Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
110
16.8.13 14:04

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, tak nejdřív zdravím novopečené (i když teď už zkušené) maminky a gratuluju k drobečkům :) Taky jsem řešila prdíky, Espumisan nezabíral, zabrala až probiotika (Biogaia). K těm potravinám, jsou názory, že je nutné se hodně hlídat a další, že to nemá až takový vliv.

Jedna moje kamarádka to hodně studovala z různých zdrojů a dala dohromady webovky (http://www. prdiky. eu/). Když jsem to četla poprvé, tak jsem se nestačila divit, co teda vlastně nadýmavé je a co není. První týden jsem opravdu zkusila bezprdíkovou dietu podle jejího návodu, pak jsem postupně potraviny přidávala. Myslím, že nejvíc nám organismus ucpává bílá mouka (lepek) a laktóza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
16.8.13 16:19
@Baluš píše:
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, tak nejdřív zdravím novopečené (i když teď už zkušené) maminky a gratuluju k drobečkům :) Taky jsem řešila prdíky, Espumisan nezabíral, zabrala až probiotika (Biogaia). K těm potravinám, jsou názory, že je nutné se hodně hlídat a další, že to nemá až takový vliv.Jedna moje kamarádka to hodně studovala z různých zdrojů a dala dohromady webovky (http://www. prdiky. eu/). Když jsem to četla poprvé, tak jsem se nestačila divit, co teda vlastně nadýmavé je a co není. První týden jsem opravdu zkusila bezprdíkovou dietu podle jejího návodu, pak jsem postupně potraviny přidávala. Myslím, že nejvíc nám organismus ucpává bílá mouka (lepek) a laktóza…

diky, vypada to zajimave a samozrejme jim hodne nadymavych, jako napr. banan o kterem jsem nemela tuseni
my uz jsme taky na biogae. Co jsi prosim te jedla ten tyden? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
16.8.13 17:51

Snídaně, svačiny a večeře dost monotónní- šunku, marmeládu na suchém chlebu nebo tortile, papriky, rajčata, jabka
obědy, příp. večeře- dušené maso v mrkvi, na paprice, kuře a ryby na přírodno na pánvi nebo v troubě nebo ve směsi na zelenině (mrkev, paprika, petržel), rýže, brambory, těstoviny málo
hodně jsem ale ujížděla na sladkém, měla jsem deficit a občas si něco dala
ono to zas tak hrozné nebylo, prostě kvůli dítěti jsem to zkusila :)

po týdnu jsem si přidala kysané méčné výrobky- kefír, acidofilo, selský jogurt- samotné nebo mussli z DM- ale max. 1× denně
když jsem viděla, že to asi nemá vliv na prdíky, tak jsem postupně přidávala další věci jako máslo, sýry atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.8.13 15:56

Ahoj holky, hlásím se po delší době, chci se zeptat na dvě věci, jestli máte nějaký fígl na to, aby si lépe a rychleji malej odříhl, někdy s tím zápasíme a je to na dlouho a někdy ani neodříhne a druhá věc, co znamená u miminka, když vystrkuje jazýček?? Předpokládám, že hlad a někdo mi říkal, že i právě to, že není ještě dostatečně odříhnutý…děkuji za rady :kytka:

Jinak se máme skvěle, malej je hodňoučkej, už jsme byli 3× s karavanem, zvládá to suprově, krásně přibíráme. Za 14 dní máme první očkování a za týden jdeme na kyčle.
Všem krásný zbytek neděle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
25.8.13 20:42

@snažilka1210 moc ti neporadím. Maruška si odříhnout po jídle neumí. Vždycky až s odstupem času. Pokud vůbec. Pak ji trápí prdíky. Jazyk taky vyplazuje, ale vždy jsem si myslela, že si s ním hraje.

Jinak jste šikulkové. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
25.8.13 20:50
@Baluš píše:
Snídaně, svačiny a večeře dost monotónní- šunku, marmeládu na suchém chlebu nebo tortile, papriky, rajčata, jabka
obědy, příp. večeře- dušené maso v mrkvi, na paprice, kuře a ryby na přírodno na pánvi nebo v troubě nebo ve směsi na zelenině (mrkev, paprika, petržel), rýže, brambory, těstoviny málo
hodně jsem ale ujížděla na sladkém, měla jsem deficit a občas si něco dala
ono to zas tak hrozné nebylo, prostě kvůli dítěti jsem to zkusila :)po týdnu jsem si přidala kysané méčné výrobky- kefír, acidofilo, selský jogurt- samotné nebo mussli z DM- ale max. 1× denně
když jsem viděla, že to asi nemá vliv na prdíky, tak jsem postupně přidávala další věci jako máslo, sýry atd.

