Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
JOoo?? pesan je dobry na tehu? tak snad mi ten nas mazlicek brzo doda par bacilku…veve;no cekatelka sem a to pekne napnuta uz zacinam podlehat pocitu ze to opet neklaplo
Uff sem dneska tak strasne moc protivna a nic se mi nechce… soni: na co se citis ty? klaplo,neklaplo? ![]()
Ahojky, já se snažím od září minulého roku a pořád nic..:( Tak snad bude ten letošní rok 2011 o „veĺa“ úspěšnější ![]()
Petulena: Protivná jsem dneska taky, i sama sobě.
Jsem totiž samonasírací, manža jel něco koupit a já si tu tak přemýšlím, už jsem nervní, radši bych k té doktorce jela teď hned a měla to z krku. ![]()
A nechce se mi taky nic, ke všemu se musím nutit. Naši mi to taky neulehčujou, hází na mě problémy, takže se s tím celý víkend stresuju. Ach jo, doufám že ten týden začne nějak líp. ![]()
babyxxx: Vítej v partě.
To se snažíte zhruba tak dlouho jako my, bereš nějakou „podporu“..?
babyxxx píše:
Ahojky, já se snažím od září minulého roku a pořád nic..:( Tak snad bude ten letošní rok 2011 o „veĺa“ úspěšnější
Vitej vitej
neocekavas taky nahodou v nejblizsi dobe ms? jestli nas tu neni nahodou jeste vic nervoznich z toho zda to klaplo ci ne
![]()
1veverka píše:
Petulena: Protivná jsem dneska taky, i sama sobě.Jsem totiž samonasírací, manža jel něco koupit a já si tu tak přemýšlím, už jsem nervní, radši bych k té doktorce jela teď hned a měla to z krku.
A nechce se mi taky nic, ke všemu se musím nutit. Naši mi to taky neulehčujou, hází na mě problémy, takže se s tím celý víkend stresuju. Ach jo, doufám že ten týden začne nějak líp.Co s tim udelame veve? z tou nervozitou? ja bych to videla na nejakou poradne velkou cokoladku,co?
Ty problemky v rodine me moc mrzi,vim o cem mluvis taky to nemam zrovna nej v tej nasi familii
Petulena: Tak to to chápeš. Rodiče - a člověk kvůli nim má hlavu jak pátrací balón. Zlatý děti…
Čoko já ráda, ale jen tak občas, jo, kdyby byla nějaká plněná, mít tu tak nějakou bonboniéru, to bych se do ní hned pustila.
Ale nemááám. ![]()
Ale mám tu zapečené masíčko se sýrem, to bude na nervy myslím taky dostačující. ![]()
veve…tak ty takhle, děláš tajně testíky…
A co že tě zlobí rodina…? No já vím, všude je něco…my bydlíme na baráku s tátou a babičkou, to taky není zrovna žádná výhra, však už jsem to tu psala…
![]()
Petul…určitě neklaplo, přijde mi že to snad už nikdy nemůže klapnout…
Navíc jsem dneska taky protivná, nešťastná a chudák skoromanžílek to musí všechno snášet, však už taky říkal, že mám nějaké poblblé hormony…
![]()
baby…taky tě vítám a neboj, není přece možné, aby se nám to tento rok už konečně nepovedlo…
![]()
sonipa: Ále… My s nima taky bydleli a utekli. To je dlouhá historie.
Jde zkrátka o to, že my pořád doplácíme na to, že naši si něco vzpomenou a ještě rozhlašujou, že jsme to tak chtěli my. Takže oni jsou za ty hodný a my máme akorát starosti, splátky, lítání. A oni se ještě tváří jak půlprdel z vikíře.
Člověk je má rád a chce aby byli spokojení, ale oni jsou často na nás jak na cizí. ![]()
veve…no to mi povídej…všude je něco…to nám zase furt říkají kam bychom se stěhovali a když si tu chcem něco udělat podle svého, tak se strašně diví a tváří, nehledě na to že všechno dělám špatně a musím poslouchat tisíce rad jen u vaření a mytí nádobí například…to je k zbláznění…
![]()
sonipa: Přesně. U nás to bylo něco podobnýho, pořád samý rady a příkazy, zákazy a dovolení, nic jsme nesměli, povolení pomalu i na přitlučení obrázku, kontrola jak dlouho nám co běží a kolik větráme, kdo k nám chodí a to byl oddělený byt. A pak se strašně divili, že jsme se radši trhli. ![]()
Máme svatej klid, i když za cenu toho, že nám to dávají „sežrat“ ještě dneska. ![]()
To mě pobavil manžel teď. Míchala jsem tuňákovou pomazánku a pořád u toho remcala, že to nějak smrdí a pak je málo citronu, pak málo slaný, pak divný, manža mě jen tak pozoroval a pak prones: Pane bože a to ještě ani není těhotná a radši odešel. ![]()
Uvědomila jsem si, že to fakt asi nebude lehký, pokud se chutě pak ještě změní. ![]()
veve…
nebydleli jste náhodou tady místo nás…
To je úplně to samý, větrat na to tak mít povolení, sušit prádlo jen dole v prádelně, protože jak bylo na schodišti tak kvůli tomu byly mokré okna…
No prádlo tam nevěším tedy už od začátku zimy a okna jsou mokré furt…asi ještě dozvuky nebo co…
No jestli jednou zvládneme odejít, tak to taky nebude jednoduché, ale nevyhnutelné, protože máme z jednoho patra pro sebe obývák a dětský pokoj, táta má jídelnu a ložnici, zbytek společný…babička dole má patro sama pro sebe…té se to mluví že kam bychom chodili…
…a až přibude jednou mimís tak je nemyslitelné v těchhle podmínkách zůstat… ![]()
Jinak teda sranda s tou pomazánkou…chudáci chlapi…
Ale za sebe a své první, teda první vydařené
těhu můžu říct že se mi chutě nějak zvlášť nezměnily…
Asi to má každý jinak..já jsem vůbec taková „bezpříznaková“… ![]()
sonipa: Tak to jsem musela manžovi přečíst, se chechtal.
U nás to taky nebylo lehký odejít, provázelo to spoustu naschválů a i ztráta práce nás obou, protože byla i firma společná, no horor. Ale jednou to prostě byla ta pověstná poslední kapka a než tak žít napořád, radši jsme se zadlužili a vykročili jsme do nejistoty. ![]()
Nakonec to museli překousnout, pokud se chtěli dál vídat, ale je to smutný, že takhle se chovají rodiče k dětem, já byla sotva vyléčená, manža to nemoh rozdýchat, ale stalo se a jak se říká, co tě nezabije, to tě posílí a já si z toho odnesla dost.
![]()
Taky si říkám, že když pak bude mimís, možná se ledacos změní a bude to lepší. ![]()
tak my jsme se snažili o miminko celý rok 2010, v červnu se nám povedlo a na konci srpna to nedopadlo, tak jsme se snažili no a na začátku ledna se nám povedlo už jsem skoro 7tt a doufám že tentokrát to bude v pořádku. Váým přeji hodně štěstí,aby se taky zadařilo ![]()