Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@snažilka1210 : Jedna denně určitě neva. Já když měla chuť, tak jsem si dala trochu kafe i vínka klidně. Přišlo mi, že se stravují vcelku zdravě, tak jsem ta těhotenská doporučení a tabu nehrotila. Malý přežil plísňové sýry, vejce naměkko, i tu trochu kofeinu. Psychická pohoda je důležitá, takže jsem si to moc nekazila tím, co všechno nesmím.
@Motýlice děkuji.....no vajíčko na hniličko jím dost často…to miluju ![]()
@snažilka1210 já si občas dávala laté. O tom, že by se nemělo vůbec, tak to jsem nečetla. Za mne - caro mi nechutná, mám raději vitakávu nebo můžeš koupit instantní meltu, ta je dobrá na mlíčko pro mimi. Bezkofeinové kávy jsou pěkný svinstvo, jak jsem pak, či jsem asi 2-3 vypila, zjistila. Je to normální káva, kterou chemickou cestou zbavují kofeinu. Mě z toho vyšlo, že raději ten kofein nebo ty obilné „kávy“.
Já teda taky nejradši Meltu, když už si mám vybrat z těch náhražek. Teď ji piju po litrech na mlíko, ale asi to zas až tak moc nefunguje. Jinak souhlas s Capelkou, bezkofeinové kávy obcházím obloukem. V životě jsem nevypila ani šálek.
@Capelucita : Tu původní, instantní jsem zatím ani nezaregistrovala. Ráno si udělám litr do konve a pak to průběžně pocucávám.
@Capelucita
Já piju tu v pytlíčkách balenou jak čaje a chutná (má tuším označení Klasa, takže dobrý
)
Ahojky- ve fázi velkého břicha
. Hodím podpis, ať je zas jednou přehled!
@Agrimonia : Pytlíčky jsem měla taky. Jsou fajn, žádné babrání se s lógrem, ale je velká spotřeba. Já piju fakt ten litr denně. ![]()
@Agrimonia jééje, takže čekáš dvoječky a co to bude páreček??
@Motýlice
Jasně, tak to chápu, já ji piju jako náhražku za odpolední kafe (ráno musím kofein) ![]()
@snažilka1210
Ano, bude to páreček, neboli splněno jedním vrzem
. Včerejší UZ ukázal, že holčička je tak o dva dny pozadu, ale to už dýl, takže pohoda (něco přes 1300 g), ale chlapec nasadil spurt a už je o 2 týdny napřed
(asi 1600 g). A to ho mladá vytrvale kope do hlavy a on je narvaný v kozelci pod žebry. Asi otesánek po tatínkovi
.
Koukám, že už se ti taky pěkně krátí!
Melta - já pila tu instantní, ale mám ji také velkou spotřebu a má trochu jiné složení, takže jsem včera otevřela ten pytel. ![]()
@Agrimonia jj krátí, odedneška jsem začla se lněným semínkem, ráno do jogurtu, trochu jsem ho podrtila v hmoždíři a taky si dneska koupila syp. čaj maliník, jahodník, ostružník tak to začnu popíjet…třeba to k něčemu bude ![]()