Baluš, ty máš miminko? Ani nevím, jestli jsem ti gratulovala! Každopádně teď žasnu a moc a moc tě zdravím.

Jinak Maruška hodně trpěla, když jsem snědla rajče nebo papriku. Musela jsem se tomu hodně vyhýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.8.13 21:00

@Capelucita tak o paprice mi ani nemluv…hrůůůza. Rajče bych řekla ani tak ne jak ta paprika, je asi dost těžká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
26.8.13 06:59

@snažilka1210 : Dávám si ho na rameno - je třeba, aby měl bříško opřené o Tebe, jinak to nefunguje. Když do 5 min neodříhne, sednu si (polosed-pololeh) a položím si ho bříškem na sebe. Když byl malý a spavý, tak se nám taky někdy odříhnout vůbec nepodařilo. Čím starší, tím to jde líp. Ono dost pomůže, když u toho dítě zapase (zvedne hrudník). To si pak to bříško sám namasíruje a je to. A vůbec jakýkoli pohyb pomáhá.

Jazýček s hladem asi nesouvisí. Děti si tak hrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
26.8.13 10:19

@Motýlice jéé děkuji moc, takže si ho hodid jako pytel přes sebe?? Včera jsem vyčetla, že i poloha tygříka funguje, ale tu on nemá moc rád a taky, když si sednu, jednu nohu dám výš nebo si dám nohu přes nohu a malého si dám na tu vyšší nohu a nožky přes tu nižší…to nám včera jednou zabralo.
Takže čím bude starší tím lepší, no to jsem chtěla slyšet, to odříhávání mě moc nebaví, protože my to máme ne na jeden říhanec, ale tak min. na 3…takže pořád pochoduji a říháme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
26.8.13 10:54

@snažilka1210 : Jojo, v podstatě jako pytel, ale zase to nepřehnat. ;) Tygřík u nás nešel vůbec, jak jsem mu zaryla předloktí do bříška, tak se poblinkal. Přišlo mi to takové nešetrné a ani se mu to nelíbilo. Ten polosed je takový asi nejpříjemnější pro oba a je poměrně dost účinný. Teď už mi z něj ale utíká (ale zase ho můžu už držet vertikálně) :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.8.13 11:07

@Capelucita To jsi mě rozesmála ;) Naše Eli už má 3,5 měsíce- je to v podpisu a určitě jsem popisovala porod (pak jsem se na nějakou dobu odmlčela) :)

Ohledně říhání- dělám to taky tak, že si ji nahodím co nejvýše na rameno. Ale taky jako novorozenec si říhala špatně, čím je větší, tím jí to jde líp. Teď už se taky různě točí a vzpíná, jakoby chtěla z náruče vyskočit :D Při nočním kojení někdy usne, tak ji chvilku držím a čekám, ale pak ji položím i bez odříhnutí. Teď už prdění zvládá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
26.8.13 11:55

@Baluš je to možný, ale já měla dost náročné šestinedělí, takže jsem asi zapomněla. :( každopádně mi to včera udělalo radost! :)

U Marušky zabíralo, když jsem ji zvedala nabalením. Stlačilo ji ta na chvíli bříško a šlo to ven. Když cca 20 minut po kojení byla neklidná, párkrát jsem ji zvedla/položila. Ale jinak málokdy přes nohy, tygřík buď nic nebo si odblinkla, přes rameno málokdy. V šestinedělí spala na boku, to pomáhalo.

Teď už se točí na břicho, takže si pomáhá sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
26.8.13 12:05

@Capelucita tak to tak slyším tak ten tygřík skoro nikomu nevyhovuje…
Nechápu „zvedala nabalením“ ;) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
26.8.13 12:21

Dáš dlaň do podpaží, palec zůstáva na hrudníku, směrem k uchu. Druhou rukou překulíš (nabalíš) mimčo na zápěstí a předloktí první ruky. Zvedneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
26.8.13 12:26

Nabalení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie