Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty oznamování těhotenství… úplně s váma soucítim holky. Už jsem to tady psala - známí se začali snažit až po nás a oznámili nám těhotenství zrovna v době, kdy já se vyrovnávala s tim, že to zase nevyšlo. Sledovat něčí rostoucí břicho a poslouchat diskuze o výběru kočárků provázenou řečma typu „už si konečně taky pořiďte děcko“… no nemusim vám to asi popisovat. ![]()
Já už jsem tak zoufalá, že jsem šla na mši do kostela a prosila Boha, ačkoliv se považuji za ateistu.
Šla jsem si i pro požehnání k faráři, nebo kdo to byl…
Takže do roku 2022 vkládám velké naděje… ne teda tolik kvůli tomu požehnání, ale už jsem na 100% odhodlaná jít do CARu a prozatim podstoupit alespoň základní vyšetření.
@michellees to jsme na tom stejně a máme stejně nápady
ač jsem nevěřící, letos jsme šla poprvé do kostela.na půlnoční, i manžela jsem přemluvila. Člověk se už chytá všeho ![]()
Holky dnes ráno jsem si dělala ovu test (ten nahoře) a vypadalo že večer bude už pozitivní… Teď jsem si dělala na večer další a ten vyšel takto (ten dole)… Myslíte že je pozitivní? Popřípadě pokud je, kdy na to máme „vlítnout“?
Sexík už byl včera večer ![]()
Příspěvek upraven 30.12.21 v 18:01
Přikládám ještě foto z blízka aby bylo vše dobře vidět ![]()
@Danny113 Ja bych řekla, že vlítnout na to můžete
sice mu ještě malinko chybí, ale pozitivní může být klidně třeba v 9 večer a nebo bude ještě pozitivní zítra. Určitě to pojistete a zítra zkus další test, když už bude slabý, brala bych ten dnešní jako pozitivní. Může být ale klidně pozitivní ještě zítra. Já měla teď v prosinci pozitivní testy dokonce 3 dny (foto)
Ale každá jsme jiná a někdy vzroste lh jen na pár hodin
každopádně se ovulace blíží a spermijky si na vajíčko počkají i několik dní
držím palce, ať za 14 dní najdeš takové čárky i na TT ![]()
@bacova.mi píše:
@Danny113 Ja bych řekla, že vlítnout na to můžetesice mu ještě malinko chybí, ale pozitivní může být klidně třeba v 9 večer a nebo bude ještě pozitivní zítra. Určitě to pojistete a zítra zkus další test, když už bude slabý, brala bych ten dnešní jako pozitivní. Může být ale klidně pozitivní ještě zítra. Já měla teď v prosinci pozitivní testy dokonce 3 dny (foto)
Ale každá jsme jiná a někdy vzroste lh jen na pár hodin
každopádně se ovulace blíží a spermijky si na vajíčko počkají i několik dní
držím palce, ať za 14 dní najdeš takové čárky i na TT
Děkuji moc jste zlato
Jsem v tom nováček… Předtím jsem ani netušila že nějaké ovu testíky jsou
Takže dnes na to můžeme jít
A zítra pro jistotu taky nebo to už budou ty malé potvůrky nedozrálé? Četla jsem pár diskuzí, kde se píše, že by se nemělo sexovat každý den
Děkuji moc za podporu
Nikdy jsem v žádné takové skupince nebyla a nemám o tom s kým mluvit… Mám najednou pocit že mám větší naději na //
Tobě samozřejmě přeji také úspěch ![]()
@Danny113 Kazdy jednou začínal
od toho tu jsme, abychom si radily a podporovaly se
také jsem četla, že je lepší ob den. Na druhou stranu se snad spermie tvoří 3 měsíce předem
takže jestli ob den nebo každý den
když mám plodné dny a je chuť, tak i dvakrát denně
takové to plánování on den pro nás není, za chvíli by se to stalo na povel a vytratila by se ta jiskra a radost ze sexu. Děti se přeci rodí z lásky, tak když máte chuť, tak bych to neřešila ![]()
