Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5043
28.11.12 20:26

@Agrimonia : Mám ke stravě naprosto stejný přístup. Celé těhotenství jsem jedla, na co jsem měla chuť, ono se to „nezdravé“ nějak omezilo samo - prostě se mi nestane, že by mě popadla náhlá touha stáhnout na posezení celou láhev vína. ;) A pestrost v jídle a pohoda matky jsou důležité faktory. Zblbla bych, kdybych měla pořád řešit, co můžu a co nemůžu. Sýry taky miluju, takže jím všechny. Ze začátku jsem nad plísňákama trochu váhala, ale prcek si o ně řekl, takže se k nim brzy dostal. :mrgreen:

Jo a ještě malá poznámka k tomu hořčíku - určitě by se dala najít různá čísla, kdyby si člověk dal tu práci a porovnal větší množství zdrojů. Já to vytáhla z jednoho, který jsem vyhodnotila jako důvěryhodný, ale nechci tady z toho rozhodně dělat Bibli. Přesná čísla budou nejspíš „někde mezi“, ale pro hrubou orientaci a porovnání by to mohlo jakžtakž sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.11.12 20:39

Jídlo také nějak extra neřeším. Nejím syrové maso, ale dobře propečené, snažím se o pestrou stravu, tu jsem teda jedla obvykle, jen při mém „čínském období“ jsem spoustu věcí omezila. Snažím se si železové kapičky kapat do džusu (pořádného) a taky jsem zjistila, že asi nedávám tolik mléka či mléčných výrobků, takže teď dopoledne piju hrnek mléka. Jediné, co s snažím, aby se to mléko vešlo do doby, kdy beru železo, protože by se jinak vápník tloukl s tím hořčíkem. To je vlastně jediné co řeším, aby mezi tabletkama horčíku a kapičkama železa byl rozdíl minimálně 3 hodiny. Je to docela hoňka, protože kaičkuju 2× denně a pilulkuju 3× denně. A když si o víkendu přispím - a chodím pořád spát se slepicema, tak je to občas o prsa. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
28.11.12 20:55

No hezky holky, to jsme se tu sešly samé rozumné! :mrgreen:
Jo a červené víno si dávám decku každý den už od transferu a jaký to mělo v děloze úspěch :pankac: I když v sousední diskusi mě za to málem ukamenovali za nabádání k alkoholismu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
29.11.12 08:33

@Agrimonia Při dvojkách jsem na jaře popíjela od transferu červené víno. V létě jsme byli po ET u táty na chalupě a tam se pilo pivo. Nemyslím si, že by miminku nějak vadilo ani jedno, ani druhé, jednak do cca 4-5 týdne si embryjko žije z vlastních zásob a druhak v přiměřeném množství jde o zdraví prospěšné tekutiny. Jen červené víno mi totálně přestalo chutnat a pivo si dávám jen ze zdravotních důvodů, když sním něco tučného nebo mě bolí žaludek. A i tak si nejdřív naleju skleničku velikosti 1,5 dcl a někdy nedopiju, někdy si trochu přidám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
29.11.12 09:44

Ahoj holky,
tak ja jsem taky od ET popijela cervene vinko dokonce mi ho v Car doporucily a taky to melo uspech, ale ted mi nevoni…jinak jim vse krome plisnaku a syroveho masa, ale to jsem nejedla moc ani pred tim…akorát mi nedela dobre syrova zelenina tak to nahrazuji ovocem, to muzu porad…
Jeste se vratim k tomu rorciku, Motylku ta jahodova prichut je desna piju to se zatatym vyrazem na ex…ted si chci koupit taky tabletky asi tu magnesii laciti, myslis, že si to muzu nasadit sama?
Jo a vcera jsem poprve pichla sama Fraxik…jinak mi vzdy vsechny injekce pichal pritel nebo sousedka zdravotnice…a slooooo mi to kráááásne, tak mam radost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
29.11.12 14:10

@eedi : Pokud nemáš žádné problémy s ledvinami, tak směle hořčíkuj i s Magn. lactici. ;)

