Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych se přidala… Snažíme se s manželem o naše první miminko a poslední dobou se na to soustředím více než dost (i když si uvědomuji že je to nezdravé)… Už je to 3. rok co po miminku toužím a tak doufám že se konečně zadaří ![]()
@FlowerB Ahoj, mě to dnes chytá každé 2 hodiny, tak doufám, že to do zítra odezní
. Prý je to na začátku normální a roztahuje se děloha. Ještě si pamatuji, jak byla sestra těhotná, tak toto je jen začátek
. Musíme prckům věřit, když už si nás našli
, jsou to bojovníci
@acire @whitemirror já měla naposledy v červenci cyklus 59 dní a bez ovulace. Tohle je na tom nejhorší, že vlastně žijeme pořád v nejistotě, zda ten další cyklus bude vůbec ovulace, to ani neřeším, kdy bude
I když přijde 30 DC, jsme šťastné, že vůbec dorazila. Já jsem 7 DC, opět byla krátká a slabá ms
a mám obavy, že mám zas rozházené hormony
včera mě vzbudila bolest prsou, přidala se celodenní bolest v kříži a podbřišku, od 5 DC mám dole mokro a manžel za mnou běhá jak pes za harajici cubou
a aby to byla ovulace, tak na to je faaakt brzy
a to tenhle cyklus jsem se vybídla. na měření BT i testy ![]()
@acire Ms ti určitě dorazí a přála bych ti, aby v tvém případě co nejdřív. Většinou chodí po 10-14 dnech od injekce, tak si myslím, že se příští týden dočkás a může začít s novým rokem nové snažení a moc ti přeju, aby bylo už poslední 🙏
@whitemirror přeji, ať přijde ovulace co nevidět, dřív, než bude manžel na operaci
jak ji hlidas? Měříš BT nebo testy?
@Danny113 ahoj
vítám tě. My se také snažíme o prvním a nemyslet na to je nemožné
jen se můžeš zkusit zaměstnat něčím jiným (koníčkem, sportem). Jak dlouho se snažíte?
Ahoj @Danny113
my se s přítelem taky snažíme o první mimčo… je mi 23 a po dítěti toužim od nějakých sedmnácti, osmnácti… a teď, když mám konečně stálého partnera a finance na zajištění dítěte, tak to nejde… vědět to, že ještě po roce snažení nebudu těhotná, tak se asi nechráníme už od začátku vztahu.
nemyslet na to je za mě naprosto nemožný a úplně bych vraždila, když mi tuhle „radu“ dávají kamarádky… samozřejmě všechny bezdětné a o děti se ani zatím nesnaží… ne že bych jim to trápení přála, ale jejich „radu“ bych jim jednou ráda připomněla
![]()
Jinak holky, přítelova babička nezklamala.. „Už by jste si mohli pořídit to miminko.“ ![]()
@michellees píše:
Ahoj @Danny113my se s přítelem taky snažíme o první mimčo… je mi 23 a po dítěti toužim od nějakých sedmnácti, osmnácti… a teď, když mám konečně stálého partnera a finance na zajištění dítěte, tak to nejde… vědět to, že ještě po roce snažení nebudu těhotná, tak se asi nechráníme už od začátku vztahu.
![]()
nemyslet na to je za mě naprosto nemožný a úplně bych vraždila, když mi tuhle „radu“ dávají kamarádky… samozřejmě všechny bezdětné a o děti se ani zatím nesnaží… ne že bych jim to trápení přála, ale jejich „radu“ bych jim jednou ráda připomněla
![]()
Jinak holky, přítelova babička nezklamala.. „Už by jste si mohli pořídit to miminko.“
Ahoj, tak se také přesouvám do snažení 2022
Je mi 21 a přítelovi 26, dnes jsem 28DC, ovulaci jsem tento měsíc nehlídala, teplotu už také neměřím… dost jsem se na to upnula a asi do přítele moc hučela, až se z toho stala dvoudenní krizička a tichá domácnost… naštěstí jsme si vše vyříkali a opravdu tomu necháváme volno
Zítra zkusím test jen pro potvrzení, že to nevyšlo, kvůli Silvestru ![]()
Každopádně, přítelova mamka se už vidí s kočárkem, na to už jsem si zvykla a snažila se to přecházet… ale na Štědrý den s tím přišel prej i přítelův taťka, že prý není na co čekat
Kdyby jen věděli…
![]()
@michellees píše:
Ahoj @Danny113my se s přítelem taky snažíme o první mimčo… je mi 23 a po dítěti toužim od nějakých sedmnácti, osmnácti… a teď, když mám konečně stálého partnera a finance na zajištění dítěte, tak to nejde… vědět to, že ještě po roce snažení nebudu těhotná, tak se asi nechráníme už od začátku vztahu.
![]()
![]()
Jinak holky, přítelova babička nezklamala.. „Už by jste si mohli pořídit to miminko.“
Tak mě je 22 let
Zrovna dnes jsem dělala ovu testík a vypadá to že ovu přijde dnes nebo zítra… Nevím to přesně… Nebyl úplně pozitivní dle mého ale večer by už čárečky mohly být stejně silné
Od včerejška mám „plodný hlen“ tak jsme na to večer vlítli
Dnes uvidím ještě večer jak bude vypadat ten ovu test a kdyžtak by jsme to zkusili i dnes večer
Držím ti palce aby ti to dopadlo
Já jsem nějaké plodné dny a ovu testy moc neřešila… Říkala jsem si že pokud jsme oba mladí a zdraví tak by to mělo klapnout, ale už jsem zoufalá tak jsem přešla na ovu testíky tento měsíc ![]()
@natty1511 píše:
Ahoj, tak se také přesouvám do snažení 2022Je mi 21 a přítelovi 26, dnes jsem 28DC, ovulaci jsem tento měsíc nehlídala, teplotu už také neměřím… dost jsem se na to upnula a asi do přítele moc hučela, až se z toho stala dvoudenní krizička a tichá domácnost… naštěstí jsme si vše vyříkali a opravdu tomu necháváme volno
Zítra zkusím test jen pro potvrzení, že to nevyšlo, kvůli Silvestru
Každopádně, přítelova mamka se už vidí s kočárkem, na to už jsem si zvykla a snažila se to přecházet… ale na Štědrý den s tím přišel prej i přítelův taťka, že prý není na co čekat
Kdyby jen věděli…
![]()
![]()
Budu držet pěsti
Všem co se tu snaží o miminko ![]()
Ahoj holky, tak my byli včera u manželové sestřenice a oznámili nám, že čekají v červnu..Samozřejmě jim to moc přeji, ale přiznám se, že mě to,,semlelo”
Říkala, že se sama divila, že se tak brzy zadařilo..Byla na operaci s vaječníkem a Dr. jí řekl, aby na nic nečekala.. jenže její manžel stále nechtěl kvůli stavbě nového domu..A letos si o prázdninách řekli, že to zkusí a bum po druhém cyklu jim to vyšlo..Achjo, snad to v lednu vyjde i nám 🙏🏻 ☘️️ Mějte se hezky, pěkný den
P. S. Všem, co už máte // Mooc gratuluji ✊🏻
@Karolína117 úplně chápu jak se cítíš mám to stejně jak když bohužel v září potratila a hned na to se dozvěděla že známa je těhotná a teď opět další kamarádka je těhotná a ta ani miminko nechtěla.. úplně mě to semlelo že se nedaří nám a ostatním ano ačkoliv jim to Všem přeji tak člověka to zamrzí ![]()
Ale musíme věřit zme nový rok nám přinese ty dvě vytoužené // 😊
Budu držet palečky 😊
@bacova.mi píše:
@Danny113 ahojvítám tě. My se také snažíme o prvním a nemyslet na to je nemožné
jen se můžeš zkusit zaměstnat něčím jiným (koníčkem, sportem). Jak dlouho se snažíte?
Ahojky… No nechráníme se dost dlouho ale o mimi se snažíme už 3. rokem… Jen díky práci na to kolikrát nebylo dostatek energie ![]()
@natty1511 u nás taky byly krize.. jednu dobu to vypadalo až na rozchod
pak jsme si pořídili psa.. občas sama cejtim, že si na něm kompenzuju tu absenci mimina
![]()
@Danny113 já letošní poslední ovu prošvihla, brala jsem antibiotika.. a teď čekám na ms ![]()
@Karolína117 @MájuleM
Holky jsem na tom úplně stejně v září potrat a začátkem prosince jedná kamarádka oznámila těhotenství hned na poprvé a včera další kterým to vyšlo téměř hned… Moc jim to přeji, ale zároveň jim hrozbě závidím to štěstí ![]()
Totálně ne to sundalo proč já mám tu cestu takhle trnitou… ![]()
@Karolína117 Joo, tohle oznamování těhotenství o vánocích je asi teď nějaká móda
U nás to samé. Bratranec s přítelkyní oznámili, že čekají v dubnu a hned na to se pochlubila další dvě kamarádky, že čekají přírůstek
Samozřejmě jim to přeju, ale na Štědrý den, kdy mi ještě dorazila mrcha, toho bylo najednou moc ![]()
Tak ten nový rok bude patřit už nám!!!
![]()
@michellees píše:
@natty1511 u nás taky byly krize.. jednu dobu to vypadalo až na rozchod![]()
pak jsme si pořídili psa.. občas sama cejtim, že si na něm kompenzuju tu absenci mimina
![]()
@Danny113 já letošní poslední ovu prošvihla, brala jsem antibiotika.. a teď čekám na ms
To mě mrzí… Tak přeji štěstí do dalšího cyklu ![]()