Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anikaa02 byla jsem asi vlastne rada, ze cyklus naskocil hned. Po konci kojeni jsem si rikala, ze proste blaznej hormony. Ale jak jsme se zacli snazit o druhy, slo to tak nejak hned z kopce. Jako verim tomu, ze psychika dela hodne, ale nemysli na to, kdyz si to prejes.
@PastikaJatrova jojo rada za všechny prachy člověk se rozhodne ze by si pořídil potomka většinou to je promyšlené když se lidi takhle začnou snažit a jako počítáš s tím ze to nebude úplně hned ale říkáš si tak jeden dva tři měsíce a pak je to dyl a všude ti každý říká a hlavně na to nemysli když na to budeš myslet tak to nepůjde a ty se fakt snažíš na to nemyslet ale
![]()
@Anikaa02 presne tak. A ja tenkrat pred prvnim tehu rikala priteli, ze se nemusi „bat“, ze i kdyz jsme se trefili do ovu, tak z toho proste nic nebude, ze budeme radi, kdyz se nam prcek podari treba za pul roku… hm, tak urcite
a ted, kdyz jsme teda pocitali s tim, ze s tim problem nebude, tak uz je to pres pul roku a nic ![]()
@PastikaJatrova Děkuju moc
tak oba pokusy za námi… když jsem viděla dárce, úplně jsem si říkala že by mě strašně mrzelo ho měnit, moje žena má vlasy úplně stejné jako on a celkově jsou hodně podobné typy vzhledově, prostě značka ideál
…no jinak já idiotka si zapomněla doma bazální teploměr, tak jsem měřila rtuťovým a zítra měřím asi oběma nejednou, ať vidím jak se to liší ![]()
@Qinn tu teplotu nehrot
bud to vyjde nebo ne
staci jen orientacne. Drzim palce
takze nozky nahoru a to doslova a pohodicka ![]()
Holkyyyyyyyyy… já dneska 20 Dc podle teploty 10dpo a dostala jsem to
![]()
Teplota dolu poslední dva dny spinení a dneska křeče a už krvacim… jsem se nestihla ani rozkoukat ![]()
@Anikaa02 hezky
Jako kdyz na to koukam, nemohla byt ovu uz treba 5dc? Jako podle me je to blbost mit ovu tak brzo, ale na me to tak pusobilo uz kdyz jsem ten graf videla poprve, ale spis jsem cekala, kdy to dostanes/nedostanes ![]()
@PastikaJatrova Já jsem na ten 5 DC sázela, ale co jsem dávala graf do skupiny tak holky říkali že spíš ten 8 DC… ale ovu testy jsem dělala až od 10 DC a to byli všechny stejně negativní… No holka jsem z toho jalová ![]()
Na druhou stranu mě gyndařka na té prohlídce před tím říkala že na jedné straně je již odovulováno a že ta druhá už se chystá… tak nevím jestli je možné že vlastně ten druhý se připravoval už od druhé poloviny toho předcházejícího cyklu? Protože tuhle prohlídku mi řekla že na pravé straně je po ovulace a ta levá strana spí…
@Anikaa02 ono vajíčko dozrává prý cca 90 dní, takže je možné, že už v půlce cyklu viděla, že další ovu bude z druhého vaječníku ![]()
@Anikaa02 ja si nemyslim, ze by to videla v predchazejicim cyklu. Po ovulaci se totiz zacne tvorit progesteron, diky kterymu ty ostatni folikuly, co se chystaly na ovulaci a nestihly to, zacnou zase zanikat a zmensovat se. 2 ovulace v jednom cyklu v rozmezi nekolika hodin ano, ale v rozmezi nekolika dni je sice mozny, ale to spis vyhrajes ve sportce. Urcite jsem u tebe sazela na to, ze tenhle cyklus budes mit fakt kratkej, ale ovulace 5dc? Proste to na me tak z toho grafu pusobi, ale zaroven nad tim trosku kroutim hlavou. Jak ze mivas dlouhy cykly? Pises si to? Napis treba ta posledni pul rok, jak byly dlouhy.
@PastikaJatrova Píšu průměrně mám délku cyklu 31 dní a posledního půl roku:
unor - 18
leden - 31
prosinec - 28
listopad - 34 říjen - 31
září - 28
srpen - 34 červenec - 36
Takže to tak jako skáče, ale mín jak 28 jsem nikdy neměla… ovulace je vždycky cca 14 - 18 DC a LF je téměř vždycky 14 dnů… nebo aspon byla poslední dva měsíce to nesedí…
No a nemůže to být třeba tím že by se mi tvořilo málo toho progesteronu? Proto mi ho možná ted chce nasadit?
@Anikaa02 na to by ti mela udelat hormonalni profil. Nebo takhle… muj doktor mi bere krev bere tak, aby si podle faze cyklu zkontroloval, jak na tom ty hormony prave jsou. Co ja vim, tak hormonalni profil se dela v zacatku cyklu, ale on chtel ted overit, jestli jsem skutecne ovulovala a kolik.toho progesteronu 2 dny po ovu mam. Takze mi bral krev po ovulaci. Jeste me napadlo, jestli to proste nebyl anovulacni cyklus, ale tys teda psala, ze doktorka tvrdila, ze ovu uz probehla vid? Tak probehla ten 5dc. Priste se snazte jeste pri menzesu
![]()
@PastikaJatrova No mě právě krev nebrala nikdy, minule jsem jí říkala jestli jí nevezmeme že jsem četla že se podle toho dělá právě profil a ona že ne že na to není vhodná doba že uvidíme… tak jako nevím ![]()
No doktorka tvrdila na kontrole 13DC že je po ovulaci, já se z toho po*eru
![]()
@Anikaa02 ja si proste myslim, ze byla 5dc, maximalne 8dc a LF je furt spravne dlouha. Proc ze mas brat ty prasky? Osvez mi pamet ![]()
@PastikaJatrova No ona mi je chce nasadit kvůli té endometrioze… že se tam ted 3 měsíce po operaci vytvořilo malé ložisko… :/
Ale já jsem o tom hodně četla a ona spíš než zvýšit progesteron by to možná chtělo snížit estrogen což se dá docela dobře i stravou.. tak nevím nevím
![]()