@Agrimonia : Z toho si nic nedělej, že Tě militantní těhule chtěly ukamenovat. To už je úděl pionýrů osvícených názorů. :lol: Na mně se taky jedna naprdla, když jsem se jí vysmála, když zcela vážně ostatní poučovala, že těhotné by neměly žehlit ani vařit, aby se nepřehřálo miminko. :mrgreen: (V práci mi pak kolegyně řekly, že jsem se naopak měla k téhle teorii přidat a žehlení hodit na manžela s tím, že se nedá nic dělat. :lol: )
A k tomu vínu - mně stejně jako Capelce přestalo v těhotenství chutnat. Užívala jsem si ho jen na úplném začátku, pár týdnů po ET, pak to bylo to první, na co mi stačilo pomyslet a bylo mi na zvracení (spolu s kafem) a když nevolnosti pominuly, chuť na víno se už nevrátila v té podobě jako před těhotenstvím. Semtam si ho vychutnám, ale je to zřídkavé, mnohdy manžel otevře lahvinku a já fakt nemám vůbec chuť. Což se mi dřív nestávalo. ;) Takže si dej, dokud jsi při chuti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
29.11.12 15:09

Tak koukám, že musím popít do zásoby než to přijde :twisted:

No s tím žehlením jsem tady na to též v létě narazila a velmi mě to pobavilo! Já jsem žehlila zrovna včera a přemýšlela jsem, do jaké vzdálenosti od žehličky asi může jít sálavé teplo, ale i kdybych byla břichem přilepená na prkno (což by byla -zatím, když jsem bez břicha- krajně nestabilní poloha :mrgreen: ), tak předávané teplo je nulové. Já bych to brala s notebookem- to je můj nešvar, plácnout sebou na gauč a noťas na břicho. Tak to odbourávám tím, že si noťas dám spíš na stehna a pod něj polštář… ale žehlení a vaření :roll:. Nejsem jako moje fena, která po nakrytí psem ještě ten den zaujala postoj- „teď jsem těhotná, nic po mně nechtějte, já si sem lehnu, noste mi sem jídlo, netahejte mě na procházky a zapomeňte, že budu štěkat kolem plotu!“ A opravdu to dodržela až do porodu :lol: (ještě že jsou feny březí jen dva měsíce!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
29.11.12 17:13

Teda, to jsou starosti, ještěže nám žehlí paní. :) Ale to má jiný důvod, já nežehlím, resp. věci, které mám, není třeba žehlit. Když jsem s mým milým teprve chodila, resp. jsme se sestěhovali, řekla jsem mu, že má s košilema 2 možnosti, buď je bude žehlit sám, nebo se může domluvit s paní, která mi chodila (jsem alergická na prach) uklízet. Co Vám mám říkat, řekl, že si je bude žehlit sám a po týdnu se domluvil s paní. :lol: Fakt je ten, že já jsem to platila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
29.11.12 17:43

@Capelucita : Capelko, gratuluji k pohybům - paráda, že jo? ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
29.11.12 17:47

@Motýlice no, super. Různě se mi občas něco děje v bříšku, ale to, že jsem to cítila pod rukou, to je fakt bomba. :)

Eedi: taky už je cítíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
30.11.12 09:18

Ahojky,
tak utz vcera dopadl na jednicku, krásne jsme si malou prohlidly, super zazitek…
Ja pohyby jeste asi necitim, jako citim chveni a neco v brise, ale když prilozim ruku tak nic…ale pry do tydne bych je uz mela citit…už se tesim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
30.11.12 10:14

@eedi : Gratuluju k UZ. :hug: S pohyby si hlavu nedělej, to přijde. já si na začátku taky nebyla jistá, jestli už je to ono, připomínalo mi to bublání střev. A na to, abys to cítila pod rukou musíš mít takhle brzo docela štěstí. Přece jen je prcek ještě malý a má spoustu místa, kam všude může kopat. ;) Nechali jste si říct pohlaví nebo se necháte překvapit? (vůbec to z Tebe nechci mámit, je to vaše věc, jen mě zajímá, jestli jste byli zvědaví nebo si to necháváte až na sám konec. ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
30.11.12 10:21

@Motýlice Tak bublani strev mi to taky pripomina, tak to bude asi ono…
My pohlavi diky PGD vime uz od zacatku, bude to holčička :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
30.11.12 10:26

Holky tak já jedu dneska ještě k jedné gynekoložce se ukázat, s tím hematomem, tak držte pěsti, aby se nezvětšoval, toho se děsím nejvíc. Pisnu odpoledne, mám to na 13,00 a pak jedeme ještě vybrat koberec do ložnice, aby jsme ji měly do Vánoc hotovou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
30.11.12 10:34

@snažilka1210 Budu na tebe myslet a drzet pěstieky at mas dobre zprávy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie