Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
veve: no a to si vezmi ze ja tady za kazdou navstevu gynekologa platim 1500Kc plus nepocitam to ostatni kolem
Vzdycky si rikam,ze to jsou vyhozene penize ale co ma clovek delat,kdyz bez soukromeho lekare si tady proste neskrtas…cekaci doba na vysetreni u normalni obvodaka ci v nemocnici je treba i pulrocni az rocni ![]()
Ahojky holky, tak koukam ze to mame vsichni namyreno k dr. se spermickama
no me to ceka zitra tak jsem zvedava jak nam to dopadne… Jinak neco noveho u vas?? u me zatim nic ms ma prijit az koncem unora kez by uz neprisla… no posledni tyden me pali zaha jak cert a to i kdyz jdu spat je to hnus no tak kez by to bylo z tehu
![]()
Petulena: No jsou to problémy. Ale vezmu to podle důležitosti. Prostě genetiku zaplatíme a pak se uvidí. Nejhorší je, že já vím, že ty zprávy budou k ničemu, já vím přesně, co mi bylo a je to jen o tom, že doktorka mi to buď nevěří nebo mě má za blbce. ![]()
Jinak stejně držím palce, ať už ms nepřijde a všechno čekání je jen na další fotku mimíse.
![]()
Tamarka: Taky bych teoreticky měla mít ms koncem února, ale kdoví, jak to bude, při mém štěstí budu muset na vyvolávačku.
Těhotenské příznaky můžou být různé.
Já osobně mám pocit, že bych si mohla vsugerovat všechno a nebo naopak všechno přehlídnout. ![]()
1veverka: no to jsme dve ale ja asi bych ani nepoznala jestli jsem tehotna nebo ne hahah jen z testu, ale pri mi smule to zase tenhle mesic dostanu a zase se bude muset cekat an dalsi mesic
uz me ty prasky zobat nebavi, ale vubec
protze pocitani ktejer mam vzit a v jakej den me hrozne nebavi
Tamarka: S těma práškama, to tě úplně chápu. Kombinuju teď jeden multivitamín s listovkou, piju kontryhel, k tomu jsem začala zase brát Gynex, protože ms budu mít asi zase prozměnu pozdě, vypadá to, že mám cykly tak 50 - 60 dnů, no děs… ![]()
Jediné na co teď trochu spoléhám je, že bude aspoň ovu. A budu muset doufat, že se zadaří. ![]()
1veverka: co je to ten kontryhel??? to neznam…no ja sem mela taky velky potize s MS ale co beru ten duphaston tak to mam pravidelny jak hodinky
vcera jsme s pritelem jeli v aute a pred nami sla pani s kocarkem tak sem se ho ptala proc na ni tak koukal a nakonec sem prisla na to ze koukal na kocarek jakej se mu libi ![]()
veve…no to teda nevím na co jí to bude…
A ptala ses na co to všechno potřebujou? Jinak by to teda byl gól kdybychom na to spermio už nemuseli, i pro doktora asi…
Ale spíš si myslím, že třeba ten utrogestan konečně zabral a ms přijde rovnou bez špinění…
![]()
Petul…no to víš že jsem, se budu smát celou cestu za tím volantem…
A úplně nej by bylo kdybychom tu ty pozitivní těhu testy vystavily obě…
Tak držím palečky… ![]()
Tamarka: Kontryhel je bylina, roste to normálně na louce i na zahradě, ale pije se z toho čaj, je prý dobrý na úpravu silné ms i na těhotnění, holky to hodně pijou. ![]()
sonipa: Na co jí to bude jsem se ptala, ale moc mi neřekla, prý je to v rámci prekoncepce, ale čím dál nad tím přemýšlím, tím víc mám pocit, že je to zbytečné.
Taky mě chce poslat na sono, ale tam já chodím každý rok, tak by si to taky mohli ti doktoři přeposlat a ne že já budu lítat jak koroptev po fakultkách. ![]()
Včera mi říkala tchýně, že tahle doktorka je sice dobrá, ale prý až moc přepečlivá, no, to vidim.
