Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bibušenka presne jak pise Capelka BI ma dnesk kazdy druhy par a spermio taky vse se da vyrest Prednisonem a IVF tak nepropadej panice my meli to same…
A tomu Heliosu se mi nechce verit, ze to neresi, je to jedno z lepsich CAR, ja do nej dojizdela 170km a vyplatilo se, byla jsem max, spokojena…mozna sis to jen spatne vylozila ![]()
Ahojky Nejen Vám, ale třeba i ostatním snažilkám bych chtěla něco doporučit..Nám to po roce a půl snažení pomohlo Byl mi doporučen přípravak MACA – přírodní tabletky, které napomáhají jak mužské tak ženské plodnosti a hormonální rovnováze..Nám stačily dvě balení využívat a už mám od minulého týdne potvrzen 5.týden těhotenství snad vše bude pokračovat dobře U nás byl problém v obou případech, mně se tvořil nedostatek hormonů a přítel měl pomalé spermie a ještě malé množství, ale MACA opravdu zabrala. Doporučila mi ji kamarádka, které taky pomohla. Tak pokud by některá ze snažilek.-) měla zájem, mohu vám prodat 4balení, co jsem si objednala a už je nevyužiji Cena balení 150Kč (původní cena 190Kč). Tak pokud by měla některá zájem, stačí písnout Berou se dvě tabletky denně a nám to zabralo hned po měsíci a půl..Pžedtím jsme zkoušely vše možné, gynekolog už nás chtěl odeslal na IVF a já jsem chtěla vyzkoušet ještě něco jiného a vyšlo to
Ahoj snazilky
jestli ma nekdo podbny pripad azoospermie a otehotnela prirozenou cestou …nebo zazrak.
@DIDA01 : Ahoj, asi tě nepotěším, ale azoospermie = žádná spermie a s tím se otěhotnět opravdu nedá. Důležité ale je, jestli je to opakovaný (potvrzený) nález nebo to byl nějaký výkyv - třeba v důsledku nemoci, přehřátí atd.. Rozhodně to chce SPG párkrát zopáknout a pak teprve dělat závěry. Pokud to zůstane takhle blbý, tak jedinou naději vidím v chirurgickém získání spermií od partnera přímo z varlete (MESA, TESE) a následné IVF. Na přirozené otěhotnění bych každopádně nespoléhala, nejspíš byste zbytečně ztráceli čas.
@DIDA01 já mám v jiné diskuzi kočku, co má její partner taky azoo a v CAR jim šikovná laborantka našla jednu jedinou spermijku a tu použili při IVF. Takže neztrácej naději, i zázraky se někdy dějí, ale musíš jít přímo do IVF. A jak píše Motýlice, chce to zopakovat alespoň 3×…
Ahoj holky, tak jak se tady mate?
U nas porad stejne, ve čtvrtek jdeme na velky |UTZ do genetickeho centra, tak se tesim, ale zaroven mam obavy.
Motylku tak jsi na konci, koukala jsem do metriku, juchuuu za chcili bude maly motylek u maminky v naruci…jak se citis asi nema cenu se ptat vid
Tak ti preji co nejpohodovejsi porod ![]()
Capelu chtela jsem se te zaptat, kdyz jsi tak nejak stejne tehu jako ja, me posledni tyden trapi takovy jako tlak v podbrisku asi to ani neni bolest ale porád to citim a nekdy me to pichne na leve nebo prave strane jedine kdy to necitim je v predklonu do praveho uhlu, když mi jako visi brisko dolu…necitis to take? Kdyz jsem to rekla dr v poradne tak mi jen odsekl že je to normalní, tak nevim jsem z toho dost rozladená.
Eedi - špatně vyložila? Neřekla bych, udělali nám vyšetření, nedali nám žídné prášky, to s těma protilátkama pan Texl řekl jen tak, že to nemá ani prý zatím potvrzené, takže to ani nemám s konečnou platností…
A o zbytek se nezajímal, žádné prášky, žádné další postupy.
A Kacenka24, napiš mi svůj mail prosím. Macu bych určitě vyzkoušela.
@Bibušenka Tak to me mrzi, me se venovali plne a dnes diky nim jsem tam kde jsem.. Tak urcite mas nejake vysledky v ruce tak se objednej do jineho CAR na konzultaci. Ale myslim, že vas pripad vyresi IVF a spravna medikace…
Preji hodne stesti…
@eedi : Neboj, velký UZ bude určitě v pohodě, budu na vás s prckem myslet.
