Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Eedi: ona moc nenabírá, naposledy 50 g za týden.
Motýlice: já se snažím odnaučovat ruce v puse. Moc se mi nedaří. Jako alternativu vnucuji ten dudlík.
Je na něm závislá při usínání i při spaní. Co vy a ruce?
Eedi: já mám tu odsávačku furt na prsu, nesundavám a pumpuju. Střídám obě ruce. Když jsem sundavala, přerušilo se to a nic moc jsem neodsála.
@Capelucita : No, někdy když nemá přes den dudlík, tak se snaží žužlat, co je po ruce, někdy jsou to ruce, někdy hračka. Když si strká do pusy ručičky nebo palec, tak mu je vyndávám. Sice to nepomáhá, cpe si je zpátky, ale alespoň ať si zvyká, že se to nemá. Každopádně myslím, že jsme na tom stejně. Prostě něco ty děti chtějí mít v puse a to teda nevím, jak se odnaučí… ![]()
Tak mi si taky strkáme ručičky do pusenky, ten paleček a zkoumá ty dásně. My máme dudlík také při spaní a usínání a když začně mrčet v postýlce tak ho taky dostane. Je to taková pomůcka a taky mu ho dávám, když má v puseně ruce…dudlík pak někdy zahodíme, ale palec v puse je na celý život. Mám takového kamaráda, je mu 32 let a jak jede z práce tak má černé ruce z práce, ale palece bílej jak lilie…protože si ho pořád žužlá ![]()
Ahoj holky, prosím o radu. Dávaly jste některá ve 3 měsících už čaj?? A pokud ano tak kolik toho může malej vypít za den? Kojím pořád plně. Jde mi o to, že by si třeba někdy dal ten čajík a nechtěl potom pít co 2 hodiny ![]()
@snažilka1210 čaj nedávej. Když kojíš, tak teď se doporučuje jen kojit, žádné čajíky a nic podobného. Čaj nezasytí. Dává se pak až k nemléčným příkrmům.
Souhlasím. Dr. mi říkala, že když je teplo a mimčo má žízeň, že mám dát cucnout předního mlíka- to je na žízeň.
@snažilka1210 : My jsme čaj dávali, ale byli jsme částečně na UM a čaj jsme dávali na radu pediatry, abychom odálili další jídlo. Náš malý totiž v dobách největší slávy pil poměrně velké dávky mlíka a řval klidně za 1,5h, což se mi zdálo moc (nevadila mi frekvence, ale celkové dávky mlíka, co za den splácal). I tak kynul slušně, tak jsem ho nechtěla přecpávat. Fakt je, že dítě pitím ošálíš, ale ne na dlouho. Mám to vyzkoušeno. I teď, když se vzbudí v noci a dám mu čaj, tak pokud to byla žízeň, spí klidně do rána, ale pokud to byl hlad, tak je nejpozději do půl hodiny probuzený znovu a opět se hlásí.
Fakt je, že si taky myslím, že plně kojené dítě vodu nepotřebuje, jedině pokud bys měla málo mlíka a byl pak dehydratovaný. Což poznáš podle toho, že málo čůrá a má vpadlou fontanelu. Pro mě by tohle byl signál pití dát, kojení nekojení.
Holky moc děkuji, dneska jsem byla na injekci s malým tak jsem se dr. také zeptala a říkala, že nedávat. Tak jsem čaj odložila zpět do šuplíku ![]()
Ahoj holky, prosím opět jednu radu zkušenějších maminek…Spinkali jsme do dneška v postýlce v zavinovačce.
Dneska jsem zavinku vyhodila, povlekla peřinku a dala malého spát jen tak pod peřinu…no hodinová hrůza
řev, pláč, hysterie…no nakonec po hodině jsem mu dala prso tak se uklidnil a usl…takže jsem ho tam přehodila, ale nevím jak ho to odnaučit.
Jak spinkali Vaše dět ve 3,5 měsících?
@snažilka1210 píše:
Ahoj holky, prosím opět jednu radu zkušenějších maminek…Spinkali jsme do dneška v postýlce v zavinovačce.
Dneska jsem zavinku vyhodila, povlekla peřinku a dala malého spát jen tak pod peřinu…no hodinová hrůzařev, pláč, hysterie…no nakonec po hodině jsem mu dala prso tak se uklidnil a usl…takže jsem ho tam přehodila, ale nevím jak ho to odnaučit.
Jak spinkali Vaše dět ve 3,5 měsících?
ja jsem se snazila postupne odbouravat to pevne uvazovani, aby si na to moc nezvykala, taky to chvilku vzalo. Takze pokud na to byl zvykly, mohl to byt pro nej nezvyk a nevedel, jak usnout. Veru spi stale na takove perove perince, nejak nemam srdce ji dat na tvrdou matraci (doufam, ze to nevadi
) a jinak ma rada, kdyz si rucickama neco muze drzet. Snazim se ji co nejbliz dat nejakyho toho mazlicka, ale vetsi uspech ma plina nebo takova mekka deka, kterou si rucicka muchla. Kdyby byla uplne odkryta, tak se neciti bezpecne. Obcas ji dam ruku, ale tomu se snazim vyhybat, aby to pak nevyzadovala a ja nesedela kazdy vecer u postylky.
@ivik99 tak já to měla také tak, na matraci jsem měla právě tu peřinku povlečenou, složenou napůl takže spinkal pěkně v měkkém a na tom byl v zavinovačce, ale takové té na suchý zip takže neměl nikdy ručičky zavinuté.
Dneska jsem ho také nedala na tvrdou matraci taky mi to přijde hrozné, ale tu peřinku jsem mu dala pod něho a druhou půlkou ho zakryla a na bocích trochu přiňuchňala k němu. Tak uvidím jak v noci jestli se třeba nebude budit. Jinak ho dávám na bok, na zádech většinou rozhazuje rukama
@snažilka1210 píše:
@ivik99 tak já to měla také tak, na matraci jsem měla právě tu peřinku povlečenou, složenou napůl takže spinkal pěkně v měkkém a na tom byl v zavinovačce, ale takové té na suchý zip takže neměl nikdy ručičky zavinuté.
Dneska jsem ho také nedala na tvrdou matraci taky mi to přijde hrozné, ale tu peřinku jsem mu dala pod něho a druhou půlkou ho zakryla a na bocích trochu přiňuchňala k němu. Tak uvidím jak v noci jestli se třeba nebude budit. Jinak ho dávám na bok, na zádech většinou rozhazuje rukama
ona se taky jeste ted nekdy citi nejista a mlati rucickama. Mozna i proto uz pres den nespi tri hodiny v kuse ![]()
Mozna zkus postupne zavinovacku povolovat kazdou noc, treba to pomuze. To pevne zavinuti je neco jako houpani, kdyz se tak nauci usinat, tak to je to, co umi, ted se to musi pomalu odnaucit ![]()
@ivik99 mě zase teď malej začal krásně spinkat venku v kočárku, ani nemusí kočárek jet. Dám ho do kočárku, jedu asi 3 minutky po dvoře a spí a spí třeba hodinu a půl, to je nádhera, to neznám vůbec. Je to možné, že je to tím, že je zabalený pěkně v dece a nemůže se moc hýbat. I možná to počasí je teď super na spaní v kočárku ![]()
Tři hodiny v kuse přes den nespal nikdy ![]()