Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@snažilka1210 - ja byla na kontrole minuly tyden, rikala jsem ji, ze mi celkem tvrdne brisko a jestli bych jeste nemela magnesko brat aspon dva tydny, tak mi rikala, ze uz ne, at nechame tu delohu uz pracovat. Je pravda, ze kdyz jsem ted doma, tak jsem asi ve vetsim klidu a tolik mi netvrdne. Kazdy doktor ma tedy jiny pristup. Ale jinak si myslim, ze je to jak pise Agri, ze od 36tt uz nebrat.
@Agrimonia @Capelucita holky, moc děkuji, zkusím ho brát teda jen 2 večer. Ono stejně na křeče do lýtek v noci to nezabírá, možná trochu méně tvrdne bříško, zkusím snížit dávku a uvidím co se tak do týdne stane, zda to břicho bude tvrdnout více. Ono asi ten hořčík je takové placebo, moc to nezabírá, že?
@Agrimonia a vy jste na tom jak?? Dvojčátka, to bude určitě dříve, jste nějak domluveni na porodu, bude přirozený nebo sekce?? Mám kočenku na jiné diskuzi a té min. týden dr. řekla, že budou rodit přirozeně tak je z toho trochu vyplašená, kluci se prej otočili hlavničkou dolů…tak jsem na ni zvědavá ![]()
@ivik99 tak fajn, zkusím ho vysadit úplně, uvidíme co se stane. Kdy jdeš na další KO?? Já příští čtvrtek a pak za týden už do porodnice…se nám to blíží…co???
![]()
Co kamoška, dovezla věcičky?? Já jdu žehlit, mám tu dvě velké kopy vypraných oblečků…vyprala jsem plínky, mám jich přes 30 těch malých, 6 těch barevných a 4 ty velké, co se dají použít asi i jako osuška, ty mi dala ještě mamka po nás. Ty jsou ještě kvalitní, pevné…
@snažilka1210 tak to buď ráda za staré plíny, to je jiná kvalita než ty, co jsou dneska na trhu! Já jsem koupila 20 plen, pořád je točím, pořád je peru a čekám, kdy se z nich stanou ty krásně husté a měkké, které si pamatuju jako malá holka z domova. My jsme je pak doužívali jako užerky. ![]()
@Capelucita takže myslíš, že těch 30 plínek bude stačit?? Vím jaké myslíš, oni jsou skoro průhledné a řekla bych, že ani nejsou tak hebké, ale škrábou…ty mám asi 2 právě ty barevné
@snažilka1210 myslím, že ano. Já teda teď zatím peru každý den, protože těch pidioblečků máme sice docela dost, ale jak je to v různých velikostech a Maruška má občas dny, kdy má velkou spotřebu, tak to dost točíme. Ale uvažuju o tom, že si jich ještě balík přikoupím, takže bych se pak dostala na těch 30, jako máš nachystáno ty.
Ono stejně uvidíš, já jsem si myslela, jak mám všechno připravený a po příchodu z porodnice vyrážel můj muž snad každý den něco dokoupit. ![]()
Taky jsem zjistila, že korbička je kočárku, kterou jsem chtěla používat jako denní postýlku je bez základny houpací a v klidové poloze zakloněná dozadu, takže jsme taky hned kupovali cestovní postýlku a k ní pořádnou matraci, kterou jsme teď na dobu, kdy holčička nejvíc spí, dali do obýváku, abych ji měla při ruce. V létě to odstěhujeme na chalupu a pak se bude spát už jen v postýlce v ložnici. Což mi připomíná, že musím vybrat chůvičky.
@Capelucita tak já mám asi opravdu už vše, i chůvičky Philips Avent i cest. postýlku, jak říkáš na to denní spaní v kuchyni a v ložnici budeme mít norm. dřevěnou postýlku.
Ale ty ty plínky používáš místo Pampersek, ne?
@snažilka1210 ne, my používáme jednorázovky, ale plíny - bavlněné, ty potřebuješ na milion věcí, máme ji na přebalováku, pod hlavičku v obou postýlkách, do zavinovačky, na zavinutí při koupání když ji dáváš do vaničky, prostě se to pořád točí. Cca 1/3 mám ve skříni a zbytek různě roztahané po bytě a v koši na prádlo.
Ségra látkovala a měla asi 200 plen, aby mohla vyvářet plnou pračku a pro klid a pohodu. Asi polovinu prodala a zbytek se někde ztratil. Je to škoda, ale na druhou stranu, máme od ni zděděnou (ani ona neměla novou) postýlku, oblečky atd. my kupovali jen hardware, jako vaničku, matraci, hračky atd atd atd.
Chůvičku ještě nemáme, chystáme se ji koupit. Když tak zapřemýšlím, co jsme dokupovali: ještě jednu desku k monitoru dechu, abychom mohli mít v každé postýlce a nemuseli to každý den tahat sem tam. Pak lahvičku a via system od aventu, pak nějaké hračky. Tohle si kupuju až teď, podle toho, co potřebuju. Bydlíme kousek od výdejny mall.cz, už jsem tam byla 3×, vždy brzo odpoledne, kdy tam skoro nikdo nebyl.
