Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Motýlice
Obvodní gyndař řekl 36 TT, můj porodník říká 38+0, pokud bude všecko OK. Řeší se poměrně výrazný váhový rozdíl mezi dětmi (cca 500 g). Nicméně mám pořád pocit, že mě stresujou zbytečně, protože jedna máma porodí sotva 3kilové dítě a druhá 4kilového cvalíka a oboje je normální a zapadá do tabulek, tak nevím, proč jsou doktoři tak ustaraní jen proto, že to je v jedné děloze. Jsou dvojvajky, každé má svoji placentu a i to menší dle biometrie stále odpovídá přesně tomu, čemu má. To kluk už o 14 dní předbíhá termín. No uvidíme, chtěla bych holku dopéct co nejvíc ![]()
@Agrimonia „holku dopéct co nejvíc“…zní to dost drsně ![]()
@Motýlice super, jsem ráda, že sem napíšete Vaše již zkušenosti, to se vždy hodí. My teda máme skoro 40 plínek, takže jsem v klidu a těch oblečků mám taky dost a jak píšeš, ono některé budou výrazně oblíbenější než ty druhé. Už teď u žehlení vidí, že ty jedny dupačky, co je nasazují „jen“ přes hlavu a mezi nohama se nerozepínají budou asi pasé…no uvidíme.
Na mazání prcka jsem si tedy koupila na Vaše doporučení v lékárně olivový olej, stál asi 80Kč a Leniensku…uvidíme co z toho nám bude vyhovovat, pač bude léto a bude se asi více potit…i když s tím počasím mám trochu strach o to léto ![]()
@Capelucita píše:
@Agrimonia uvidíš. Maruška se ráda počurávǎa při přebalováni. Ale je fakt, že nemám sušičku, to bych jich potřebovala o trochu míň.
Ahoj, my měli látkových plen nejdřív 20 a musela jsem ještě dokoupit dalších 10, protože jinak jsem to nestíhala prát. Přesně jak píšeš, Samík nějaké počůrá při přebalování, něco padne při koupání, do kočáru, do postýlky, do košíku, na odříhávání, na podkládání a 20 plen je za chvíli pryč. ![]()
Já silně přemýšlím nad tou sušičkou. V létě (pokud léto bude
) hodím všecko ven a za dvě hoďky to bude suché, ale na zimu bych pořád jen měla po baráku sušáky. Máme starý kamenný barák, ten je sám o sobě vlhký ažaž. Jen mi řekněte holky, co sušičku máte- když je nějaké teplocitlivé oblečení- tak v sušičce je asi dost vysoká teplota ne? Nesrazí se to?? Kámoška říkala, že se ji scvrkly značková trika- že je sice na 40 vypere, ale v sušičce to dostane zabrat. ![]()
@Agrimonia píše:
Já silně přemýšlím nad tou sušičkou. V létě (pokud léto bude) hodím všecko ven a za dvě hoďky to bude suché, ale na zimu bych pořád jen měla po baráku sušáky. Máme starý kamenný barák, ten je sám o sobě vlhký ažaž. Jen mi řekněte holky, co sušičku máte- když je nějaké teplocitlivé oblečení- tak v sušičce je asi dost vysoká teplota ne? Nesrazí se to?? Kámoška říkala, že se ji scvrkly značková trika- že je sice na 40 vypere, ale v sušičce to dostane zabrat.
Agri, ja jsem si nemyslela, ze se nekdy na nejaky spotrebic budu tesit tak jako na susicku. Pouzivala jsem ji 10 let a kdyz jsem se rozhodla si ji poridit tady, tak jsem byla stastna jak blecha. Proste me nebavilo preskakovat susaky, prevesovat pradlo, a pak mi to zustalo 3 tydny v kosi nez jsem se dokopala k zehleni. Takhle mam pradlo za par hodin zpatky ve skrini. Kamoska si ji ted s druhym ditetem taky poridila. Ta sice rikala, ze se ji vecicky v susicce srazily, ale jen nepatrne. Mne to neprislo a svagrove taky ne. Mame vsechny stejny typ. Chce to koupit uz v te A kategorii, takze to ani nema vliv na spotrebu, kdyz se zas nezehli.
@Daisy73 píše:
Ahoj, my měli látkových plen nejdřív 20 a musela jsem ještě dokoupit dalších 10, protože jinak jsem to nestíhala prát. Přesně jak píšeš, Samík nějaké počůrá při přebalování, něco padne při koupání, do kočáru, do postýlky, do košíku, na odříhávání, na podkládání a 20 plen je za chvíli pryč.
hmm, mozna bych mela opravdu tech 10 jeste dokoupit ![]()
@ivik99
aha, dík za tip, tak já se na to po porodu asi vrhnu- vůbec nevím, jak se ty sušičky liší a v čem vybírat, ale asi to chce nedělat z toho vědu…a přesně- už mě nebaví zakopávat o sušáky ![]()
Já jsem o sušičce taky uvažovala. Ale vešla by se jen do Niky v předsíni. Nakonec jsem se rozhodovala mezi tím, zda tam udělat velký botník nebo tam dát pračku se sušičkou. Vyhrál botník. ![]()
@Agrimonia píše:
@ivik99
aha, dík za tip, tak já se na to po porodu asi vrhnu- vůbec nevím, jak se ty sušičky liší a v čem vybírat, ale asi to chce nedělat z toho vědu…a přesně- už mě nebaví zakopávat o sušáky
Agri, je to tahle
http://www.mall.cz/…s-wt46w563by
je kondenzacni s tepelnym cerpadlem a chce to tridu A+? nebo A+50, tak neco. Trida B se ti nevyplati, i kdyz za ni clovek zaplati min, ale dlouhodobe se to projevi na te spotrebe
JInak bych sla jeste treba do Bosch. Ono tech ve tride A je uz vic na trhu a neni to takova palka jako treba pred 3 lety
Jeste pokud by jsi ji chtela dat na pracku, tak doporucuji stejne znacky, i kdyz mas ten spojovaci dil. Kamoska ji ale ted ma na pracce jine znacky a pry se ji to ani nehne
Příspěvek upraven 01.06.13 v 17:52
@Capelucita píše:
Já jsem o sušičce taky uvažovala. Ale vešla by se jen do Niky v předsíni. Nakonec jsem se rozhodovala mezi tím, zda tam udělat velký botník nebo tam dát pračku se sušičkou. Vyhrál botník.
My taky moc mista nemame, ale do te pidi koupelny jsem ji proste narvala ![]()
@Capelucita píše:
My máme koupelnu 1,65×1,65. Inu, panelák.
my taky, ale proste se tam musela vejit ![]()
Je pravda, ze mame jen sprchovy kout
Tak já mám právě nad pračkou místo, tam bych ji akorát nacpala, díky za tipy, mrknu na to!!
@ivik99 ale třeba v novém bude více místa ![]()
Já jsem chtěla sušičku taky, ale můj mi to nepovolil…no jo no, my máme RD a tu je místa dost a máme velkou zahrádku se sušákem…takže já hold zase nosím koše s prádlem ven a pak nahoru vyžehlit…aspoň posiluju ![]()
@snažilka1210 píše:
@ivik99 ale třeba v novém bude více místa
Já jsem chtěla sušičku taky, ale můj mi to nepovolil…no jo no, my máme RD a tu je místa dost a máme velkou zahrádku se sušákem…takže já hold zase nosím koše s prádlem ven a pak nahoru vyžehlit…aspoň posiluju
no jo, u domku je to trochu jine, tam je vic mista a urcite mas i prostor, kde susit, kdyz nemuzes venku. V novem je koupelna o neco vetsi, a az se jednou bude renovovat, tak se jeste trosku zvetsi, takze to bude super.
Prosim te, na te posledni kontrole ti tvuj doktor delal uz monitor? Moje mi rekla, ze mi ho klidne uz udela, ale zas je nekdy dobre pockat az do toho 37tt, ze kdyz se dela moc brzo, tak to muze zbytecne ukazat nejake nesrovnalosti, tak to jen vyplasi, a nemusi to nic znamenat. Nevim, mozna si ji ale reknu. Jsem rada, ze budu chodit k ni, kdyz jsem videla tu cekarnu v nemocnici.
Jinak jsem vcera preorganizovala skrin, abych videla, kolik toho mame, porad jsem mela pocit, ze toho moc neni. Kdyz jsem to dala ale na postel, tak toho bylo hafa, ale jsou to tak velikosti do 9 mesicu, takze se to spatne odhaduje. Rozhodla jsem se to zorganizovat tak, ze napr. vsechny dupacky jdou na jednu hromadu od nejmensiho po nejvetsi, a kdyz dojdou ty nejmensi, tak v krizi pouziju vetsi. Trideni podle velikosti, ktere byly tak ruzne, mi nejak neslo.
V tydnu zacnu prat