Snažení 3 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2282
28.8.13 02:04
@snažilka1210 píše:
@ivik99 myslíš, že se to srovná?? Mě přijde, že ze začátku mu to mlíko teče rychle, on hltá a pak už moc nee a on se rozčiluje. Já jsem měla odstříkané jen jednu lahvičku a tím končím, zas tolik toho mlíka nemám.
Já piju celkem dost, denně ty 2 litry dám a ty Ivi kojíš?? Po kolika hodinách?? A večer Ti jak malá spí??

taky mam ty prsa uz jen tvrdsi v noci po delsim nekojeni. Kdyz jsem se o tom bavila s doktorkou, tak my rikala, ze ty prsa se uz tolik nenalevaji jak na zacatku, ale ze to mlicko se dela podle potreby miminka a ze tam je,, takze to chce prikladat. Taky kdyz mam pocit, ze mam malo, tak nasazuju homeopatka, mam dvoje. Cap, ty mas jen jedny?
Ted tu byla diskuze, Nedostatek MM, a tam jsem si uvedomila, ze to chce dobre jist a pit, ze to opravdu muze mit vliv, a pak byt v klidu, takze neboj, to bude zas dobry. Ja se budu muset donutit po noci odstrikavat, abych mela do zasoby pro takoveto pripady. Jinak pres den nemam kdy, to me vysosava porad. Nekdy pres den spi tak 3-4hod, takze krmime po probuzeni, pak chce ale hned treba po 1-2 znova, to ji dam znova, kdyz tak delsi dobu nepila. Nevim, mozna bych mela pockat 3 hod :nevim: Rikala jsem si, ze ty prvni tri mesice ji dam podle toho, jak si rekne. Jinak v noci spi posledni dobou vetsinou tak od 8-9 do 1.30-2.30 a pak se budi okolo 5.30-6.30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.8.13 02:10

Snažilka: myslím, že 2 litry pití je málo. To má pít nekojící dospělák. Mimčo od cca 3. měsíce vypije k litru mléka denně. Tělo musí vzít někde ty tekutiny. Taky jsem na začátku pila hodně kojících čajů.

Ivik: a která homeo bereš a kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
28.8.13 07:54
@Capelucita píše:
Snažilka: myslím, že 2 litry pití je málo. To má pít nekojící dospělák. Mimčo od cca 3. měsíce vypije k litru mléka denně. Tělo musí vzít někde ty tekutiny. Taky jsem na začátku pila hodně kojících čajů.Ivik: a která homeo bereš a kolik?

to ja taky vic jak 2 litry nedam :,(, zapominam, a vcera urcite jeste min :,(. V praci jsem mela flasku na stole, tak to jsem pila pravidelne, ale doma…
mam ricinus communis a lac caninum, 2 x denne 5 kulicek

koukam, ze jsme mely nocni vysilani :mrgreen: nebo spis rani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.8.13 09:37

@ivik99 já brala ricinus 5 ch, 3× 5 kuliček. V případě problémů až 5× denně. Ale to pití je důležité!

O dnešní noci mi nemluv, když se mi chtělo spát, odsávala jsem nebo hlídala polštář, když jsem spát mohla, nešlo to. :(. Jsme si mohly rovnou zavolat a pokecat, viď? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
28.8.13 10:29

Aha, holky moc děkuji, takže já budu pít trochu víc, já někdy vypiju i 2,5l…musím si pořád chystat flašku od Sodastreamu a pít a pít. Ten ricinus jsem měla na rozkojení a koupím si ho teda znovu. Myslím, že jím pravidelně, tak zkusím ty homeo a více pít.

Ráno jsem je měla zase tvrdé ty prsa a v noci jsme kojili 2× a sál krásně těch 10 minut…takže v noci mi to nedělá ty hysteráky, asi je rozespalej, za to jsme zase krkali, ale na 5×, takže jsem měla taky od 4,30 do 5,30 vysílání :mrgreen:
Jak dlouho ta laktační krize trvá???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
28.8.13 10:31

Vím, že se do tekutin nepočítá káva, černý čaj, alkohol, ale CARO a VITAkáva by se mohla počítat, že?? Je to vlastně voda s trochou mléka, já si dávám jen tak centrimetr mléka. Teď piku Vitakávu, ale koupila jsem v Globuse zase CARO v akci…chutná mi to a piku to ráno na snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.8.13 14:38

@snažilka1210 Já pila k snídani Meltu s mlékem. v malém, asi 3/4 litrovém hrníčku. :) Taky je dobré pít tučné mléko. Já piju bio od Olmy. Každý den cca 1/4 litru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.8.13 14:39