@snažilka1210 píše:
@ivik99 tak fajn, zkusím ho vysadit úplně, uvidíme co se stane. Kdy jdeš na další KO?? Já příští čtvrtek a pak za týden už do porodnice…se nám to blíží…co???![]()
Co kamoška, dovezla věcičky?? Já jdu žehlit, mám tu dvě velké kopy vypraných oblečků…vyprala jsem plínky, mám jich přes 30 těch malých, 6 těch barevných a 4 ty velké, co se dají použít asi i jako osuška, ty mi dala ještě mamka po nás. Ty jsou ještě kvalitní, pevné…
Ja jdu na KO pristi CT. Budu chodit az do porodu k me doktorce, coz jsem rada, protoze kdyz jsem si byla vyzvednout ty papiry z poradny z nemocnice a videla, jak tam vsichni cekaji a je to na dlouhe lokte, tak jsem za to vdecna, ze muzu chodit k ni.
Kamoska nejake veci privezla, jeste jsem nezacala prat. Ani o vikendu nevim, jestli se k tomu dostanu, tak asi pristi tyden? ![]()
@Capelucita píše:
@snažilka1210 myslím, že ano. Já teda teď zatím peru každý den, protože těch pidioblečků máme sice docela dost, ale jak je to v různých velikostech a Maruška má občas dny, kdy má velkou spotřebu, tak to dost točíme. Ale uvažuju o tom, že si jich ještě balík přikoupím, takže bych se pak dostala na těch 30, jako máš nachystáno ty.Ono stejně uvidíš, já jsem si myslela, jak mám všechno připravený a po příchodu z porodnice vyrážel můj muž snad každý den něco dokoupit.
Taky jsem zjistila, že korbička je kočárku, kterou jsem chtěla používat jako denní postýlku je bez základny houpací a v klidové poloze zakloněná dozadu, takže jsme taky hned kupovali cestovní postýlku a k ní pořádnou matraci, kterou jsme teď na dobu, kdy holčička nejvíc spí, dali do obýváku, abych ji měla při ruce. V létě to odstěhujeme na chalupu a pak se bude spát už jen v postýlce v ložnici. Což mi připomíná, že musím vybrat chůvičky.
Jezis, takze myslis, ze 10 bilych normalnich plus 8 barevnych je malo?
Ze bych jeste 10 dokoupila? Ja si taky myslim, ze se pak bude jen dokupovat, ze clovek nemuze byt pripraveny na vsechno. Tech oblecku asi taky nemam moc, ale nedokazu si predstavit, jak bude velka, jaka bude spotreba, jake bude pocasi. Nemam rada hromadeni veci a dost jsem slysela, ze pak treba nekterou vec mely mimca na sobe 2×, tak si zas rikam, ze to nebudu prehanet. No, uvidim, zitra jedu jeste k jedne kamosce, ktera vyrazuje, protoze je mala konecne i vyrostla, tak si jeste neco privezu. Kdyby to bylo malo, tak ji navliknu do vetsich veci a proste v tom bude plavat.
Ty velikosti jsou stejne tak ruzne.
@ivik99 Marušku vyloženě větší věci rozčilovaly. Tady body a cokoli přes hlavu. A dupačky v rozkroku na deky, protože si těmi dírami záhadným způsobem, když ji to bylo o trochu větší, dokázala při spaní prostrčit nohu. Uličnice naše malinká ![]()
Hele, teď to nehroť a pak uvidíš. Všechno se pak dá koupit obratem.
@Capelucita píše:
@ivik99 Marušku vyloženě větší věci rozčilovaly. Tady body a cokoli přes hlavu. A dupačky v rozkroku na deky, protože si těmi dírami záhadným způsobem, když ji to bylo o trochu větší, dokázala při spaní prostrčit nohu. Uličnice naše malinkáHele, teď to nehroť a pak uvidíš. Všechno se pak dá koupit obratem.
Mas pravdu, lepsi ty penize ted usetrit a koupit pak to, co bude opravdu potreba, protoze se ted jeste neda vsechno odhadnout, co bude vyhovovat a co se ji bude libit. Taky si rikam, ze se susickou muzu mit vsechno behem par hodin zas cisty, jen to asi neni tolik ekologicky, kdyz tam budu par pidi oblecku.
@snažilka1210
Budu mít sekci. Jednak z důvodu vyhřezlých plotýnek, ale i z gynekologické indikace. Holka je sice hlavou dolů, ale kluk pod žebrama do příčky, gyndař mi řekl, že tohle by neriskoval- kor když jsem „stará prvorodička“ (fakt potěšil
).
Látkových plen mám asi 30, ale jestli to máš Capel na jedno dítko, tak abych přitvrdila!
@Agrimonia uvidíš. Maruška se ráda počurávǎa při přebalováni. Ale je fakt, že nemám sušičku, to bych jich potřebovala o trochu míň.
Pleny:
Podle mě je 20 na jedno dítě tak akorát. My měli patnáct a dokupovali jsme. Ono to ale záleží na spoustě faktorů. Davídek třeba dost blinkal (blinká pořád, ale je to lepší), takže jsme ho podkládali úplně všude - na rameno při odříhnutí, na hrací deku, do postýlky, na přebalovák… no prostě ty pleny jedou. A máme 4 ks těch velkých (tetraosušky), které jsou třeba na tu deku lepší, protože pokryjí větší plochu a taky jsou hustší, takže tak snadno neprosáknou. Ve funkci osušky mi teda přišly dost tuhé, takže jsme rychle přešli na froté osušku s kapuckou (výborná věc).
Oblečky
Taky bych to nepřeháněla, vyrostou z toho rychle a navíc některé oblečky se stanou výrazně oblíbenější než jiné, takže je stejně budete cyklit, i když bude plná skříň. U nás teda i větší velikosti byly a jsou tolerovány docela dobře. Spíš nesnáší, když už to šponuje a omezuje v pohybu.
@Agrimonia : A na kdy máš plánovanou tu sekci? Na 36.tt?