Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Motýlice
Moc díky kolegyně ![]()
Už jsem docela grogy, takže spím do zásoby a doufám, že pak budu plná energie jako tryskomyš, Šíša a ty ![]()
S tím jídlem mě děsíte, dojná matka potřebuje spoustu živin a z čeho je mám nabrat, když nic nesmím?? ![]()
@Agrimonia píše:
@Motýlice
Moc díky kolegyně
Už jsem docela grogy, takže spím do zásoby a doufám, že pak budu plná energie jako tryskomyš, Šíša a tyS tím jídlem mě děsíte, dojná matka potřebuje spoustu živin a z čeho je mám nabrat, když nic nesmím??
Z tech zasob, co jsi si vytvorila za 9 mesicu ![]()
@Agrimonia jsi opravdu dobrá, že jsi hýčkala ty své dva piloty tak dlouho. Ale nedá se nic dělat, už se pomalu blížíte k cíli cesty, resp. k postupnému cíli, protože pak… pak to všechno teprve začne. I já na tebe budu myslet a dej vědět, až budeš mít chvilku, jaké bylo přistání. ![]()
No právě proto si musíš najít nějakou rovnováhu mezi příjmem a výdejem a nežrat všechna ta obecná doporučení, co se všechno nesmí, protože jinak kvalitní mlíko dost těžko vyprodukuješ. Ono nejde jen o množství, ale taky o kvalitu. Můžeš spoléhat na to, že máš nastřádáno v těle do zádoby, ale při dvou dětech bych za to moc nedala, že to pokryješ aniž bys pocítila zřetelné ztráty na vlastním organismu. Teda alespoň já to takhle vnímám a snažila jsem se jíst celkem pestře.
@Agrimonia píše:
S tím jídlem mě děsíte, dojná matka potřebuje spoustu živin a z čeho je mám nabrat, když nic nesmím??
Capel, děkuju ![]()
Motýlku, však mě znáš, já ta doporučení stran jídla nežrala ani v těhotenství, takže zatím mám v úmyslu živit se úplně normálně (krom vyložených prasáren- ještě horký chleba, čočka atd.). Pak se uvidí, co na to děcka…
@Agrimonia : Já vím, že jsi holka rozumná.
Uvidíš jak to půjde, některé děti na to bříško prostě trpí, i když je máma na suché rýži a jiné jsou prostě v pohodě. Takže zatím určo netřeba stahovat kalhoty… ![]()
Ahoj holky, můžu Vás poprosit, zda by jste mi poradili co se týče očkování?? Vím, že musíme absolvovat povinnou Hexavakcínu a co ještě jste daly??? Přemýšlím nad Prevenarem13, co vy na to?? Jak to máte vy?? děkuji moc ![]()
Posílám pár foteček toho našeho Pepíčka ![]()
@snažilka1210 : Já Prevenar naočkovat nechala a na rotaviry jsem se vybodla. Nic jiného Ti teď asi nenabídnou. Pneumokoky jsou pro malé děti svinstvo.
@Motýlice a pneumokok to je jaká vakcína, jak se to jmenuje??
Holky, mockrát děkuji, takže já půjdu do toho samého a chápu to tak, že ten Prevenar je to samé jako Synflorix, ale je to dražší?? Synflorix je hrazený, tak proč se dává Prevenar???
@snažilka1210 : Pneumokoků je hodně podtypů a Prevenar chrání před několika kmeny navíc. Údajně ale v Synflorixu jsou ty nejčastější evropské kmeny. Je to asi skoro jedno. Já si říkala, když už čtyři ďobance navíc, tak ať je to to nej. Ale kdyby mě tlačily finance, šla bych s klidným svědomím do Synflorixu.
Pepíček je opravdu broučínek. ![]()
Ahoj holky, máme se dobře, i když poslední 4 dny trochu válčíme, máme „růstový spurt“ takže kojím co hodinu, Pepíček je pořád neklidnej, nespí, špatně se mu pije ze začátku, pořád to vyplivuje…no už 4 dny jsem pořádně nevylezla z baráku, nevařím, protože to nejde s ním. Nakojíme, odbrkneme, přebalíme pokud je potřeba, pochováme, na 5 minut ho položím do postýlky, ani nezabere a už zase plače, strká si ručičky do pusy a hledá prso…tak doufám, že to brzy ustoupí…takto si nedokážu představit třeba celý měsíc ![]()
Holky, chci se zeptat, když sním třeba 2 klínky melounu nebo koláč jablkový, za jak dlouho můžu čekat odezvu, zda to můžu či ne?? Za jak dlouho to bude v prsu??
Děkuji moc ![]()
@snažilka1210 já jsem to zkoušela zjistit a nepodařilo se mi to. Mě na kojení pomohla homeopatika a hóóóóódně pít. Také jsem četla, že je dobré pít plnotučné mléko, že líp zasytíš. Tak piju bio od Olmy nebo když není, tak selská mléka. Sice mi nejde schodit předporodní kg, ale nechci dělat nic, co by bylo na úkor Marušky.