Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, nejde vás tu přečíst, a tak se zeptám přímo, omlouvám se, jestli znovu. Zajímá mne, jestli když cítím bolest při ovulaci a mám dost plodného hlenu, jestli se může i při těchto příznacích stát, že ovulace neproběhne. Nechci se stresovat měřením BT, dva měsíce jsem to zkoušela a otěhotněla, sedělo to, i OVUtesty seděly s bolestmi. Jenže teď od revize mám divné bolesti vždy od 3.den MS, trvá to do konce MS, plodný hlen je z počátku žlutohnědý, bojím se endometriózy…dr. na mě nic nevidí. Mám toho už dost za sebou, viz. podpis, jen mě zajímá to s tou ovulací, děkuji za reakci:)
Mohlo by se stát, že bych ovulaci na testu propásla? Když bych testovala přesně po 24 hodinách? Máte zkušenost s GS Ovultestem?
@Hanymany Ahoj, za sebe teda zkušenost s ovutesty nemám žádnou
Celkově je tvůj dotaz už hodně odborný, co ti na to říkají na gyndě nebo kam ještě třeba chodíš? Já taky poznávala ovu podle hlenu i mírného tlaku v podbřišku, ale vždycky to bylo opravdu jen pár dní uprostřed cyklu… Zabarvení hlenu může být normální při oplodnění a zahnizďování (to ale určitě víš), jinak by asi měl být čirý (ale nevím přesně???). Ptala bych se víc doktorů ![]()
@Baluš dr. říká vždycky, že je to možný nebo divný, ať si vezmu brufen, kdyby se to neměnilo, tak laparka nebo hysteroskopie, teď nevím jestli je to přesný název, kouknou do dělohy. Do revize jsem ty bolesti neměla…byla jsem s tím i na ambulanci, tam doktor taky nic neobjevil. Přijde mi, jako kdybych neodmenstruovala úplně a ješte trochu špinění odešlo s hlenem, ale nešpiním…jenže na utz byla vždy děloha čistá
@Hanymany ahoj, netuším. Já měla ovulační testy cleareblue, manžel vybral sofistikovaný aparátek a objednával ve Velké Británii.
Ahoj holky, už se mi nic nekrátí
v sobotu 11.5. přišla naše Eliška ve 14.52 na svět
vše začalo nočními poslíčky (které už jsem měla víckrát), ale pak praskla voda (před 3.00 hod.) a jelo se… ty pravé kontrakce vedoucí k porodu přišly kolem 9.00 hod. a před 13.00 bylo vše připravené na tlačení, bohužel Eli měla porodní nádor a nesestupovala tak, jak by ideálně měla, díky super asistentkám a doktorce (byly to takové úžasné sudičky kolem mě) se ale vše nakonec povedlo
trochu více šití, ale veškerá bolest okamžitě zapomenuta a jede se na šťastné vlně hormonů ![]()
@Baluš - ohromna gratulace!!!
At Vam Eliska pekne roste a dela jen samou radost. Uzivej si toho uzlicka ![]()
@Baluš : Velká gratulace od Motýlkových. Ať vám Eliška dělá jen radost. ![]()
@Baluš moc gratuluju k Elišce. Ať se jí jen daří a Vám ať dělá stejnou radost, jakou jsi měla, když jsi našla ty //. ![]()
@Baluš jééje, tak to moc gratuluji
, jsi holka šikovná. A v kolikátém týdnu jsi teda rodila?? 39?? Takže už jste doma, že? Tak se pěkně sžívejte a dej vědět jak si vedete ![]()
Také gratuluji a že se tak blbě ptám, co je to porodní nádor, zní to hrozně
@Hanymany já bych řekla, že je to na hlavičce taková větší boule, ne?? Asi jak šlo miminko špatně cesami??? Ale jen si myslím, třeba nám to někdo vysvětlí
@snažilka1210 @Hanymany Holky je to tak, zní to děsně, ale opravdu je to, jak píše Snažilka. Myslím, že ho Eli neměla tak výrazný, žádnou velkou šišatinu a vybouleninu jsem na ní nepozorovala, ale stáčí hlavu pořád na jednu stranu, znát to je
Prostě ji budeme stimulovat na natáčení na obě strany. A rodila jsem přesně 39tt.
Jinak vše děkuju za gratulace
Od včera jsme doma, první noc byla náročnější, ale vše se dá zvládnout, dokud má manžel dovču, tak mám velkou pomoc se vším. Eli hezky jí, pak spí, pláče (až řve) hlavně při přebalování a převlékání, to fakt nesnáší… A já si hlídám prsa než se vše ustálí, nerada bych řešila nějaký zánět.
Holky, prosím radu…teď jsem si na netu četla o 34týdnu těhotenství a na porodnice.cz je napsáno, že v žádném případě se nemá pít káva, že můžu ohrozit plod a že tělo zadržuje vodu. S tím zadržováním to chápu, ale já piju 1× denně malý šálek. Jak jste to měly vy?? Mě na začátku dr. říkal, že jedno denně můžu tak teď nevím Mám si koupit raději bez kofeinovou nebo pít to Caro, to doma mám. Děkuji