, se kterou jsem se v rámci různých šumáků setkala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
28.11.12 14:39

Motýlice- výborný přehled :potlesk:

Já beru Magnesium Lactici, dokonce mně v lékárně vůbec nedoporučili šumivé tablety, že to u těhotných není dobré- může to dráždit žaludek, ale hlavně to prý zbytečně přetěžuje ledviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.11.12 14:40

Magne B má pro těhotné dávku tuším 1 tabletu denně. (toliko můj amatérský dodatek k Vaší odborné diskuzi - holky, jste fakt dobré)

Eedi: já na začátku pila magnesii, paní doktorka se jen usmála a řekla, vy máte moc citlivou dělohu (sáhla mi na břicho a hned ví, jak ji mám velkou a jak reaguje) a potřebujete hořčík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
28.11.12 15:23

@Baluš : Já jsem Mag. lactici zvolila hlavně kvůli jeho ceně - šumáky vyjdou hodně draze + jak už jsem říkala, ta jahoda mi zrovna moc nelezla. A taky jsem žila v přesvědčení, i když tou dobou založeném vlastně na omylu - :mrgreen: jak mi později vysvětlila Agri - že v tom šumáku je toho moc málo. Bylo pro mě snazší spolknout tabletku než to popíjet(i když je pravda, že v prvním trimestru byla i taková tabletka v krku velkou výzvou :lol: ).

Jinak, odborné diskuse mi teď vyloženě chybí, co jsem doma na MD, takže si krátím volné chvilky doma kdečím. „Úkoly“, jako byl tento, jsou pro mě přímo balzámem na duši. A ještě snad i užitečné, sama jsem byla moc zvědavá, jak to dopadne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.11.12 15:39

Smekám, kolegyně, a velmi děkuji, to si zarámuju!!! :mrgreen:
Já věděla, že tě navnadím a že si ráda zkrátíš to čekání na porod :jazyk:
Máš dobré zdroje, já našla třeba BAV u oxidu 20 % a u laktátu 80 %… a pak se v tom vyznej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
28.11.12 16:40

Musím teda říct, že válíte holky, vy jste asi lékárnice ne? :mrgreen: myslím, že jste to tady kdysi psaly :lol: Super, aspoň budu vědět, až to bude pro mě aktuální. Holky, je něco co se v těhotenství vyloženě nesmí?? Slyšela jsem, že hřiby není dobré jíst…potřebovala bych si koupit nějakou knihu, máte některá nějaký dobrý tip??Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.11.12 18:40

Tak mě se neptej, já tohle nehrotím, jím všecko :mrgreen:. Nesmí se kofein- kafe, černý čaj, zelený čaj, plesnivé sýry a jiné nepasterizované věci (feta…), vnitřnosti, tatarák, spousta holek řeší listeriozu, takže se vyhýbají čerstvé zelenině (třeba v restauraci- když si to samy neumyly) atd. atd. Na internetu toho určitě najdeš kvanta, knihu bych kvůli tomu asi nehledala.

Já to beru poněkud střízlivěji- kafe jsem omezila z 2-3 na jedno, syrové maso mi nikdy nejelo, dodržím spíše pestrost stravy než mě začne omezovat blitíčko- takže hodně zeleniny, ovoce, maso pořádně propečené, občas nějakou rybičku, hodně mléčných výrobků, občas luštěniny, dobré jsou ořechy (buráky), věci s mákem (má hodně vápníku, železa a hořčíku), přidám nějaké omega 3, ať nemám blbé dítě a když budu mít chuť na nepasterizovaný sýr, tak si ho dám, protože je jím už asi dvacet let a chutnají mi… Tak asi tak :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
28.11.12 19:57

@Agrimonia tak já to nehrotím vůbec, kávu mi doktor řekl že můžu…zelený čaj piju, to syrové maso to je jasné…takže prostě normálka. Dokonce i vínečko si můžu někdy dopřát, tak 2 decinky :mrgreen: Ale ted jsem začla pít Caro e moc mi to šmakuje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí