Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Angua píše:
@palapa To si neumím moc představit, jak to děláNo prej to má být správně z kleku… Ale prostě z polohy na zádech rozhodně ne
@Gladys Hanča to právě dělá i v tom klubíčku, je to s ní na budku - takto ji vůbec nemůžu mít, tak ji nosím v „ergonomické poloze“ - jak v nosítku, ale bez nosítka
Nebo je dobrý i klokánek - to má výhled, nikam se nekroutí a posiluje záda a krček. Ale bolí z toho ruky
Lezi, otoci se na bok, opre se o ruku a sedne si. Jasny, podle knizek a tak se to ma delat z kleki, ale jak to pak delaj deti, ktere ani nelezou?? Muj bracha vubec nelez, rovnou si sedl.
@palapa píše:
Lezi, otoci se na bok, opre se o ruku a sedne si. Jasny, podle knizek a tak se to ma delat z kleki, ale jak to pak delaj deti, ktere ani nelezou?? Muj bracha vubec nelez, rovnou si sedl.
ak na klek dítě nepotřebuje lézt, Franta si umí kleknout, jak na paty, tak jít na všechny 4 a tam pérovat, ale lízt neumí, plazí se.
Ale prvorozený to taky neuměl, ten neuměl ani na všechny 4, jen si kleknout a z toho kleku si nejdřív seděl an patách a pak seděl s jednou nohou nataženou a jednou jakoby v kleku a pak tu druhou natáhnul.
Zato Franta se snaží o to, co popisuješ, ale nejde mu to, skončí vždycky tak nějak napůl a už asi vyhodnotil, že tudy cesta nevede a snaží se klečet
@palapa Tak má asi silné ruce
Jde o to, že to udělá sama, z rovné podložky, ve volném prostoru. To by se jí z lehu na zádech určitě nepovedlo ![]()
@Gladys píše:
ak na klek dítě nepotřebuje lézt, Franta si umí kleknout, jak na paty, tak jít na všechny 4 a tam pérovat, ale lízt neumí, plazí se.
Ale prvorozený to taky neuměl, ten neuměl ani na všechny 4, jen si kleknout a z toho kleku si nejdřív seděl an patách a pak seděl s jednou nohou nataženou a jednou jakoby v kleku a pak tu druhou natáhnul.
Zato Franta se snaží o to, co popisuješ, ale nejde mu to, skončí vždycky tak nějak napůl a už asi vyhodnotil, že tudy cesta nevede a snaží se klečet
Kazdy ditko je jine. Delala jsem si z toho hlavu, ale uz nedelam
zjistila jsem, ze opravdu kazdy dela neco jineho a kdyz mi dr rekla, ze je vse ok, tak jsem v klidu
taky bych byla rada videla jak leze, ale myslim, ze toho se nedockam
vypada to na to, ze brzy stoupne
@palapa píše:
Ale takhle si taky může sedat - ze šikmého sedu nebo právě z toho kleku, to dělá správně. Náš malej taky neleze a jsem zvědavá, jestli lézt někdy bude. Když se potřebuje někam dostat, tak se plazí. Ale naučil se právě sedat z kleku, když si začal stoupat, takže z kleku mezi paty a až několik týdnů na to si kleknul, vystrčil si jednu nohu dopředu a pak případně třeba i druhou. Těch sedů je několik, dělí se na šikmý, překážkový, na patách, na turka a sed přímý.
Naši tvrdí, že jsem začla sedět ve 4 měsíci a žádné vady na sobě nepociťuju ![]()
@Diana.Kyss píše:
Naši tvrdí, že jsem začla sedět ve 4 měsíci a žádné vady na sobě nepociťuju
To je dobre ![]()
Ahoj, holky už řekly snad vše. Asi bych doporučila co nejvíce klubíčko a pak na bříško. Mám taky blinkací miminko, ale dokud nebudeš přikrmovat, tak se toho asi nezbavíš.
@palapa vůbec si tím nelámeju hlavu, Katka to taky dělá a i na rehábka mi řekla, že některé děti se posadí ze stabilizované polohy. Vůbec to neznamená, že třeba lezení přeskočí ![]()
@Diana.Kyss A tahali tě za ruce nebo vážně sama bez pomoci? Mně totiž přijde, že dřív se to všichni snažili urychlit, proto děti seděly samy zázračně rychle.. ![]()
Hele co říkali naši tak jsem se snažila sednout si od 3 měsíců, doktorka říkala at se naši snaží abych neseděla, že je to moc brzo, ale já si nedala říct, od 4 měsíců jsem seděla uplně normálně, posadila jsem se sama bez pomoci. Od 10 měsíců jsem pak začla chodit.
@rejžička píše:
@Diana.Kyss A tahali tě za ruce nebo vážně sama bez pomoci? Mně totiž přijde, že dřív se to všichni snažili urychlit, proto děti seděly samy zázračně rychle..
@rejžička píše:
@Diana.Kyss Tak to jo, to jsi pak šikulka - teda byla jsi.
Hele jak v čem
všude je něco…
Tak malé jsou 4 měsíce a taky to začala dělat i třeba v autosedačce a v lehátku taky je fakt že jsem lehátko dost omezila a je v cestovní postýlce tam se pořád koulí na bříško
nechci aby v lehátku trávila moc času nemá tam pohyb a je v polosedě mám pocit že tam ty děti toho moc netrénují a spíš „zakrní“ a zleniví
stačí když ji dám do klubíčka nebo ji dávám k prsu na kojení a hned si sedá a ještě se chytne trička nebo řetízku
vypadá jako klubíčko ![]()
@Bemula moje malá to dělá taky už nějakou dobu a co mám kámošky se zhruba stejně starýma dětma tak taky, prý trénují bříško, ale správné posazení to ještě není, sedat se musí naučit později, z polohy na bříšku, takže já ji nechávám, ale nepodporuji ji v tom ![]()
@Raďulle píše:
@Bemula moje malá to dělá taky už nějakou dobu a co mám kámošky se zhruba stejně starýma dětma tak taky, prý trénují bříško, ale správné posazení to ještě není, sedat se musí naučit později, z polohy na bříšku, takže já ji nechávám, ale nepodporuji ji v tom
Taky nechávám, ale nepodporuju. ![]()