S těmi bolestmi bych se moc netrápila, zní to jako když se natahují vazy, co drží dělohu. Něco podobného jsem měla v téhle fázi taky - i když to nebyla permanentní bolest, ale spíš mi občas podbřiškem projela ostřejší bolest. Přišlo mi to normální. Jestli Tě dr. viděl a nenašel nic divného, tak je to určitě v pohodě.
No jo, jsme na konci - a teď to ještě vysvětli našemu mladému.
Jsem nervózní jak pes, na porod to stále nevypadá a k tomu pořád nějaké SMS a telefony, jestli uuuuuuž. Až se naštvu, tak si to vypnu a budu normálně hrát mrtvého brouka.
@Motýlice Taky si to myslim, že se roztahuje děloha, dost mi totiz za posledni tyden vyrostlo brisko, dr. me vysetril pohmatem uvitr a rekl dobry, tak mu budu verit, ale znat me to me sebepozorovani, ja uz chci byt takyyy na konci…jeste pulka to uz zvladnem ![]()
Tak ja posilam malemu Motylkovi energii
aby se co nejdrive vypravil na svet a maminku netrapil…jooo ty sms by me taky znervoznovaly
Taky ńa vas budu myslet ![]()
Ahoj holky, tak dneska jsem byla na kontrole, dostala jsem těhotenskou průkazku, plod se krásně vyvíjí, od minula hodně porostl…odpovídá 7+6,ale jsem jakoby 8+3,ale říkal, že to vůbec není důležité, hlavně že roste.Vzal mi cytologii, krev, objednala jsem se na genetiku, tu mám mezi svátkami 28.12…
Jediná věc co mě trochu rozhodila je, že mi řekl, že tam mám hematom, pošpinuji tak nějak pořád, ale jen lehoulince. Říkal, že opravdu musím mít klidový režim, polehávat, pospávat, žádné velké nákupy na Vánoce, prostě hodně odpočívat. Ptala jsem se, co by se stalo, kdyby nezmizel…tak mi nechtěl ani odpovědět, tak jsem pak zeptala sestřičky a ta říkala, že bych musela na přerušení…to se mi udělalo úplně zle. Holky měla jste to některá, zmizel Vám???Děkuji moc ![]()
@snažilka1210 : No, musím to říct na plnou hubu tak, jak to je… ta sestřička je blbka. Hematom je vcelku běžná těhotenská komplikace. Pokud není blbě uložený (přímo pod placentou) nebo není extrémně velký, tak z něj obvykle žádný větší problém nekouká. Spíš je to nepříjemné, protože krvácení nikomu na klidu nepřidá, že… Já měla hematom hned na začátku v 6.tt. a do dvou týdnů spontánně zmizel. Mezitím jsem průběžně špinila. Taky mě chtěli nechat na nemocenské, ale já byla nějak vnitřně přesvědčená, že to není v mých rukou a že buď to ten embouš vydrží nebo ho potratím tak jako tak. Takže jsem žádný zvláštní klidový režim nedržela a dopadlo to dobře. Hematom zcela jistě není důvod pro přerušení. Nikdy. Maximálně může způsobit spontánní potrat, ale to spíš jen za určitých podmínek, jak jsem psala výše. Takže zachovej, prosím, klid.
Motýlku, ty umíš každého tak strašně uklidnit! Nakoukla jsem, že jsi se dopracovala do konce, už rok ti tu držím palce a hrozně ti přeju dvě věci- aby převládl z porodu dobrý pocit (bolest všecky čekáme, že) a aby mlaďoch byl spokojené mimčo!
@Motýlice moc moc Ti děkuji, já musím ještě napravit situaci, ona mi nechtěla říct tu druhou variantu tak já na ni „takže to nejhorší“ a ona že jo. Ale až teď jsem pochopila, že myslela potrat a né přerušení…tak to jo. No mě doktor k tomu nic neřekla, kde leží, prostě, když se dívám na tu fotečku tak je napravé straně vedle toho černého kolečka nebo kapky, kde je uložený bobánek. Tak snad to dobře dopadne, mám brát pořád ten ascorutin nebo já teď jím rutascorbit…mě dr řekl, že jakmile nešpiním ať ho nejím, ale na jiných diskuzích ho holky jí pořád preventivně, je to přeci jen vitamín, že?
Ascorutin by se správně v těhu neměl- jen v těch odůvodněných případech. Takže dávala bych jen po nezbytně nutnou dobu. Jsou popsána nějaká (asi spíše teoretická) rizika pro vývoj plodu, která nejspíš nikdy nikdo neprokázal a Ascorutin se používá u těhulí už sto let, ale pro jistotu…