![]()
No, holky, tak náš převoz spermoníků se odkládá, protože si samozřejmě uvědomili, že bych měla jít taky na krev, manžovi jí vzali už teď, no a v úterý jsem na řadě já a aby se tam nejezdilo pořád sem tam, bude to v úterý. A my měli kvůli tomu půst.
![]()
Horší je ta moje ovu. Pokud budu mít ten cyklus 60 dní a jediná ovu bude teď, mají genetici smůlu. ![]()
Takže zase nakoupíme testy a sledovačka začíná. ![]()
Veve… Tak jeden doktor se nestara a druhy se zase stara az moc. Treba to ted vyjde s tehu a testovani se odlozi na 9 mesicu+6 tydnu
Koukam, ze jsme na to stejne. Ja testuji od pondelka, ovu cekam nekdy od zitra do soboty
Chapu te, ja to jen par hodin za mesic, u tebe tedy mozna za 2, taky bych si tu sanci nedala vzit ani za nic
![]()
Sonipa Ja drzim palce, at ms neni a je mimis ![]()
Veve… Tak jeden doktor se nestara a druhy se zase stara az moc. Treba to ted vyjde s tehu a testovani se odlozi na 9 mesicu+6 tydnu
Koukam, ze jsme na to stejne. Ja testuji od pondelka, ovu cekam nekdy od zitra do soboty
Chapu te, ja to jen par hodin za mesic, u tebe tedy mozna za 2, taky bych si tu sanci nedala vzit ani za nic
![]()
Sonipa Ja drzim palce, at ms neni a je mimis ![]()
KaterinaKK: No že jo.
Já to říkala manželovi, ten hned řek taky, že kdyžtak tam zavolá a odloží se to. A taky to počítal a rozhodnul, že kdyžtak se budeme snažit i dva dny před testem, kdyby to odložit nešlo, obětoval by i to, že bude mít špatný spermiogram. To už je co říct, chce mimi víc než být potvrzený samec. ![]()
Zrovna jdu testnout ovu, jestli už se neblíží. ![]()
ahoj holky, dneska jsem dostala antibiotika. Mám zánět dýchacích cest. Takže snažení se odkládá. Až budu zdravá tak mám jít na tetanovku. Nevíte jestli je nějaká doba před nebo po píchnutí tetanovky, kdy bych neměla být těhotná? děkuji za rady.
clobrdinek Ahojky, zeptej se sveho lekare, ale ja bych snazeni nechala az po tetanovce. Mam znamou, ktera byla byla po 1. trimestru, doktor ji bodnul tetanovku a ona par dni na to potratila.
Jsou ted nejake nove vakciny, bodnou ti ji do ramene.
Veve… Manzel chce byt brzy tatinek
A co testik ovu? Jak ti roste folik? ![]()
clobrdinek: Tetanovku v těhu určitě ne. Ale kdyby se těhu podařilo, tak by ti jí píchli až po ukončení kojení, akorát by se mohlo stát, že ti místo jedné bodnou v určitém časovém rozmezí rovnou tři. ![]()
Jestli by se stihla před těhu, bylo by to dobré, ale nemyslím že na tom svět stojí a padá… Znám lidi, co se nenchávají očkovat vůbec, největší možnost nákazy bývala z koňského hnoje, takže pro ty, co zahradničili. Když se člověku něco stane, třeba když šlápne na hřebík, stejně mu jí lupnou, ani se neptají. Mně jí chtějí píchat dřív, prý kvůli imunitě, ale to se ještě uvidí.
![]()
KaterinaKK: Ovu nevím, protože jsem skleróza.
Jsem si jen myslela, že mám test, takže vím prdlajs.
No a doufám, že folík stále jen roste a ještě to vydrží třeba do pátku, to by bylo ideální. ![]()