Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda cholky mám dotaz kdy mám začít dělat ovulacni testy?? Jsme dneska 9DC ![]()
@PastikaJatrova Ou, tak to fakt není moc dobrý
Jako jo, může to být stres, i námaha… co hormony? Nemáš třeba nějakého nadbytek/nedostatek? Nebo jestli to nemůže souviset třeba s tou endometriózou mě napadlo ![]()
Chápu to, já žádné problémy nemám, takže nějaký náš rok a čtvrt vůbec nevidím jako důvod jít na kliniku, ale nebyla jsem v situaci jako ty. Osobně bych se snažila řešit to nejdřív bez rizik a NÚ dokud nějaké možnosti jsou, ale tohle máme každý nastavené jinak ![]()
Že jsi protivná se fakt nedivím, já kolikrát taky, už je to fakt o nervy to dojíždění a všechno okolo ![]()
@Muu_1990 Záleží jak máš dlouhý cyklus, ovulační testy jsou stejně jen doplněk. Já mám cyklus cca 28 dnů, ovulaci mívám 11DC (fakt ne 14DC dle nesmyslných tabulek a návodů k ovulačním testům), tento cyklus byla ale už 8DC dle grafu, když jsem testy dělala, začala jsem ve chvíli, kdy se začal měnit hlen na plodný
@Qinn ty jo když já hlen sledovala a někdy ho mám někdy ne…
já prave bych chtěla začít testy dělat cca zítra tak jestli to není brzo nebo pozdě
já prave mám cykly 28dni ale teď naposledy jsem měla zpoždění 6dni tak nevím jak to počítat vid ![]()
@PastikaJatrova holka tak já nevím jestli ti gratulovat ze všechno vypada dobře a nebo spis ne tohle je mazec…
A ten duphaston děla co?
To pomůže případně udržet?
@Muu_1990 já ho minule začala dělat 10dc a už bylo pozdě
ale měla jsem extra krátký cyklus asi 20 dnů ![]()
@PastikaJatrova jinak já teď ještě zkouším ten estrogen snížit přirozené jídlem… tak mě napadlo jestli třeba nemůžeš mít víc například progesteronu nebo tak? Ale zase na to by přišel z krevních testu…
A MS mas normální nebo hodně/málo?
@Anikaa02 MS mam prvni 2 dny strasne moc. To se mi ani nechce chodit ven, protoze je to fakt neprijemny. Kazdou chvili nekde flek. A pak uz je to tak 3 dny pohodicka a potom treba den dva spineni.
@Qinn podle ty krve je v poradku i ta endometrioza. Ze se to prej da poznat podle nejakejch markru. Mela bych to vsechno vypustit a nemyslet na to. Ale nejde mi to ![]()
@Anikaa02 jo a ten duphaston je progesteron, kterej jsem si nechala napsat kvuli tomu spineni. Mel by zabranit menstruaci nebo tomu spineni. Ja spinim od ovu temer furt. Uvidime, jestli to k necemu bude.
@PastikaJatrova hele mě tak napadlo moje segra psala jednomu klukovinu na KG co se zábava výživou a doporučil mi co jist a nejíst atd + co doplnit nechceš třeba zkusit ještě nějakou takovou alternativu? Netvrdím ze to pomáhá teprve týden to dodržují ale proč to nezkusit ![]()
To spineni je proste záhada přeci se ti ta krev musí někde tvořit to nemůže být OK ( jako nechci strašit ale je to fakt extrémně zvláštní)
@Anikaa02 zvlastni to je, ale na ultrazvuku proste nic a odbery taky ok.
Hele co se tyka jidla, muze ti to pripadat jako vymluva, ale ja jsem rada, ze se stihnu najist pres den, natoz abych kazdymu varila neco jinyho. S tim ditetem se obycejny veci stavaj skoro nemoznymi… nemam proste cas o jidle premyslet. Proto taky furt pribiram ![]()
@PastikaJatrova no moc mě to nepřekvapuje vidím to u kamarádky která si dá kafe které pije cele dopoledne potom udělá jídlo detem sni co zbylo a večeři podle mě až když jdou všichni spát což je brutální
![]()