@bacova.mi píše:
@Danny113 Kazdy jednou začínalod toho tu jsme, abychom si radily a podporovaly se
také jsem četla, že je lepší ob den. Na druhou stranu se snad spermie tvoří 3 měsíce předem
takže jestli ob den nebo každý den
když mám plodné dny a je chuť, tak i dvakrát denně
![]()
takové to plánování on den pro nás není, za chvíli by se to stalo na povel a vytratila by se ta jiskra a radost ze sexu. Děti se přeci rodí z lásky, tak když máte chuť, tak bych to neřešila
No my to máme stejně tak, že když chodíme do práce tak jsem oba dost vyčerpaní a do toho bych se asi nutit musela ale teď máme krásně až do 16. volno takže chci využít toho, že jsme oba v klidu
Jasně… Všude radí že sex neprovozovat jen za cílem oplodnění… Já neříkám že si ten sex neužívám ale zároveň tam ten chtíč po těch 3 letech čekání na mimi prostě je a ten z hlavy jen těžko vypudit
Děkuji za cenné rady ![]()
@bacova.mi Můžu se zeptat, jak dlouho už se snažíte vy? Jestli je to citlivé téma, nemusíš odpovídat
Já bych měla být zdravotně v pořádku tak nám asi jen není z hůry přáno ![]()
@michellees píše:
Ahoj @Danny113my se s přítelem taky snažíme o první mimčo… je mi 23 a po dítěti toužim od nějakých sedmnácti, osmnácti… a teď, když mám konečně stálého partnera a finance na zajištění dítěte, tak to nejde… vědět to, že ještě po roce snažení nebudu těhotná, tak se asi nechráníme už od začátku vztahu.
![]()
nemyslet na to je za mě naprosto nemožný a úplně bych vraždila, když mi tuhle „radu“ dávají kamarádky… samozřejmě všechny bezdětné a o děti se ani zatím nesnaží… ne že bych jim to trápení přála, ale jejich „radu“ bych jim jednou ráda připomněla
![]()
Jinak holky, přítelova babička nezklamala.. „Už by jste si mohli pořídit to miminko.“
Me je 24 a mám to úplně stejně! A snažíme se od 22
a kamarádky jsou uplne stejné
ony to ještě neřeší tak si to neumí představit..
@acire píše:
Me je 24 a mám to úplně stejně! A snažíme se od 22a kamarádky jsou uplne stejné
ony to ještě neřeší tak si to neumí představit..
No a teď si představ, kdyby ex přítelkyně tvého muže jezdila za tvým tchánem a tvou tchýni se svými dětmi (které nejsou tvého muže) a strkala by jim děti jako že „tady máte vnoučata“… ![]()
@Danny113 píše:
No a teď si představ, kdyby ex přítelkyně tvého muže jezdila za tvým tchánem a tvou tchýni se svými dětmi (které nejsou tvého muže) a strkala by jim děti jako že „tady máte vnoučata“…
Tak to bych nepřežila a asi ji jednu vrazila
to je děs fakt! Mě stačí že ex od partnera má teď měsíční dceru a manžel to viděl na fb a bylo vidět, že myslí na to ze sní by to měl a semnou to nejde
cítila jsem se hrozně.
Holky mám intimní otázku… baví vás „sex na povel“? Myslim tim sex během ovulace např. po tom, co vám vyjde pozitivní ovu test?
Já jsem vždycky během ovulace ze sexu úplně nervózní, kolikrát se mi nechce, ale říkám si že musim a přemáhám se.
Nejradši bych sex během ovulace neměla vůbec… v jinou dobu úplně bez problému.
Nějaká rada co s tim?
![]()
@BessinkaŤapinka tak určitě napiš jaké to tam bylo
![]()
Jsem na to zvědavá a pevně věřím že to pomůže k vytouženým //
![]()
Hlavně si to tam užívej a odpočívej ![]()