@snažilka1210 Prsa reagují na zvýšenou poptávku cca 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
18.9.13 13:36

Holky, zdravím :mavam:, jdu zase na radu, jestli teda budete některá vědět.
Včera večer a dneska to trvá mi malej začal bojkotovat kojení, ale úplně, jakmile mě vidí, že sundávám podprsenku a natáčím si ho tak začne strašně plakat, takže ho vůbec nejde nakrmit :(…zkoušela jsem i 3/4 hodiny, utišit, pomaličku v leže, v sedě přiložit, nic, jakmile ucítí bradavku v puse…hrůůůza. Takž odstříkávám a krmíme přes savičku. Jsem z toho špatná, nevím co se mu nelíbí. Myslíte, že to je nějaká laktační krize či ten 3 měsíční spurt?? Jaké máte zkušenosti vy?? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
18.9.13 13:46

@snažilka1210 : U nás tohle udělaly první zuby (spodní jedničky). Myslím, že ho to při kojení víc bolelo. Flašku vzal taky na milost, ale i tak nám tou dobou pil polovinu obvyklé dávky. V noci se nechal nakojit normálně.
Jelikož to celé vypuklo kolem 5M, tak jsem MM nenutila a nechala ho přirozeným způsobem postupně odstavit. Ale co jsem tak pročítala diskuse, tak většina dětí si touhle hysterickou fází projde a zas to přejde a zuby to nutně být nemusí. Vydrž. To, co děláš, se mi zdá rozumné. Nakojit dítě, které nechce, se prostě nedá. Živě si to pamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
18.9.13 14:03

@Motýlice děkuji moc za odpověď, máš pravdu, že v noci se nakojit nechal, asi byl rozespalej tak nestačil zareagovat. U nás asi zoubky nehrozí, je příliš brzy, ale z flaštičky si dá říct, vypije tak 70ml, včera večer po koupání i 100ml. Je to děs, je mi ho líto a hlavně se bojím, že si zvykne na tu flašku a pak odmítne prso úplně.
Takže vy už od 5 měsíce nekojíte, není to škoda??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
18.9.13 14:26

@snažilka1210 : Není to škoda - v našem případě. Já totiž nikdy nekojila plně a dokrmuju od 3.týdne. Neměla jsem dost mlíka. Těch pět měsíců byl velký, velký boj. Po každém kojení jsem připravovala ještě UM a první tři měsíce jsem taky ještě po každém kojení odsávala. Výsledkem bylo, že jsem padala na hubu. (AlespoŇ trochu jsem kojila do 6M, ale od těch 5M šla frekvence kojení postupně dolů. Vlastně nám to i pěkně navazovalo na příkrmy, takže jsem už tou dobou neměla pocit, že dítě o něco ochuzuju).

Papírově je na zoubky sice brzo, ale měj na paměti, že těch 6M je průměr. Některé děti se s prvním zoubkem dokonce už narodí a některým se vyklube až v roce. Moje sestřenice například měla první zub ve 3M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
18.9.13 15:16

@snažilka1210
Ahoj, tahle krize mě naštěstí zatím nepotkala, ale zkus pročíst tuhle krátkou diskusi
https://www.emimino.cz/…prso-164260/
Docela dobré tipy ;)
Asi je debilní ti to říkat, ale chce to hlavně klid. Pepík ti přibírá báječně, musíš si holt s tím kojením trochu pohrát, držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
18.9.13 15:46

@Agrimonia @Motýlice holky, moc děkuji, mrknu na to a budu teda trpělivá. Já jsem totiž trošku nervák, takže jak už to trvá delší dobu tak jsem ráda, že mě můj přítel trochu usměrní :lol: Ale jako já se z toho nehroutím, pořád si říkám, že při nejhorším bude UM, ale to přece není taky taková tragedie, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
18.9.13 17:48

@Agrimonia jak je? Jak to zvládáš? :mavam:

@snažilka1210 v dubnové diskuzi, kam chodím, tohle řešila jedna holčina. Pak potomka nechala na férovku vyhladovět, tj. vnucovala prso, když pil, popil, když nechtěl, zapla podprdu. Když měl hlad, vyndala prso. Jeslti si vzpomínám dobře, žak 2.-3. se zase rozjela laktace. Může se stát, že jsi snědla něco aromatického (např. hodně curry nebo celer či co já vím co) a to pak miminka cítí z mléka a nešmakuje jim to. Hlavně pozor na to, co máš za lahvičku, aby si na ni příliš nezvykl, že mu to poteče samo a nebude se muset tak namáhat. Mě Maruška dělala a dělá jiné vylomeniny, ale tohle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí