Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8283
18.9.13 17:53

@Capelucita no ale pokud by mu to mléko přece nešmakovala, že jsem něco špatného snědla tak by si ho nevzal ani z té flaštičky, ne?? Já tomu nerozumím, dneska mám z toho už špatnou náladu…podařilo se mi ho nakrmit jednou, asi před hodinkou, ve stoje, dala jsem si ho bříško a šup mu tam klobouček. No sál 5 minut, ale aspoň něco, ale takto kojit nemůžu, to je jasné. Mám Aventku s jednou dírkou pořád, takže si myslím, že se ještě nadře s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
18.9.13 21:41

Ahoj Capel! :mavam:
No to víš, život se mi trochu otočil, doma najednou není naklizeno, jak jsem byla zvyklá :lol:, ale děti jakž takž zvládám. Kojím oba plně, zas máme jiné problémy- s Vojtou jsme pobyli v Motole a furt lítáme po doktorech. Ale až na ty prdy jsou to miláčkové!

Jinak moje zkušenosti se střídáním lahvičky a prsa. Když mi v porodnici odvezli Vojtu na JIP, ještě jsem neměla mlíko a krmila ho UM stříkačkou, pak se mlíko nastartovalo a řekla jsem, že ho chci kojit. Když jsem tam přišla, vedle Vojty stála klasická lahvička a dudlík!! Málem to se mnou švihlo a řekla jsem si, že to už nezachráním. Vojta byl zdrogovaný barbituráty, ani neotevřel oči, ale přesto se prsu po pár minutách chytil a vycucnul stejně jako mu dávali lahvičkou. Dodnes nemáme problém střídat klasickou Aventku a prso. To samé Nelča. Když někam chci vyrazit bez dětí a hlídá muž, krmí klasickou flaškou mým MM. A to jsou oba drobci a bez problémů to střídají.

Ale jinak přístup mám stejný jako ty- pro kojení udělám maximum, ale když to nepůjde, hroutit se nebudu a klidně přejdu na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
18.9.13 22:10

@Agrimonia tak mě taky přijde, že mu to velký problém nedělá, chytne se jakoby hned…spíš to asi nesmí trvat dlouho. A máš pravdu, když krmí muž tak taky Aventkou a v pohodě. Akorát mám pořád dudlík s 1 dírkou, musím pořídit se 2.

Jinak se mi na poslední kojení podařilo malýmu dát prso ve stoje, jak jsem ho měla na bříšku tak jsem ho trochu spustila a on se chytl…tak jsem šťastná a zítra to zkusím zase. V noci se snad nechá nakojit v leže…to je rozespalej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
18.9.13 22:36

@snažilka1210 to máš pravdu. :nevim:

@Agrimonia ráda jsem o Tobě slyšela. Ohledně mléka je nejlepší Podolí. Co bylo Vojtovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
19.9.13 10:40

@snažilka1210
Pročetla jsi tu diskusi? Myslím, že máš fakt klasický bojkot kojení nebo Pepču bolí bříško. Naši teď začínají u prsu déle pobývat- dosud to bylo 5-10 min a hotovo, takže taky čekám, co se z toho vyvrbí. Navíc si pořád rvou ruce až do krku (přesto že mají dudlíky) a víc slintají. Na zuby je brzo a že bych měla mlíka málo, to taky nemám, protože ještě po kojení odstříkám a děcka jsou přežrané a blindí ještě hodinu po jídle. Řeknu ti, je to věda přijít na to, co je někdy blbě!
@Capelucita
Jj, v Podolí se tuším od začátku dává místo UM mateřské že?
Vojta dostal 4.den po porodu křeče, postupně se zhoršovaly, pak i chvíli nedýchal a promodral. Nasadili mu barbituráty, přesunuli jsme se z porodnice rovnou na dětské než mu upravili dávku a udělali milion vyšetření (měl rozpíchané ruce i hlavičku, bobiš můj malý), jenže po týdnu doma to zase začalo i přes léčbu. Takže šup do Motola, tady „na periferii“ si už nevěděli rady, tam zase zvedli dávku barbiturátu, udělali všecky možná vyšetření, která nemám za sebou ani já (lumbální punkci, rentgen plic, magn. rezonanci mozku v narkóze, několik UZ mozku a EEG, odběry na metabolické vady…), vše negativní, jen EEG ukázalo epileptickou aktivitu. Po týdnu jsme přijeli domů a opět záchvaty, sice „malé“ už bez zmodrání, ale byly. Řekla jsem, že už nikam do špitálu nejdu (bylo to na palici, musela jsem se nechat dvakrát hospitalizovat i s Nelčou, když je kojená). Muž to vzal do svých rukou (je neurolog, i když dospělácký), nasadil moderní léky, které se u mimin skoro nepoužívají- jsou 10× dražší než barbituráty, nejsou u malých moc odzkoušené, ale nemají ty nežádoucí účinky. Zaklepávám na dřevo- od té doby je Vojta bez záchvatů, barbiturát zkusíme postupně vysadit. Takže zatím má přišitou diagnózu epilepsie, ale naštěstí mozek je zdravý a vše se vyvíjí normálně. Je ještě velká šance, že z toho „vyroste“ a vše se upraví jak bude mozek zrát.

Četla jsem „vedle“, že taky nemáš všecko bez problémů s Maruškou :hug:. Člověk by to jejich trápení vzal nejradši všecko na sebe že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
19.9.13 11:50

@Agrimonia jejda, to je mi líto, co prožíváte, ale každej máme něco, i když já asi jen „blbej“ bojkot kojení.
Diskuzi jsem samozřejmě celou přečetla a máš pravdu, bude to ten bojkot, v noci se nechal nakojit normálně, kroutit se nekroutí a navíc já mu dávám kapky Bio Gaia a ještě Espumisan. No a ráno už 2× jsem kojila, sice ve stoje chvíli, pak jak se pořádně zažral do pití tak jsem si pomalinku lehla na bok, ale opravdu je to boj to Vám povím a to je jen „blbé“ kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.9.13 18:49

@Agrimonia to jsou teda zážitky! Je fajn, že máš doma doktora, to se hodí. :) opatrujte se.

Maruška je asi ještě pořád pod vlivem těch mých medikamentů. Bojím se o ni, to víš. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
19.9.13 18:57

Holky, držte se všechny! :hug: Mě taky kolikrát překvapí, že v péči o miminko člověk vlastně donekonečna pořád něco řeší. Naštěstí pak vždycky zjistím, že to, co mě zrovna trápí, řešilo už iks mamin přede mnou, takže z emimina vždycky vypadne nějaké vlákno, které mě uklidní, že nezažívám nic nenormálního. A to mluvím jen o té běžné, každodenní péči. S nemocema je to ještě totéž na kvadrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
19.9.13 19:23

@Motýlice
Jo přesně tak. Doktoři se sice chytají za hlavu, když řeknem, že něco máme načtené z internetu, ale díky bohu za něj, taky mě umí aspoň trochu uklidnit, když jiní zažívají totéž co my. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
19.9.13 22:15

@Agrimonia @Motýlice holky, přesně tak :pankac: internet je v dnešní době studnice informací, sice někdy je to i na opak, ale já jsem za to ráda, i za Vás, že tu jste a umíte poradit :hug: Děkuji vše :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
21.9.13 10:39

Ahoj holky,
tak u nas nastal take bojkot kojeni, proste mala skoro nepije, ale odmita teda i lahvicku, vzdycky si jen cucne a dost…ale je spokojena, smeje se hreaje si, takze ji nejspis nic nechybí, ale ja mam neustale plne nalita prsa, coz je mi strasne neprijemne a zacinam se obavat zanetu prsa, ale vubec nevim co s tim, protozr sice mam odsavačku manualní od Aventu, ale proste bud to neumim nebo je to smejd..proste odsaju max 3Otku a to mam prsa jak silikony a cim casteji odsavam tak se mi logicky prsa víc nalévaji, navíc mala uz spi celou noc bez kojeni, coz je asi sen kazde matky, muj byl taky…ale co stema prsama…?
@snažilka1210 Pepíček je krásnej kloucek, tak at se zase rozkojite, je to jinak na palici
@Agrimonia ty jo vy si teda uzivate, obdivuji te jak vsezvládas, me obcas polozi jedna lumpice a ty mas lumpiky dva a jeste ten problém k tomu…svagrova, kdyz byla mimco tak mela podobne problémy a skoncila taky s diagnozou detské epilepsie, ale jak rikas, pak z toho vyrostla akorát cas od casu jde na kontrolu…a ted kdyz byla tehu tak na zacatku mela jeden maly zachvat a pak uz nic, akorát rodila cisarem…tak preji malemu at z toho vyrostetaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
21.9.13 11:06

@eedi odsávačku od aventu mám taky. Jsem spokojená. Pokud chceš omezit tvorbu mléka, tak odsávej jen tak, abys cítila úlevu, ne abys vyprázdnila prso. U nás už několik týdnů tozmrzelost po kojení. Musím ji pak dát dudlíka. Zadudlá si a je klid. Bála jsem se, jestli nemá hlad, ale zatím přibírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
21.9.13 11:55

Holky, mě se zase jedno prso nalívá méně a odpoledne už ho mám jak plácačku skoro, jak ho vyburcovat k lepšímu výkonu?? Piku kojo čaje, ty homeo mi moc nezabraly tak nevím. Odsávat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
21.9.13 12:22

@Capelucita :mavam: tak to asi tak delam, protoze víc stejně neodsaju :mrgreen: a jakou mas techniku odsavani, ja si tu odsavacku ptritisknu na prso, jednou rukou ji tam pevne drzim a druhou pumpuji zpocatku rychleji a pak pomalu…ale vzdy mi mleko tece jen chvilicku, pak odsavacku sundam znovu nasafim a zase chvilicku tece a tak porad dokola…
Podle me chce byt Maruška déle u maminky a zadudlat si :think: kdyby mela hladík myslím, ze by to to dala znat placem nebo by nepribirala…jooo je to boj vychytat vse k dokonalosti a spokojenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
22.9.13 14:12

@Capelucita : To mi Davídek dělával taky a vlastně dělá často dodnes. Jakmile ho odstřihnu od flašky (i když třeba už nechce a zbytek mlíka nechá), tak začne řvát nebo jiným způsobem vyjadřovat nespokojenost a vyřeší to dudlík. Někdy pomůže ho zabavit, třeba koukneme z okna na tramvaje a zapomene, že má „problém“. Snažím se dudlík přes den už omezovat. Když si hrajeme, tak si na něj ani nevzpomene, ale celkově si nedovedu představit, jak to budeme zvládat, až ho oddudlíkuju úplně. Chtěla bych to definitivně ukončit kolem roka. Přece jen už má 8 docela velkých zubů a mám strach, aby se mu kvůli dudlíku nekřivily… Ale uspávání „bez“ si zatím nedovedu představit. Stejně tak v noci mu ho 1-2× musím zasunout, aby byl v klidu a dál spinkal. Takhle máme krásné noci, v podstatě 10h nonstop, buď žádné nebo max. jedno noční krmení. Bez dudlíku to bude psycho… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí