Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ránko holky… ![]()
veve…tak to jsem ráda, že jsem manžílka pobavila, v reálu už to taková zábava není…
I když možná dělat si z toho srandu je to nejlepší co člověk může, tak už to taky tak děláme, občas…
Ale že vy jste se kvůli toho museli vzdát i práce, no někdy se fakt člověk divím, navíc po té nemoci…
Ale třeba máš pravdu a s mimískem se to obrátí k lepšímu… ![]()
Deni..obrovská gratulace…
Je fajn číst, že to zase někomu vyšlo…
Tak šup sem bacilky, ať už se nám to tu taky povede…
![]()
Dobre rano, holky tak koukam ze jste vsichni nedockavi jestli prijde ta mrcha MS nebo ne…Jsme na tom stejne…az na to ze ja to mam dostat nekdy kolem 23 no to je jeste dlouho
jinak jdu zitra na to vysetreni a nervozita uz se hlasi
Jinak uz me asi tak dva tydny boli prsa no tak uvidime jestli se nam ty fazolky uhnizdili
bylo by to fajn…
Tamarko…neboj, všechno bude dobrý, uvidíš…
A máš pravdu, bylo by fajn, kdyby se nám ty fazolky uhnízdily, ale mě nějak začlo bolet v kříži a píchá mě i v podbřišku, tak předpokládám, že z toho opět nic nebude…
![]()
Sonipa: no nevis treba to je zrovna to uhnizdovani…no me taky asi tri dny po ranu boli v podbrisku ale jen na leve strane, a prsa me boli tak taky predpokladam ze to normalne dostanu…jinak jsem tu ne emiminu cetla denicek jedne pani kde psala ze po prvnim uziti Clostiku to vyslo no kez by to vyslo i nam ![]()
Krasne dobre ranko,
rychle jsem si vas docetla a koukam, ze to mate v rodine kolikrat komplikovane…
Asi si nevyberete, my mame rodiny zase daleko. Kdyz jsem vas docitala, jasne jsem si dovedla predstavit situaci, pokud bychom bydleli s mymi rodici a meli mimisko. Moje maminka je skvela, ale v tohle pripade by me dohnala k silentsvi svymi radami
- detska zdravotni sestra… ![]()
Tamarka a veve Holciny, drzim palce k doktorum, vsechno bude v poradku ![]()
DeniObrovske gratulace!!!
Vzdycky povzbudi, ze nic neni nemozne, ani mit mimisko…
Soni Ms jeste neprisla, takze nic neni jiste ![]()
Ja cekam na ovu.. Testla jsem a carka tam je, i kdyz slaba. Spis me to prekvapilo, pac ovu jsme ocekavala nejrive ve stredu
Uvidime, jak se to bude vyvijet… ![]()
Ahoj holky… ![]()
Denino: Děkujeme, budeme se snažit.
A mimís ať pěkně roste a drží se. ![]()
sonipa: My to zatím s humorem bereme, taky proto, že se snažíme aby se všechno netočilo jen kolem těhotnění, musíme taky žít jako pár a to i až by mimís byl na světě.
A jestli to bude lepší, to vlastně záleží jen na rodičích. ![]()
Tamarka: Dovedu si přesně představit, jak se cítíš, teď se to zdá dlouhé a zbytečně nad tím přemýšlíš, ale uteče to a zítra odpoledne už to budeš mít z krku a bude to v pořádku. ![]()
KaterinaKK: Díky za palečky, odpoledne tam jdu, tak k večeru dám vědět co a jak. ![]()
Zdravotní sestru máme taky v rodině, jo, to je pak hrozný jen být nemocná. ![]()
Jinak slabou čárku na ovu testu jsem měla často, ale silnou jen jednou.
I když je spousta holek, co už takovou silnější čárku mají prostě ovu. A pak se v tom vyznej.
![]()
veve… Ja ovu z testu poznam, carka je hodne silna… Vlastne to poznam i bez testu, pac me poboliva podbrisek vzdy na leva nebo prave strane… Jen me prekvapilo, ze tam ta carka je. Ja mivam ovu pozdeji mezi 16.-19. dnem cyklu. Tak to vidim tak na 15.
Tenhle mesic je vsechno nejake jine. MS byla dlouha a silna, ted ovu docela brzy.Uvidime, treba se to potahne…
Dej vedet, co na tu tvou MS doktor.. ![]()
KaterinaKK: Tak to bych se spolehla spíš na sebe, než na testy, když už to máš tak vyčíhané.
A netestovala jsi moc brzy ráno?
Tak jsem zas v práci holky…zas nějaká korunka do rodinného rozpočtu…
![]()
Tamarko…no kéž by to bylo uhnizďování, ale to si myslím každý měsíc a nic…
Včera jsem měla ještě nějaký takový bílý výtok, jsem tajně doufala že by to třeba mohl být ten těhotenský, ale dneska už nic…
Tebe aspoň bolí prsa, mě tenhle cyklus teda skoro vůbec…
Tak uvidíme co z toho bude nebo spíš nebude (u mě)…
![]()
veve…určitě to lepší bude, uvidíš jak budou z vnoučka nebo vnučky nadšení…
Taky držím palečky k Dr., nenech se odbýt a všechno se vyptej, večer jsem zvědavá copak nám řekneš…
![]()
Katerino…taková zdravotní sestřička v rodině vůbec není k zahození…
A slabá čárka na ovu testu taky ještě nic neznamená, testni zase zítra a uvidíš jestli sílí…
![]()
Veve… Myslis??? Vstavam v 6:45 a testila jsem kolem pul 10. Ale mozna je to brzy. Zkusim to znovu odpoledne a uvidime. Ja testim spis proto, abychom zacali se snazenim den pred ovu. Zatim nam to nebylo k nicemu
Ale stejne si porad tak doufam, ze to jednou proste vyjde…
![]()
KaterinaKK: Na těch testech píšou, že se má testovat od desíti do osmi večer, já bych tedy zkusila ještě jeden odpoledne a budeš to mít jisté. No a nebo zítra, jak říká sonipa, ovu ti neuteče, když je pozitivní na testu, ještě máš beztak nejmíň 12, ale prý i 48 hodin než bude. ![]()
Ale já už taky spíš doufám, že se to prostě povede. Říkám si, že pokud mimís být nemá, tak se nechytí, ani kdyby se člověk stavěl na hlavu. A naopak. Když má být, povede se klidně z jednoho bídného pokusu. ![]()
sonipa: Už se pomalu chystám, byla jsem se osprchovat a za hodinku vyrážíme. Doufám, že tahle doktorka bude lepší než jeden idiot, co mě vyšetřoval před půl rokem, jen jako kontrolu, protože k mojí bývalé doktorce jsem nestihla už jít.
Tak hrozné vyšetření jsem nezažila, bolelo to jak blázen, nemohla jsem celý den pořádně sedět. A koukám do papírů, že mi tam napsal, že jsem nevyšetřitelná. Zajímavý, za sedmnáct let poprvý. Fakt idiot.
![]()
VeveTo jsi me zase dostala
Nevysetritelna! I takovy doktor dostal titul. Tak se drz ![]()
Sonipa Tak jsem si znovu precetla navod a na tohle blbym testu cas , kdy se testit ma neni. Je tu: Testujte kdykoli behem dne.
Nevadi, jsme zase o neco moudrejsi, zkusim znovu odpoledne.
veve…nevyšetřitelná…
Tak to je fakt unikát…co to bylo za pana doktora??
Katerino…jak píše veve, ovu testy se mají dělat od 10 do 20 hod. a po pozitivním ovu testu nastává ovulace za 24-48 hodin, někde jsem četla že nárůst LH hormonu nastává 40 hodin před ovulací, samotná ovulace trvá pak 12-24 hodin… ![]()
sonipa: Nějakej pablb z fakultky, prý kdovíjaká kapacita, no já na něj s chutí zapomenu…
Takovej dědek, sestřička mu dokonce musela pomáhat, když mu nasměrovala ruku, byla to úleva, ale on byl za chvíli zpátky tam, kde začal. ![]()
No ale teď už mažu za tou novou, tak zatím páá, holky. ![]()
Sonipa Tak tomhle navodu je psano, ze ovulace nastava 24-36 hodin po prvnim pozitivnim ovutestu.
Tohle jsem brala s rezervou. Takze mezi 10-20 hod. Dekuju, holky, to jsem vazne nevedela a nikdy neresila. Tahle zeme me pripravi o rozum s jejich zdravotnictvim. Oni nejsou schopni ani navody napsat poradne
Treba v tom je jadro pudla…
Mimochodem, kdyz jsme u tech zdravotnich sester, aby toho v nasi rodine nebylo malo, tak manzeluv tatinek je lekar… Ja si proste nevyberu, lepsi jen priletet na navstevu ![]()